D1 Dargov - Pozdišovce

bohužiaľ, 2 silné argumenty sú proti:

1. nízky podiel nákladnej dopravy - to môžem potvrdiť
  2. sčítanie dopravy 2015 ukazuje až 20% pokles osobnej dopravy - to je podľa mňa bulšit

“silny” argument 1 nie je argument, ale praveze dosledok stupidnej slovenskej politiky:
chod sa pozriet na madarsku M3, aky je tam tranzit z krajin byv.ZSSR. Ak by bolo na SK konkurencne priame juzne spojenie z UA na VIE a PRG, velka cast by sla cez nas. Ale, samozrejme, nikto nepojde naokolo-blizsie cez kopcovity cik-cak UA-KE-Zilinia-BA-VIE!?!?!?!, zvlast ked este 50 rokov nebude dokonceny.

DrX, ale na Prahu je zas naokolo-bližšie južné spojenie!?

Nie je. Kosice-Praha po R2 cez ZV a Trencin je rovnako dlhe ako Kosice-Praha po D1 a cez PO-ZA-Trencin. No a kedze R6/R49 prepojenie nebude este 30 rokov, tak praveze ak by existovala R2-R7, tak by to bolo cez KE a BA jedine realne suvisle dialnicne spojenie UA-Praha (aj ked o trocha dlhsie nez cez ZA, ale zas po rovine).

Kompletná R7 takisto nebude ešte 30 rokov.

Podstatny rozdiel je, ze R7 nebude, lebo to “nie je priorita”.
D1(+R6/R49) nebude, lebo je to hlupa a nezaplatitelna priorita megalomanskych neschopakov.

R7 od NZ nebude lebo by to bol LUXUS.

čakal som, že sa to zvrtne na offtopic

a keď sa dokončí Bu-Bi môže tam byť aká doprava

Najbližšie sčítanie je v toku 2020, takže keď sa potom začne úsek pripravovať, v 2025 sa možno začne stavať.

Nehnevajte sa na mňa, mne sa to tiež nepáči, ale fakty nepustia.

TO: Ak z PO do MI, jednoznacne cez KE (resp. Rozhanovce).

Kiezby sa uz aspon projektoval usek Bidovce - Dargov, viac mi na tej trase nechyba…

jazdim pravidelne ke-mi poslednych 10rokov, tu sa vobec neda hovorit o nejakom poklese osobnej dopravy a urcite doslo k narastu nakladnej dopravy.. a po dokonceni bu-bi bude zase iba narast..

tiez trasu doverne poznam, ako roky pribudaju, tak pribuda aj cas prejazdu, cize o znizeni poctu aut nemoze byt rec…

treba ale dodat, ze momentalne je cesta medzi KE a MI v najlepsom stave ako kedy bola a kvalitou je jedna z najlepsich na SK, chybou je len, ze vedie stredom obci…

ak si ale niekto mysli, ze je potrebna dialnica od Bidoviec po UA hranicu, tak je na omyle…staci 4pruhova prelozka mimo obci po MI a od MI po hranicu obchvaty

4 pruhová preložka namiesto diaľnice - aby sme ušetrili 10 eur?

skus napisat vzorec, ako si to vypocital
alebo skus zaslat najaky link, kde je rozdiel medzi dialnicou a inou cestou rozdiel 10 EUR
(kratsie mosty, vacsie stupania, mensie polomery zakrut, kratsi tunel, bez tunela…atd…)

Tak to sme sa dobre pobavili. Čo vlastne robí antidiaľničiar na fóre o diaľniciach? Jáj, to ty si ty, čo radšej ideš horským priesmykom ako tunelom? Nepočúvajte ho.

A víťazom sa stava… typek, co postavil cerpacku 100m od zjazdu z dialnice Budimir Bidovce… dalsich 50rokov okolo neho budu prechadzat vsetky auta po ceste Mi-Ke a opacne. Asi taketo sance davam tomuto úseku

Uprimne si myslim, ze vsetci ktori budu smerovat do Kosice nebudu vyuzivat dialnicu ale budu pokracovat po ceste I. triedy. Casova uspora takmer nulova - najazd na dialnicu a nasledne MUK Kosicke Olsany, kde sa budu musiet kvazi vracat od Rozhanoviec. Iny prípad su auta smerujuce dalej po dialnici na Presov.

Asi tak,aj ked 50rokov s mi uz zda vela.
Od komunistov sme zdedili dokonca najkomfortnejsi horsky priechod na Slovensku, intenzity podla scitania klesaju a na UA hranici je 300 ks NA