tomu velmi nechapem, ved razenie je len jedna cast prac a to chcu vyrazit a za dva mesiace urobit vsetko potom. ved si len zoberme ine tuneli napr borik, kedy bol prerazeni?? a este stale nieje otvoreny.
Ak sa tym RAZENIE mysli aj razenie aj kompletna betonaz (sekundarne ostenie, vozovka …) a zostavajuci cas pripada len na montaz technologii a skusky tak myslim ze je to v poriadku.
Pokial je to len razenie samotne tak sa mi zda tych cca 6 mesiacov malo (ako ktory tunel).
A akými metódami sa budú razit tie tunely??
Detailny harmonogram vystavby tunelov (razenie, montaz technologii…) je rozpisany v prilohach
http://www.rokovania.sk/appl/material.nsf/0/CBC9761B7D990E8DC12575A70022134C?OpenDocument
Metody razenia sa tam tusim nespominaju…
Pekne, toto sme tu este nemali. A nedajboze by sa k tomu schavlil “Zilinsky” balik a budeme tunelovat o sto sest
Len aby sa tie tuneli vrtali spravnym smerom…
Neboli by nejake fotky z prirpavnych prac?
Vďaka
A prebiehaju uz nejake pripravne prace??
Ano, z oboch stran.
kedy by sa mali začať samotne stavebné práce ?ktorá firma to bude stavať?
mozes s tym spamovanim uz prosim ta konecne prestat???
To hore uvádzam len pre históriu
Prvé dva by som rovno zrušil (radšej nejakú z variant Korbeľky) , na Čebrať- úsek ešte nie je ani vypísaná súťaž (bude I/2011 ?) a Šibenik už mal byť za 3 mesiace prerazený…
OT - Či sú pri moci ľaví, alebo praví, výstavba sa stále len odsúva, o dokončeniach ani nehovoriac. Kontinuita postupu hospodárnej a podľa možností rýchlej výstavby je blízka nule.
Veľký súhlas s tebou, duro_z_dediny. Ak sa aj niečo podarí dostať do výstavby - je veľmi smutné, že momentálne na tak “ospevovanej”, skutočne potrebnej, dôležitej D1 sa nové nestavia vôbec nič - tak dokončenie úsekov na našich D a RC a ich sprejazdenie (nebodaj v predstihu, to už tu dávno nebolo) sprevádzajú samé problémy.
Stale je celkom realne zacat stavat tunely Cebrat a Sibenik v priebehu 1/2 roka. A keby sa k tomu este koncom roka pridalo Visnove, tak budem skakat po plafon
3 tunely naraz sme este rozostavane doteraz nemali
S tým tunelom Višňové som teda zvedavý, možno trocha skeptický, či sa niečo tento rok pohne, no tie dva čo Andrej spomínaš - Čebrať a Šibenik, tak tie spolu s prislúchajúcimi úsekmi D1 sa dúfam do výstavby tento rok dostanú.
K tunelu Čebrať - vizualizácia portálu tunela, ktorá sa objavila vo fotogalérii sa mi teda moc nepáči, tie dve portálové steny/vstupy vyzerajú ako železničné tunely a navyše to na mňa pôsobí ako nejaký tunel z 50., 60. rokov, jednoducho taká “stará”, nezaujímavá architektúra.
Tak dnes som presiel vacsinu tem tykajucich sa D1 v okoli Ruzomberka, odkial pochadzam a s tym suvisiace stavby akou je aj tunel Cebrat. Hrdlo som mal zovrete ako vsetci od roku 2005 s ocakavanim a presvedcenim pisali o zacati a dostavbe. Ti pesimickejsie zmyslajuci videli ukoncenie a spristupnenie dialnic najskor okolo roku 2012-13. Zvlast ked v roku 2009 sa konecne zacali pripavne prace a clovek tak mohol vidiet kade realne dialnica povedie. Zial na Slovensku je to tak, mame koniec roka 2011 a my nepozname ani zhotovitela, nie to este termin ukoncenia. Vsetko je v teoretickej rovine. Kvitujem vlade ze stopla predrazene PPP a rozhodla sa pre o polovicu lacnejsie eurofondy. Verejna sutaz bola spustena a v polovici januara 2012 sa dozvieme kto ju postavi a teda bude termin ukoncenia konecne realny. Ibaze ja som sa uz naucil ze to co uz vyzera nadejne a najpravdepodobnejsie, nieje ani zdaleka tak. Ved clanky typu ministerka klamala, v EK nic nevybavila… a pokladat peniaze z ineho OP za hotove pre OP doprava a dialnice sa ukazalo ako hlupe. Ja som velky optimista a nezainteresovane okolie, ktore sniva ze sa raz do Ziliny dostane po dialnici uz 30 rokov, presviedcam ze uz uz sa zacne stavat. Ale nadej zhasina ako ked drzite zapalku a ohen vas uz pali. Situaciu hodnotim tak ze neprilozila sa druha zapalka ale oplula. A vozit sa budeme po roku 2020, mozno.
Cele zdrzanie bolo vdaka rozhodnutiu zaradit tento (a nielen tento) usek do PPP. V druhej polovici r. 2007 sa mal vyhlasit tender (a vsetko sa na tender aj pripravovalo) na tento usek cez eurofondy s dobou vystavby cca 36 mesiacov. Cize vystavba 2008-11. Lenze prisil lobing z istej firmy o zaradenie maximalneho poctu usekov do PPP, a vsetci vieme, ako to skoncilo …
Ad aktualny termin ukoncenia - ak by sa sucasny tender nepodaril, pravdepodobne by sa opakoval, len s kratsou dobou vystavby tak, aby sa prace mohli ukoncit do konca r. 2015 - dovtedy nam budu preplacat eurodondy, ktore mimochodom na tento usek pohodlne postacia, toho sa obavat netreba. Jedine, ze by sa “niekto” opät rozhodol pre PPP…
Kebyže niet toho PPP tak už jazdíme po tom úseku. Ale vôľa bola iná. A ešte daktorí ľudia(dôchodcovia najradšej) budú vravieť, že zastavili výstavbu. Kebyže niet toho prekliateho PPP, ktoré nemalo šancu prejsť tak už jazdíme po určitých úsekoch a čakáme na Višňové. Bohužiaľ realita je iná.
PPP sancu prejst malo akurat (na nase financne stastie a dopravne “nestastie”) sa chlapci uradnicki snazili zatajit informacie o chranenych uzemiach
Doplnim link na pôvodny program vystavby D a RC 2007-10 (ktory bol predlozeny vlade tesne pred ohlasenim PPP a do znacnej miery realny a naplnitelny)
telecom.gov.sk/pk/071140/vlastnymat.rtf
Iba zopar usekov - terminy odovzdania
D1 Hričovské Podhradie Liet. Lúčka 11,32 2012
D1 Lietavská Lúčka - Višňové 5,4 2012
D1 Višňové – Dubná Skala 8,11 2012
D1 Hubová – Ivachnová 15,25 2012
D1 Jánovce – Jablonov 18,54 2013
D3 Svrčinovec - Skalité 12,4 2011
D1 Dubná Skala - Turany 16,45 2013
D1 Jablonov – Studenec 5,2 2012
parada uz o rok bude hotova skoro cela dialnica D1 medzi KE a BA … jupiiii