Ked uz je forum znovu live, tak aspon pridam aktualny stav Triblavina. Len presunuli minuly tyzden benotonve zabrany na kraj koli zimnej udrzbe a namontovali stlpiky.
To naco su tam tie stlpiky? Inak myslel som si ze to zatial na tej strane kde boli tie zvodidla provizorne rozsiria a potom do toho jazdneho pasu presunu komplet 3+3 dopravu a druhy pas rozbiju… Ale teraz sa to presuva naspat a do jari asi prace stoja…
Tam sa nic poriadne nerobi. Vzdy ked idem okolo tak len 1 tatrovka a 1 bager sa tam mota.
Začiatkom októbra 2018 NDS požiadala o vydanie stavebného povolenia na 1. úsek Bratislava - Triblavina.
Zhotoviteľ by mal byť určený verejnou obchodnou súťažou.
Predpokladané ukončenie: 12/2021
To znamena, ze aj D4 sa dokonci az v 12/2021? Ak tomu spravne rozumiem, tak bez zdvihnutia useku Bratislava - Triblavina to spustit samostatne nebudu moct.
Dokončenie znamená vysadený posledný stromček a odovzdaný posledný dokument. Stavba môže byť v predčasnom užívaní aj roky, na Slovensku máme úseky kde je to aj viac ako 10 rokov.
ALe myslis ze to do 2021 daju? Celkom pochybujem.
Ktorý, prvý alebo druhý? Zatiať to vyzerá, že ani jeden to nestihe, ale v našej krajine také obyčaj že kazdý rok nás zaskočí jar, leto, jeseň, zima a preto sa sa vždy predlžuje termín výstavby takže nekoniec do v termíne stihnú
NA triblavine je to tempo ubohe. Fakt velka bieda, Chcelo by to clanok ako sa pohli.
nemate niekto info ohladom krizovatky D1-D4 ? akosi moc je ticho
Priamo na krizovatke D1xD4 sa vela toho nerobi. Prebiehaju len ciastocne zemne prace. Hlavny pokrok vidno na nasype telesa dialnice na useku od krizovatky Ivanka Zapad smerom k premosteniu zel. trate.
Neviem, ci som si to len nikdy nevsimol ale na D1 BA-TT je dost takych mensich stlpov so solarnym panelom popri dialnici. Myslel som, ze su tam kamery alebo nieco, ale vidim tam len asi merac rychlosti vertra. Neviete niekto, co to je, prijde mi trochu overkill merat vietor na tolkych usekoch.
Všimol som si že solar panel je asi napájanie pre lampu, ktorá je nad nejakou skrinkou, predpokladám/tipujem, že to je vybavenie k mýtnemu systému, bránam.
Dopravu na diaľnici D1 pri Triblavine už čoskoro ovplyvnia stavebné práce. Po ich dokončení sa na cestu budú môcť dostať obyvatelia Bernolákova aj Chorvátskeho Grobu.
To sme takí bohatí, že 2 obce môžu mať vlastnú MÚK. V článku sa píše aj ako župa (Frešo) pretláčali kolektori ale potom ako župa nemá ani na napojenie na MÚK. Ako chcel potom Frešo zabezpečiť kolektory, ktoré by boli 10x dlhšie a museli by byť po oboch stranách? … že by to zaplatil Mrva, Kratochvílová, Dunajský? alebo celé Slovensko a ešte by tie cesty postavila NDS ako nespoplatnené?
Ha ha ha. De ja vu? Sme este bohatsi: Aj jeden developer moze mat vlastnu MUK! “Kolektory” mali byt sucastou dialnice a mal ich financovat stat, nie BSK, ale to je uz jedno. A vies preco su v Nemecku vsetky dialnice nespoplatnene? Lebo ich stat postavil z dani obcanov a nemcom pride nefer, aby za to 2x platili. Nieco ako platit najomne statu za byvanie vo vlastnom dome:)
Bol tu jeden malý pes a toho prečúral väčší. Keby ste ako banda nevymysleli kolektory tak vás vaše uvažovanie nedobehne. Nemecko chcelo už dávno spoplatniť diaľnice, len na to nemá gule… tak to skúšali len na cudzincov, no neprešlo to. Rovnako stavali diaľnice aj iné štáty a majú ich spoplatnené. Ak ročné spoplatnenie stojí ako jedno natankovanie tak nie je o čom diskutovať… je to kvapka v mori spotrebnej dane.
Vzdy budu zit ludia, ktori budu verit chimeram, s tym sa neda nic spravit. Kolektory vymyslela NDS pod zastitou MD.
Vymysleli to “podnikatelia” s pozemkami. Ak by to bolo niečo super truper, tak to majú minimálne v jednej krajine na svete.
Napr v US. Okolo mnohych dialnic to plni svoj ucel velmi dobre. Ked to nepoznate tak samozrejme to odmietate.
Kolektory sú super vec. Vyskúšal som si to v Miami a Toronte. Len kolektor nie je diaľnica. Kolertor nahrádza cesty prvej triedy. Nech si ich zabezpečí ten, čo ich potrebuje. Ak sa ja chcem dostať na cestu, musím si nechať zaplatiť prístup z môjho pozemku na miestu komunikáciu a potom ju ešte darovať obci, aby sa o ňu starala