D1 Bratislava, Viedenská cesta - Prístavný most

Tento usek bude otvoreny skor, ale nebude dokonceny, to je typicke pre SR.

A este naviac v tomto pripade ak som spravne pochopil, tak mozno ani nebude otvoreny skor, lebo urady nestihaju prisposobit svoje myslenie. To je absolutne nepochopitelne, ved ide o dopravu v hlavnom meste SR, v Bratislave a tam je doprava uz neunosna.

Bratislava je totiz mesto, ktore je na vrchole rebricka v europskych hlavnych mestach - prechadza nim totiz tranzit aj domaca doprava, priamo mestom a to nie je takmer nikde. Je to dan za umiestnenie tohto mesta a za nereisenie jeho dopravnych problemov 40 rokov. Uz ked sa stavala Petrzalka, tak sa malo hlavne investovat do dostatocneho prepojenia za pomoci mostov, … potom by sa nemuseli stale burat stare casti mesta a stavat surne nove mosty. :laughing:

Tento úsek bude daný do predčasného úžívania 6./7. decembra 2005.

Na jar sa dokončí drenážny koberec a iné menšie stavebné úpravy. Zatiaľ sa bude jazdiť po obruse.

amater sa pyta - co to znamena?

Jaaaj, pardon. Znamena to obrusná vrstva, na ktorú by mal ísť potom spomínaný drenážny koberec.

MH a ked sa bude jazdit po tom obruse, nebude to robit problemy potom ked sa bude davat drenazny koberec ?

Ževraj by to malo byť v pohode. V Taliansku ževraj kladú drenážny koberec až po pol roku jazdenia po obrusnej vrstve.

Ja osobne by som bol za to, aby tam bola betónová vozovka a bol by kľud so všetkým.

to by bolo asi najlepsie! skoda ze nemaju ludia ako ty v NDS vacsie slovo :wink:

Tu nie je vobec ziadny problem zo strany stavebnej firmy - ziadne problemy s polozenim poslednych vrstiev asfaltu - problemy su uradneho charakteru - vasa krajina asi nevie pochopit aj taky stav, ze nieco by mohlo byt aj skor postavene.

To su podobne problemy ako napr. na jednom useku R1, kde bola stavba 3 mesiace dokoncena - a tam sa zase prezentovali rozne uradne problemy, ale hlavny faktor bol asi zase v tych peniazoch. Alebo nie?

Mozno sa mylim. :wink:

Co Je Hlavny Faktor, that’s the question!

Nemyslim si, ze vedenie NDS je niecomu na vine.

System by mala urcit vlada a MDPT. Vedenie mozno nie je idealne, ale je dosadene.

Hlavny problem je malo penazi. :wink:

Včera v relácii Regióny STV odznelo, že otvorenie úseku je plánované na 26. novembra. Tieto medializované termíny nebývajú vždy spoľahlivé, ale niekdy možno áno.

Otvorenie bude 3.12.2005 pre ludi a 4.12.2005 o 10.00 pre auta.

Viac tu: ndsas.sk/index/index.php?ids … 7ee1c25cd1

V relácii STV informácie podával pracovík odboru údržby komunikácií hlavného mesta - diskusia bola o pripravenosti na zimnú údržbu ciest v BA.
Informácie od NDS sú zrejme spoľahlivejšie. V ten víkend si čas naplánujem tak, aby som stihol pozrieť maximum.

Aspon uvidime, ci uz “nova” NDS, a.s. bude dodrziavat terminy - lebo za cias SSC to bolo nieco. :wink:

inak az teraz ma napadlo, ze z tohto useku dialnice sa v smere od rakuska da odbocit len hned pri krizovatke pri inchebe a potom az za pristavnym mostom. a v smere od pristavneho mosta na krizovatke pri dolnozemskej a potom sa napojit na D2 :wink: cize je to jednoznacny tranzit :wink: snad si na to ludia zvyknu .. a nie ze to bude prazdne

Cim menej vyjazdov, tym lepsie pre tranzitnu dopravu. A pre Petrzalku je jeden vyjazd akurat dost.

Áno, je to jednoznačne tranzitná komunikácia, vedená navyše husto zastavaným územím.
Len dúfam, že čoskoro tiež opravia paralelnú cestu s týmto úsekom D1, dostať sa do Auparku, alebo prejsť touto cestou je dnes niekedy “o život” - samé výtlky a nerovný povrch…

Ale - bude to súvislý štvorpruh od Jaroviec až k Púchovu :slight_smile:

jasne, ze je dobre ze je tam neni na kazdom kroku krizovatka .. vsak je to docela kratky usek :wink:

len dufam, ze bude patricne urobene znacenie. hlavne kvoli inostrancom .. a snad si aj lokalny zvyknu prehodit sa na dialnicu a nie ze budu zo zvyku frcat po starej einsteinovej …

Po výjazde z Auparku a napojení sa na starú cestu mám niekedy problémy so zaradením sa na most Lafranconi. Po prejdení podjazdom pri Inchebe sú síce na nadjazde smerové tabule, ale ďalej už len vodorovné dopravné značenie. Raz som obočil doľava a dostal som sa až do Jaroviec…

Bude mat nejaky vplyv otvorenie tohto useku na dopravne zatazenie mostov Pristavny alebo Apollo? :wink: