uz chyba len Turany-Hubova a PO obchvat
Už by to chcelo podpísať zmluvu s víťazom súťaže HANTOM a INC Italia.
Jedno kto to zastrešuje, dodatkou bude habadej …
Keby bol cas, chcelo by to sutaz opakovat aj s inymi kriteriami, ako je najnizsia cena.
Dodatkov bude tolko, kolko povoli NDS. Tipujem, ze pokial to dostane HANT, gro prac da urobit prave IS.
Fotogaleria z razenia tunela. Najblizsie dni sa zrejme zacne aj s razenim JTR.
sta-ita-aites.sk/index.php?p … nel_cebrat
Neviete ako sú už hlboko?
vo stvrtok bolo 38 m STR. Juzna rura sa zacne razit az ked bude odstup cca 100 m.
No dalo sa čakať /bez ironie/, že sa rozbehnú spočiatku “opaterne”, teda za mesiac a deň 38m. Magnus, keď nabehnú na ideálny každodenný stereotyp, koľko sa dá urobiť cca metrov denne /pri geologii čo má Čebrať/? Je vôbec predpoklad, že podľa súčasnej situácie stihnú otvoriť razenie aj z druhej strany? Dopredu sa ospravedlňujem za tak hlúpe otázky .
Nemusi byt nahodou aspon 1 zaber spraveny aj z opacnej strany? (Nie je to odpoved len zatial nikde ani tam kde sa razilo z 1 strany som nevidel prerazku uplne na portali, vzdy aspon 2-3 m zavrtaju…)
Firma Slovenské tunely vylepšila svoju stránku. Tunel realizuje pre OHL ŽS.
slovtunely.sk/–6-71-dialnic … nel-cebrat
otazka: este stale sa v tuneli stoji?
veru ešte stále sú práce pozastavené, možno na jeseň sa bude vedieť, ako ďalej
Viem, že posudzovanie ako ďalej zaberá istý čas. Každopádne v tomto prípade pol roka hodnotiť a posudzovať mi príde ako veľmi dlhý čas, najmä ak sa už skôr vedelo a upozorňovalo, že sa môže uvedený problém objaviť.
Nové trasovanie tunela.. gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=29264
yombie, ak to je resp. bude pravda, je to krok ku racionalite resp. k budovaniu a udržovaniu “rázu krajiny” ako sa to deje na neďalekom území Európy /Rakúsko, Nemecko/. Pôvodné trasovanie vyžadovalo od západného portálu viesť cestu vo výške /násyp, estakáda/ a pred MÚK Hubová hlboký a necitlivý zárez do menšieho kopca.
Dôležitý dľa mňa bude rozdiel vyčíslených nákladov pôvodného a nového trasovania, ako novú situáciu podá MD a NDS podnikateľom zainteresovaným pri stavbe tohto úseku /OHL ŽS a VHS/ a hlavne miera podnikavosti advokátov neúspešných konzorcií. No nie je to vhodné do obdobia zmeny vlády t.j. aj výmeny vedení MD aj NDS.
z tej mapky je tazsie vyjst, kde mal koncit tunel a kde ma “po novom”?
Vsimni si hrubku ciar;
Cierna tenka je novy tunel. Cierna hruba povrch.
Seda tenka je stary tunel (konci pod pismenom V -tova, resp. za druhym cervenym krizikom).
Dakujem. Takze tunel sa znacne predlzi. Ta prva cierna hruba prerusovana dovciarka je vyrazena cast tunela?
To bude asi hranica katastralneho uzemia obce Likavka
myslim tu dvojciaru pod fialovym pismenom Z. je trosku hrubsia ako tie dalsie