Korbelka stale nepada, vid. cast prispevku od stanog
Cize kludne môzu stavat len km 0.0 - 13.0 a zvysok v zavislosti od variantu.
Zajtra alebo v piatok by sme sa z vestnika mali dozvediet aj termin otvarania obalok a predpokladanu cenu zakazky.
Korbelka stale nepada, vid. cast prispevku od stanog
Cize kludne môzu stavat len km 0.0 - 13.0 a zvysok v zavislosti od variantu.
Zajtra alebo v piatok by sme sa z vestnika mali dozvediet aj termin otvarania obalok a predpokladanu cenu zakazky.
Juuuuj, to by bola aka parada tento usek. Mam pred ocami usek za Strecnom az po Turany. Hroza a des, stale krokom.
Uf, 335 mil. € = 10 mld. Sk - to je o dost viac, ako bola st. expertiza z r. 2007/8 (256 mil. €) - aj ked to sa mohlo tykat len samotneho useku bez privadzaca Martin v plnom profile.
Dlzka vystavby 1100 dni - 3 roky
Ešte by ma zaujímalo jedno. Ktoré sú tie 4 mimoúrovňové križovatky? Viem len o Dubnej Skale, Martine a Turanoch.
este MUK privadzac martin (buduca R3) a I/18 ..
uvidime aka bude vysledna cena …
ale kedze su uz urobene pripravne prace moze to byt tiez velmi zaujimave …
ale netreba zabudat ze 42 mio euro sme uz za pripravne prace zaplatili ..
vyrazne zlacnenie by vlastne znamenalo cenu z 2007/8. aj to je 15 mil./km. neviem ci su tam nutne 4 MUK a privadzac…nestacila by 1 MUK pri MT?
Pred visnovym by som MUK nerusil urcite, skor MUK Martin
na tomto useku tie MUK docela rozumne urobene ..
treba pocitat, ze su to vlastne MUK pred tunelom, kde musi tak ci tak byt, MUK Martin s buducou R3 (cize sa neda zrusit) a potom na konci useku
tak su 3 MUK alebo 4 MUK ? vidim tam MUK d. skala, MUK MT privadzac a MUK turany.
je to napojenie privadzaca Martin na I/18 oznacovane ako Martin 2 ( nebude kompletna ),
privadzac vs. D1 je Martin 1
V r. 2008 boli ceny podobne, ak nie vyssie, ako dnes. Ktovie, co vsetko bolo a co je teraz sucastou projektu.
Privadzac MT ma spolu 2 MUK, preto na celej stavbe su 4.
Aha, tú MUK privádzača Martin s cestou I/18 som akosi nezapočítal. ![]()
Tender vyhodeny vo vestniku
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/23444
Otvaranie obalok s ponukami bude 2.8. DP Martin ma dlzku 1,788 km.
Takze zhrnme si terminy otvarania obalok usekov D1:
Janovce-Jablonov I. usek - obalky otvorene
Janovce-Jablonov II. usek - nejasny termin, pravdepodobne koncom juna
Fricovce-Svinia - 27.6.
Dubna Skala-Turany - 2. 8.
Hubova-Ivachnova - zatial len predb.oznamenie, ak by sa drzali rovnakych lehôt ako pri poslednych tendroch, tak priblizne koniec augusta
Andrej, keď 2.8. otvoria obálky, kedy sa dá čakať, že nastane taký prvý pracovný ruch? Čo to bude znamenať pre okolie MT? Predpokladám, že budú odniekadiaľ voziť materiál. Kedy bude jasné, na ktorých trasách sa budú pohybovať tieto nákladné autá?
Neviem či si dobre pamätam, ale dakedy sa hovorilo, že na úsek DS-TU, sa využije vyťažený materilá z tunela. Ak je to pravda, tak su tu dva problémi. Odkiaľ vziať meteriál na DS-TU. a keď sa začne kopať tunel, zasa kam s vykopaným materiálom?
okorec, zavisi od mnoho faktorov, najrychlejsie podpisane zmluvy boli v takejto cenovej relacii za 2-3 mesiace - cize mozno oktober-november, aj to iba v pripade bezproblemoveho priebhu tendra. Vzhladom na to, ze sucastou zmluvy je aj projektovanie, tak ak vyhra firma mimo pôvodneho konzorcia PPP1, môze to byt este neskôr, kazdopadne datum odovzdania bude rovnaky.
Material z tunela Visnove sa uvazoval pôvodne vyuzit, kym sa planovalo Visnove razit skôr ako stavat tento usek (este pred rozdelenim PPP balikov). Material z neho sa vsak da vyuzit na useky HP-LL a LL-Visnove.
to boli marketingove kecy ![]()
Trasy kadiaľ budú chodiť nákladné autá sú definované v projektovej dokumentácii a aj stavebnom povolení, tieto dokumenty sú dostupné. Skús pohľadať na fóre.
Hm bude zaujimave kedy sa to vlastne rozbehne lebo Figelovi to akosi nejde…, je jasne ze nemaju plan vystavby D/RC…akeby ho mali nevedia ako to financovat asi tak…
Podla mna si s o tom vytazenom materiale robite zbytocne ambiciozne predstavy. V sucasnosti su poziadavky na akykolvek zabudovany material tak vysoke, ze vytazeny material ich dokaze len velmi tazko splnit. Uz napriklad len znecistenie vyhorenymi zvyskami po vybusninach ho diskvalifikuje z moznosti vyuzitia ako kameniva do betonu a castokrat aj z environmentalneho hladiska (treba s tym zachadzat ako s odpadmi). Dalej chemicke zlozenie, stalost, fyzikalne vlastnosti a roznorodost malokedy byvaju postacujuce pre zabudovanie do nasypu. Neviem presne ako je to statisticky, ale podla projektov, ktore mi presli pod rukami by som povedal, ze momentalne sa v strednej Europe mozno 5%-10% vytazeneho materialu z tunelov vyuziva aj dalej. Zvysok ide na deponiu.