D1 Bratislava - Trnava

Dnes Mrva a spol idu obmediť Starú Seneckú a keďže autá už teraz na ňu dosť smerujú z D1 podľa nových tabúľ , bude to tam upchaté jak sviňa . Takže z práce musím vypadnúť asi pred 15 00 aby som toho exota nechytil.

Chod neskor, aspon ho potom mozes zrazit :wink:

Ti ludia idu paradoxne protestovat pri DHL kde vznikla nova krizovatka obmedzujuca cestu do Senca na 1+1. Mali protestovat ked stavali tuto krizovatku aby uz bola na 2+2. Ze su tam teraz, tak sa len zosmiesnuju.

Celé je to tam už domrvené a ešte to tam chcú poniektorí silou-mocou ešte viac domrviť.

Tá križovatka je úplne že doslovne nahovno. Odbočovací pás smerom doprava k prazdnej roli zatiaľ je prepadnutý a doslovne to autom trhne. Som zvedavý, kedy začnú niečo s tou Starosu Senecku robiť. Podľa mňa do 2020 ani ťuk. Tá DHL križovatka to tam len všetko blokuje. A bude horšie keď aj napravo zčnú stavať.

Co je horsie, že pri stavbe obchvatu, rozšírenie D1, stavby Triblaviny všetko pôjde po starej seneckej. a všetko bude ± v rovnakom čase. Dúfam, že sa tam bude makať aj v noci. Všetko sa dá, ale treba dobrý management.

Za toto by som zodpovednych - policajti alebo dopravni inzinieri - nakopal do riti. Potom sa vsetci divia, ze vodici ignoruju obmedzenia rychlosti, ked stvaraju taketo nezmysly. Akoby nestacilo nastavit obmedzenie 1 alebo 2 km pred kriticke miesto.

Sice sa napajam a odpajam akurat pred obmedzenim, z toho co som videl, to vyzeralo zatial vpohode a islo to plynule.

A tomu Mrvovi uz by mal niekto poriadne vynadat.

vcera uz davali dole asfalt z uzavreteho pasu dialnice.
inak zda sa mi, ze tie kopy zeminy na triblavine su zo dna na den vacsie…

• mrvovi tecie do topanok, spamuje vsetky mozne lokalne FB skupiny so svojimi nezmyslami a najnovsie ho v tom zacal podporovat spamovanim aj large, teda freso
  • na triblavine robia prekladky sieti takze ano tie kopy rastu

Mna vytacaju tie ich prispevky o tom ako Triblavina s kolektormi odlahci dopravu a pri havarii na dialnici vytvoria obchadzku. Pritom vela ludi ani netusi ze sa riesia kolektory IBA na triblavine a zacnu a skoncia tiez iba tam …

inak sudiac podla fotiek to mali vcera tiez riadny fail ..

je pekne vidno, ze aj napriek intenzivnemu spamovaniu, medialnemu krytiu od bejbi zo SMEcka a kratochvilovou na exprese maju zufalo malu podporu .. vsak tam bol ledva clenovia peticneho vyboru a OZ triblavina .. nebyt novinarov a policajtov, ani si nikto nevsimne, ze je tam nejaky protest ..

ale je ozaj pekne vidno ich pokrytectvo, a ako bolo spoemnute, preco neprotestovali ked sa tato krizovatka pore DHL schvalovala resp stavala ? a teraz ju v podstate zneuzivaju a neuvedmuju si tu ironiu.

Nechcem teraz riešiť ťahanice okolo Triblaviny a dalsie veci súvisiace s rozšírením D1 BA-Trnava.
Skôr sa musim pozastaviť nad klasickým slovenským nesystémovým riešením ( a to platí u nás takmer vo všetkom čo štát robí, obzvlášť sa to prejavuje v budovaní infraštruktúry - problémy sa riešia ad hoc, žiadna náväznosť, kordinacia zeleznice a cestnej dopravy, využitie spoločných koridorov, pripadne niektorých objektov pri výstavbe a pod.. najokatejším príkladom tu je neralizacia tunelov Korbeľka pre diaľnicu a železnicu a využitie synergického efektu a to najmä teraz ked sa takmer v jednom časovom horizonte tam buduje diaľnica a ide prebudovavat hlavná železničná trať na vyššiu rýchlosť - využitie aj eurofondov - bol by to dobrý príklad prace ministerstva dopravy a dialniciarov i železničiarov. )

Ale späť k BA-TT, cela prestavba tohto vyťaženého useku ma mat uplne inú postupnosť ( nehovoriac, ze rozvoju prímestskej koľajovej dopravy v BA sa vobec nevenuje pozornosť ). Najprv sa mala zrekonštruovať stará senecka z BA do SC na 2+2 aj časť useku smerom na Sereď( stará panelka čo este nie je dokončená ) a az potom riešiť D1. Takto upravená cesta by ľahšie prebrala časť dopravy z D1, počas prestavby useku D1 BA-TT.
Pretože pri rozširovaní D1 nastane neskutočný dopravný chaos, uz je to vidieť teraz pri výstavbe MUK Blatné

A este o ďalekej budúcnosti .. a ak sa este postaví plánovaný usek R1 z BA po Sereď ( nie na Vlčkovce, čo je uplne nezmyselne smerovanie, malo by to prichadzat k stávajúcej R1 az takmer k mostu cez Váh aby optimálne viedlo dopravu v smer na a z BA ), tak megalomanské rozšírenie D1 na 4+4 ani nebude potrebné, pretože hlavný tok dopravy ktorý ide od stredného a východného Slovenska cez Nitru už nepojde na Trnavu, ale bude od Serede pokračovať na BA. a tiež sa tým vytvorí nový vstup do Bratislavy a na obchvat D4.

ono je skor zaujimave sledovat, ze bohvie ci R1 na vlckovce vobec bude, lebo v jednom z clankov je napisane, ze prestavbou I/61 na bezurovnoveho stavu sa z nej stane rychlostna cesta … cize vobec by som sa nedivil, keby I/61 premenovali na R1 a vlastne pokracovanie dalej by bolo pokracovanie R1 .. co by mozno nebolo az take zle riesenie, aj ked hej, ked uz R1, tak mala by zacinat idealne predlzenim galvaniho a prelozky II/561 ..

Už sa k tomu verejne vyjadrila aj NDS…

ndsas.sk/press/spravy/nove- … bratislavy

konecne! toto malo byt uz vonku davno :slight_smile: teraz OC RegioOligarchia ehm pardon OZ triblavina moze sklapnut ..

Inak vcera bola na RTVS aj diskusia ohladne triblaviny: rtvs.sk/televizia/archiv/11687/122641#203
cas : od 03:22

hh super clanok.

Peterman: ako som spominal, zatial ta situacia pri Blatnom je uplne OK (uvidime este v Piatok). Ani ta tabula odporucajuca cestu cez Senec nedava zmysel, kedze D1 ide plynule. Samozrejme keby bola stara cesta 2+2 tak by to bolo jednoduchsie, ale nema to na starosti niekto iny ako D1?

Namiesto odporúčajúcich stálych tabúľ tam mala byť digitálna a nasmerovala by nás na obchádzku iba ak by to bolo naozaj potrené.

Takto to malo presne byť až do toho nezasiahol Mrva a ľudia s podobným záujmom.

Pôvodne I/62 bola postavená ako polprofil. Nevšimohol som si, že by sa rekonštruovala ako polprofil.