Aj keď nepočítame nákladné vozidlá, pri ktorých sa menila metodika sčítania dopravy, na trase KE-MI vychádza pokles premávky o 22%. Najvýraznejšie okolo Sečoviec. Niečo tu nesedí, kde urobil súdruh Palčák chybu?
Opravte ma ak sa mylim, ale nescitavala sa doprava v tomto useku v case prebiehajucej rekonstrukcie tejto cesty? Robil som trasu kosice-vysne nemecke od juna do novembra takmer denne a viem ze rekonstruovane useky sa obchadzali vsetkymi moznymi sposobmi…
Treba spomenúť, že čoskoro sa skončí vízová povinnosť pre občanov UA…Osobne som za polprofil od MI-UA ako to urobili Madari na M3…po MI jednoznačne plný profil, a posledné by sa mal stavať tunel Dargov, pretože tento priesmyk je myslím veľmi luxusne prejazdný až na nemožnosť obiehania v klesaní.
Kanky, asi si prehliadol nazov temy kde si prispieval. Pozri si terennu mapu toho useku. Kde tam potrebujes mosty, ako usetris na stupaniach ked cely usek bude mat prevysenie par metrov, na tych “dvoch zakrutach” co su na useku naco chces zmensovat polomer ved tam nieje najmensi problem to napasovat do terenu.
Tu by som povedal, ze ked sa natrasuje 4pruh s rovnako sirokym odstavnym pruhom a dialnica, tak v projektoch nebude ziadny rozdiel a teda mozno ani tych 10 eur nebude rozdiel.
Nič, na Zemplíne nie je takmer žiadna príprava a aj s politických dôvodov ( aktualná vláda NECHCE diaľnicu v tomto regióne ) sa tu nezakopne najbližších 15 rokov… , ale to je už iná debata, ktorú tu nechcem rozvíjať.
Je to škoda, kvôli rozvoju regiónu, ale aj kvôli budúcej obnove Ukrajiny, ( ako by povedal klasik, keď ten Rus raz odíde ).
Tak aj práve preto by toto malo byť pripravené. Čítam že sa cesty týmto smerom budú považovať za výdaje do zbrojenia, tak by sme mali byť na toto pripravený. V opačnom prípade by sme boli blbci …
Popravde tejto logike trošku nerozumiem. Ministerstvo obrany ako výdavky do obrany stavia nemocnice, mosty, diaľnice…
Tak potom ministerstvo zdravotníctva kúpi zbrane a nepriestrelné vesty ( ako investícia do ochrany zdravia ), ministerstvo dopravy nakúpi tanky ( ako investícia do mostných zaťažkávacích skúšok )?
Mimochodom dobrým ironickým vtipom je to, že kým iné krajiny zbroja, my staviame rovno nemocnicu , ale už som offtopic, ospravedlňujem sa.
Nevidim to s tymto usekom velmi realne. Riesi sa teraz akurat D4 karpaty ci rozsirenie Braniska…
Aj ked za peniaze pouzite na D1 Turany Hubova by som si vedel predstavit dobudovanie R4 a D1 niekde po Sobrance, ci az Vysne Nemecke… Ale tak priority no.
Nič v dohľadne viď Monitoring tlače - dorobia D1/D4 a Žilinu a Ružomberok (Na druhej strane, štedro bude podľa nej financovaná druhá etapa severného obchvatu Prešova, ktorá má nadviazať na budúcu rýchlostnú cestu R4 do Poľska. Veľa peňazí pôjde aj na obchvat Ružomberka a dokončenie úseku R2 medzi Kriváňom a Mýtnou.)