MUK triblavina nemali ani len povolit, nieto este ze robit kolektory, pre par ludi. doteraz kazdy zo zastancov kolektorov, vratane mrvu, sklapol, ked sa clovek opytal, ze preco nemaju kolektory na daeko vytazenejsej rakuskej A4, kde je napojenie aj na letisko ? preco nemaju na este o rad vytazenejsej A2 ziadne kolektory ?
za cenu MUK triblavina mohol byt obchvat vajnor, napojenie na zlate piesky, poriesena rybnicna, ako aj prepojenie groby - bernolakovo na urovni. takto sa hrabkame na zbytocnej MUK triblavina
Presne tak. A to je ešte otázne, či tú Tvoju komunikáciu obec zochce prebrať do správy.
Takže súhlasím, keď chce Mrva a spol. kolektory, tak nech si postaví. Za svoje!
Zaujimavy vysledok diskusie:) “Kolektory” by boli O.K., ale nesmeli by viest k sukromnym pozemkom a nesmel by ich financovat stat.
Bez tejto premisy výsledok rovnice vychádza, že je dosť pravdepodobné, že Bratislava sa v budúcnosti bude rozťahovať práve smerom na Senec, lebo Karpaty, lebo Dunaj, Morava, lebo hranice… Do toho bude treba rýchlovlaky, ktorých trasa je uz tiez …kdesi. Pri troche vizionarciny je jasne, ze sme v zaujme kratkodobych financnych cielov znicili uzemie na ukor dlhodobej funkcnosti.
BTW: najblizsii “kolektor” je v Rakusku za Kittee, popri dialnici A6 - obojsmerny, ked nerátam Einsteinovu. Zatial je dost prazdny.
No to je jednoduché riešenie. V hociktorom meste keď chceš postaviť dom a nie je tam cesta, tak si buď istý, že si ju musíš zafinancovať ty. Tak isto siete. A to sa bavíme o zónach v územnom pláne, ktoré sú určené na výstavbu domov, nie že niekto sa rozhodne stavať dom na poli 2 kilometre od dediny.
Neviem prečo tieto developerské aktivity skrývajúce sa za údajnú bohu milú činnosť rozvoja mesta by mali byť nejaká výnimka a mala by to dokonca NDS financovať zo štátneho rozpočtu.
Ja mám na to jasný pohľad. Ak Ti kompetentné úrady povolia postaviť kolektory/cestu a napojiť to na diaľnicu, pre mňa za mňa si tam postav a maj vo svojej správe aj kolektory s 5 pruhmi a štvorlístkovú MÚK.
Neviem si oči vyočiť no žiadny “kolektor” nevidím. Vidím tam len paralenú cestu prvej triedy č. 50, ktorá tam bola skôr ako A6.
Doteraz som netušil, že máme množstvo “kolektorov”, napr. na Spiši, pri Malom Šariši.
Myslis B50 ? Ak ano, vies vobec, co je kolektor ?
Aky je podla teba rozdiel medzi B50 a B10 (Bruck/Leitha - Schwechat Ost) ? Preco B10 nieje kolektor ?
napodobne, potom je vlastne problem kolektorov vyrieseny, kedze takyto “kolektor” je I/61
kolektor na einsteinovej ma zmysel, kedze je to cez sidlisko, kde uz teraz zije 150 tisic ludi. navyse dlzka toho kolektoru je paradoxne kratsie ako bude postaveny kolektor medzi MUK vajnory a MUK D1/D4, takze neviem co sa stazujete.
uz rozsirenie D1 na 4+4 je nezmyselny luxus, ktory este trpko
Kde v Rakusku pri dialanici A6 za Kittsee je kolektor ? Snad nemyslite B/50, ktora je len prelozena kvoli dialninici a vsetko nad 3.5t ma na nu zakaz vjazdu. Myslim, ze ci bude na Dialnici kolektor alebo nebude vobec nic to nevyriesi. Zapchy na vstupe do BA budu tak ci tak, je iluzia si mysliet ze to nieco vyriesi. Dopravu v Ba vyriesi len schopna IDSBK, ktora je 3 krat od septembra upravena a je to stale a stale horsie. Ak bude cesta MHD do Ba kratsia ako cesta autom potom sa to zmeni k lepsiemu.
Je take pravidlo cim viac ciest, tym viac aut. Niektore staty v Europe uz na to prisli a nestavaju nove cesty do mesta, skor zakazuju Autam vstup do mesta. A to by malo byt cielom.
Ved ja rozumiem, slovo “kolektor je tu od veci”. Mali to byt iba subezne komunikacie s obcasnym pripojenim na D1. V podstate aj I/61 je taka, len je dalej a hlavne nie je napojena v bode krizovania D1 s bernolakovsko-grobskym nadjazdom. 4 pruhy povazujem za uplny nezmysel a neverim ze sa zrealizuju. Len vyrovnanie terenu do jednej urovne bude stat miliony.
O kolektoroch sa uz nema moc zmysel ani bavit, vsetci vieme ze su hovadina. Tie 4x4 sa casom mozno uzivia. Teraz von z BA okolo 16-17 to je huste riadne. Horsie je ze problem je smer BA, kde kazde rano je zapcha az po MUK Blatne. A pochybujem, ze D4/R7 tu nieco moc zmeni.
Nezmeni. Mozu stavat aj 16-pruhovy obchvat, problem zacnu sposobovat vjazdy do mesta. Toto sa neda vyriesit rozsirenim ciest, ale komplexnym riesenim dopravy v meste. No ved uvidime, ci sa aj zrealizuje to, co sa naplanoVallo.
zacnu? vjazdy do mesta su problemom dobrych 8 rokov a bude to iba horsie, doslova tisic krat sme tu omielali ze problemom su chybajuce alebo nizkokapacitne vnutromestske cesty, idealne este aj s nejakymi zbytocnymi stuplami
Problém je že na zlepšenie vnutromestskej infraštruktúry nebola vôľa posledných 25 rokov a to sa za jedno volebné obdobie takéto meškanie nedá len tak dohnať. Že sa obmedzí vjazd do mesta je nutnosť.