Podľa toho, čo som na tomto fóre čítal, diaľnica v meste je už len D2 od vjazdu do Bratislavy asi tak po ZOO, odtiaľ (čiže aj celá D1) je všetko už mimo mesto, koniec Bratislavy je vždy na nájazde na diaľnicu. Takže po celej D1 v Bratislave je defaultne 130.
Naposledy som tade išiel pred dvoma týždňami a všimol som si na nájazdoch zakryté nové značky. Nabudúce tade pôjdem budúci štvrtok, tak sa presvedčím.
Za Gagarinovou teraz naozaj 130, ale po skončení prechodného obdobia, čiže od apríla budúceho roka podľa vyhlášky 30/2020 križovatka nebude končiť platnosť obmedzenia rýchlosti.
Na Prístavnom moste sa ani nedalo ísť 130 kvôli množstvu aút, ale v Petržalke nebol žiadny problém. Pokiaľ si památám na preplete D1/D2 pred križovatkou Pečna 100. Pri vjazde na D2 z D1 na križovatke Pečňa je tabuľa Bratislava, takže 90. Naspäť bola všade 80. Pri výjazde na Gagarinovu z D1 je tabuľa Bratislava na výjazdovej vetve.
na D1 na zlatych je tabula zaciatok obce Bratislava takze odtial az po dalsiu tabulu koniec obce Bratislava mas defaultnu 90ku…a som ochotny sa stavit ze minimalne po koniec Einsteinovej ziadna tabula koniec obce nie je a rovnako to vyzera aj ked prichadzas do BA po D2 od HU/AT (alebo som fakt slepy a pri pravidelnom jazdeni som tu tabulu proste odignoroval), ako to vyzera smerom na MA si niesom uplne isty kedze tadial jazdim minimalne
alebo este existuje moznost, ze tam tie tabule koniec/zaciatok obce osadzali v priebehu poslednych 2 dni v ramci tohto upgradeu
páni, prečo strieľate? na Zlatých Pieskoch tabuľa už nie, dočasné tabule sú až v Pečni. od H/A tabuľa nie je len smerom D1, na D2 je stále tá pôvodná (čo sa za posledné 2 roky už 2x posúvala).
ak chcete jazdiť po meste legálne 90tkou, tak použite výjazd Pharos. tam zostala zakrytá Bratislava.
Áno, včera 26.8. okolo 19,30 h som si prešiel znova od Vajnorského nadjazdu až po D2: od Slovnaftky svietila 100vka až pred Prístavný most, od P.M. ďalej už bez obmedzení 130, a potom otáčacie, nie svetelné PDZ so 100 tesne pred rozpletom Pečňa D1xD2, kde sú umiestnené nové značky začiatok obce
Zaujalo ma v opačnom smere, že 100vka svietila pri Darexe a ďalšie PDZ je až po klesaní z estakády Mierová, kde už bol koniec obmedzení - chýba mi tam PDZ pre tých, čo idú z Gagarinky smer D1 TT, tí pripajájúci by teda mali mať 130.
Dnes ráno o 9,00 h v smere Pečňa - D1 TT svietila pri Auparku klasicky 120, a pred stúpaním Prístavný rovno 80 + výkričník “riziko kolóny” a pri pripájaní Dolnozemskej opäť 80, pritom včera tam bola pekne postupnosť 120, 100, 80. Myslel som si, že nemôže ísť obmedzenie zo 120 rovno na 80.
Na D2 Jarovce - BA kuriozitka - pred pripájaním z D4 od Rakúska je zúženie na 1 pruh a 60tka, ale hore na PDZ svietila 100 + 100 (jedna dokonca slabšie, druhá naplno) - takto to bolo okolo 19,00, potom keď som tadiaľ znova šiel o 20,30 h za tmy, tak svietili dokonca 120tky už rovnomerne. https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=47095
Tá 60ka na D2 je naozajstný “opruz” - minule, keď som tade išiel, som si nastavil tempomat na 70 (podľa GPS som išiel 66) a za mnou sa ihneď vytvorila dlhá kolóna.
A plechová 60 súčasne so svietiacou 100? Dnes už protiprávny stav, ktorý nesmie byť. Ale stále tu niekde visí povedomie, že dočasné značky majú prednosť.
Ale zase ak máš dodržať všetko, tak pôjdeš 60 a neporušíš ani tú 100vku.
[album]47096[/album] Dosť nezreteľný obrázok, snímaný za jazdy (ja som neriadil) ešte v sobotu 21. augusta t. r. Chcem sa opýtať, či to je to otáčacie, rolovacie PDZ? [size=77]1654[/size]
Podľa mňa je tá čierna plocha svetelný panel (teda ciele sa zrejme budú zobrazovať podľa aktuálnej situácie). Pri rolovacích značkách nie je dôvod, aby neboli zelené.
To čierne je digitálny panel, kde sa budú zobrazovať resp. meniť ciele podľa vyťaženosti, napr. ak bude zasekaný Prístavný, tak navedie na Lužný most. Rolovacími PDZ som myslel malé šedé štvorcové, sú asi o polovicu menšie ako svetelné PDZ, vidno ich je napr. na Pečni pred D1xD2 alebo aj pred Prístavným m. v smere od TT, majú tuším 3 strany-polohy: 100, preškrtnutá 100, resp. koniec všetkých obmedzení. Znalešjí opravte ma ak sa mýlim. Zároveň ďakujem insiderom StVo a ďalším za zaujímavé doplnenie faktov k novej líniovke.
Dnes doobeda po desiatej hodine som išiel prvýkrát po D1 do Bratislavy odvtedy, ako spustili líniové riadenie. Tam, kde býval začiatok Bratislavy, je koniec 110, takže po prvý portál platí 130. Na ňom svietila 120, potom na ďalších 100, 100, 80, medzi Gagarinkou a Prístavným mostom 60 a na Prístavnom moste 80. Za ním som išiel dolu na Einsteinovu a prisámbohu, že som si nevšimol, či je tam koniec diaľnice a začiatok Bratislavy. Išiel som v ľavom odbočovacom pruhu a musel som dávať pozor na toho predo mnou, ktorý nejako čudne spomaľoval a na poslednú chvíľu potvrdil smerovkou, že odbočuje doľava.
Podľa môjho skromného názoru ten koniec stodesiatky ani nemusel byť a prvý portál by sa hodil už za odbočením vpravo do mesta.
Vodiči v drtivej väčšine jazdia popamäti, čiže v celom úseku 100-110, resp. čo situácia dovolí, bez ohľadu na to, čo tam svieti. Takže za Gagarinkou namiesto toho, aby sa išlo plynule tou šesťdesiatkou, tak sa dobrzďovalo do kolóny, až sa to chvíľami takmer zastavovalo.
Jeden expert ale išiel v ľavom pruhu asi 80-90 už od toho konca 110tky, predbehnúť sa ho nedalo, pretože pravý pruh bol plný kamiónov.
Takže taká je moja prvá skúsenosť s líniovým riadením.
Späť som išiel po Trnavskej a Rožňavskej, takže na diaľnicu do Trnavy som sa napájal pri Zlatých pieskoch. Tam je začiatok diaľnice a koniec Bratislavy, takže 130. Tam by podľa môjho názoru už mohla byť 110. Stotridsiatkou tam nikto nepôjde, ja som tam všetkých predbiehal stodvadsiatkou a stačilo mi.