Adoas, odpoviem za seba, podľa mňa zaťaženie Apolla takmer vôbec, pretože Apollo je mestská komunikácia, i keď štvorpruhová. Apollo mal podľa mňa vplyv na odľahčenie Prístavného mosta.
Na Prístavný most to bude mať vplyv určite, otázka však znie, ako sa navýši tranzit. Už teraz najmä v letných mesiacoch prechádzajú Nemci, Poliaci, Rakúšania cez Petržalku v trase D1. Podľa mňa to okamžitý efekt nebude mať, vyšší nárast očakávam v budúcich rokoch, najmä po otvorení A6 a po dobudovaní D3, resp. jej sprejazdneniu pre kamióny nad 7,5t.
Avsak cokolvek co bude mat vplyv na Pristavny most, to bude mat vplyv aj na Apollo - domaci “len” Bratislavcania budu viac zatazovat Apollo a potom bude skutocne citit, ze most Apollo funguje. Presnejsie - motoristi nebudu citit nic a to je vyhra - ze sa situacia nezhorsi.
problem apolla je, ze je v podstate prazdne .. ludia stale chodia cez pristavny. jedine pozitivum, ze cez pristavny uz chodi menej MHD … inak apollo este je silne silne nevyuzivane .
No a to je dalsi problem. Vy-Slovaci (a to ste skutocne takmer sami v celej EU) neviete vobec cestovat/jazdit. Stale 10 rokov ta ista trasa, aj keby bolo vedla 5 inych tras. … Tradicie, zotrvacnost a nedovera voci novemu. To nie je ani v Madarsku, ani v CR ani v Polsku.
To je to iste ako ta D3 - vsetci na fore (okrem Pozorovatela) si myslite, ze tadial nebude jazdit nikdy ani 20 000 aut za 24h - tak ak to bude ako Apollo, tak mozno - ale “zaplat Panu Bohu”, ze na D3 bude tranzit. V celom svete to funguje a bude to aj na Slovensku.
tu ti budem protirecit trochu … Ludia si Apollo vyskusaju, ale stale je pre mnohych vyhodnejsi pristavny… ale zmeni sa to, lebo sa meni aj Bratislava … este stale je jedna stavba v ramci Apolla nedokoncena (nezacata pomaly) - krizovatka Kosicka - Mileticova - Zahradnicka … takisto, je na trase prilis vela semaforov (na strane Kosickej ul), ktore nie su nastavene idealne, pristavna ulica sa bude rozsirovat, dokonci sa usek o ktorom je tato tema a zmenia sa parametre vjazdu a vyjazdu na pristavny most na petrzalskej strane … to vsetko su dovody, pre ktore ludia este nevedia vytazit Apollo … ale vytazia ho … okrem toho Ballymore stavia “nove centrum”, J&T opravuje Presscentrum na TOWER 115, Zona Bottova sa blizi realite, Narodne divadlo tiez … to vsetkov priamom susedstve Apolla, cize v jeho okoli sa bude pohybovat v buducnosti o niekolko tisic ludi/aut viac ako doteraz. Pripravuje sa podobna vystavba na petrzalskej strane, cize to bude realne v horizonte 10 rokov este viac.
Slovaci/Bratislavcania vyuzivaju najlepsie spojenie, co je zatial stale pre mnoho smerov Pristavny most … ale vyznam apolla vzrastie a tento most je velmi potrebny … ale pre vnutromestsku dopravu a spojenie dvoch “brehov” bratislavy … Ja napriklad chodim do 19.00 zasadne cez Apollo, po 19.00 uz zapchy nie su vacsinou na pristavnom, tak potom tadial, lebo je to jednoduchsie a rychlejsie na trase ktoru robim…
V decembri tohto roka sa otvoria 2 úseky diaľnice D1. Jeden v hlavnom meste BA, ktorým sa spojí diaľničné prepojenie na ČR a Maďarsko a druhý 10 km úsek na D1 BA-ZA.
Takže skutočne D1 je prioritou aj čo sa otvárania a rozostavanosti úsekov týka aj čo sa potrebnosti týka.
co vlastne bude z tohto useku dane do predcasnej prevadzky? ako tadial chodim tak sa mi zda ze este nebude otvoreny najazd od dolnozemskej a zrejme sa bude este pouzivat tak ako je to teraz. alebo to vari stihnu?
Tento úsek D1 bude túto nedeľu otvorený. Ja však ponúkam rôzne odkazy na momentálne problémy, ohľadom lávok ponad diaľnicu, ktorém nebudú dokončené, pretože tento úsek sa otvorí o pol roka skôr.
Nie je to zase ziadna katastrofa - 2 lavky pre chodcov z 5 budu hotove po otvoreni a dalsie 2 kratko po. Jedna sa bude stavat dlhsie kvoli problemom s vykupom pozemkov - mozu byt motoristi v BA este spokojni, ze to je takto spravene, lebo su pripady, ze by sa kvoli jednej takejto lavke nedal vobec otvorit cely usek. Tento usek sa otvara skor a je to kvoli doprave v meste - chodci maju mensiu smolu - budu musiet nejaku dobu dlhsie chodit.
ako casty pouzivatel prechodu (uz byvaleho) pri Starom moste som rad, ze to aspon takto dopadlo
v zime tam mozno nie je taka frekvencia ludi ako v lete, ale bez tych lavok je to ako odrezane
Suhlasim, ze je to voci chodcom sproste, ze sa im skomplikuje prechod na druhu stranu, ale stale sa mozeme na ten problem divat aj z tej lepsej stranky - vysvetlim:
Vzhladom na velke intenzity dopravy na Einsteinovej bol prechod cez nu rizikovy uz dlhsi cas. Teoreticky sa cez cestu prejst dalo, ale casto bolo treba cakat dlhe minuty na vhodny okamih, alebo riskovat sprint popred brzdiace auta. Vyslekom bolo, ze ludia si cez cestu chodili, kade sa im hodilo a stalo sa tam zopar skaredych nehod. Nadchody nikto neriesil, nebolo ich treba.
Odteraz bude fyzicky takmer nemozne prejst po ceste preso, cize chodci budu nuteni pouzit nadchod. Suhlasim, ze je hanba, ze este stale nestoja vsetky ako boli slubovane, ale je pre mesto lepsia dialnica docasne bez nadchodov, ako docasne ziadna dialnica bez nadchodov.
V tom je smutna pointa
Niekto ma v pecku a povie v maji, potom si najdu cas, sadnu si 4-5 ludia spolu a sup je z toho 21.decembra.
Keby si sadli pred 3 tyzdnami, mohli to otvorit sucasne s dialnicou.
Už 3. decembra tohto roka odovzdá Národná diaľničná spoločnosť, a.s. do predčasného užívania bratislavský diaľničný úsek Viedenská cesta - Prístavný most v dĺžke 3 867 metrov. “Do užívania ho odovzdáme s polročným predstihom,” uviedol Mráz s tým, že práce na tomto úseku začala firma v marci 2003. Celková plocha stavby pozostávajúca zo 113 objektov je 83 tis. metrov štvorcových, pričom na takmer 65 tis. metroch štvorcových bude drenážny asfaltový koberec, ktorý sa nevyskytuje na žiadnej inej ceste na Slovensku. Výška nákladov na tento úsek ponúknutá v tendri presiahla 53,5 mil. eur, čo predstavuje približne 2,027 mld. Sk. Na samotnú stavebnú časť diela pripadá z tohto objemu 46,1 mil. eur, čo je okolo 1,747 mld. Sk. “Tendrový objem by sa mal dodržať, aj keď tam môže byť malý nárast nákladov. Sú to však zanedbateľné čiastky,” povedal Mráz.
Cau, chcem sa spytat ci je normalne ze v Bratislave po vytazenych dialnicnych u sekoch premavaju autobusy MHD. Neviete kedy ich presunu na ine ulice?
Dalej nevie tu niekto preco nefunguje elektronicke informacne zariadenie na dilaniciach v BA? Urcite nebolo lacne… A ak aj funguje tak nic aktualne neukazuje…
Prečo vám prekážajú autobusy MHD na dialnici? Majú konštrukčnú rýchlosť viac ako 50 km/h? Majú. Majú na dialnici zástavky? Nemajú. Kde vidíte problém?
Časť nefunguje kvôli tomu, že niekto ukradol z riadiacej skrine všetku elektroniku (procesorové dosky a iné). Lacné to nie je. Asi ešte nenašli dostatok financií na nové.
A to čo funguje, zobrazuje preto to čo zobrazuje, lebo schváliť úpravu dopravného značenia majú v kompetencii len policajti a tým sa nechce kvôli tomu sedieť v riadiacej centrále.
Možno som sa v niektorej z informácií pomýlil a tak budem rád ak ma niekto opraví.