D1 Bratislava - Trnava

ale bude napojenie na II/502, NDSka ma vykupene nielen pozemky (vid aj mapka.gku.sk), ale ma aj stavebne povolenie na to “docasne” napojenie na I/61 .. cize toho by som sa nebal ..

cize oficialne to dali na EIA, aby im nikto nic nemohol, no tak super :slight_smile: len skoda, ze tie 4+4 neukoncia na MUK triblavina .. dalej tu uz nema zmysel tahat

Napojenie na II/502 vedie cez blokačnú parcelu 5140/3. Držím palce:)

ale 5140/3 predsa nikoho nezaujima pri napojeni na staru senecku, ale je to len jedna zo 4ch vetiev severneho kruhaca a este k tomu smerom na sever na developerske pozemky. cize absolutne ziaden problem.
dokonca bez problemov je aj vyclenena parcela 5142, ktora tvori cestu s napojenim na chorvatsky grob, len by to musel kraj zaplatit ..

cize opakujem, napojenie na I/61 ma vykupene pozemky aj stavebne povolenie, aj sa bude stavat.
detto na zapadnu stranu ma pozemky vo vlastnistve obec bernolakovo na vystavbu cesty a ked kraj da peniaze, bude pekne triblavina napojena aj priamo na chorvatsky grob aj bernolakovo

to ako bude napojeny grob na sever, alebo nebodaj cierna voda/vajnory je v kompetencii kompletne kraja a nech si freso, obce , developer uz robia co chcu, preco by to mal financovat stat ?
mozu byt radi, ze im to potiahne po ten kruhac a najma po I/61 aj ked to mal financovat a zabezpecit kraj na co sa ale freso vykaslal .. preco mrva nebucha do fresa, ze kasle na toto prepojenie ? jaaaj, leob by bola vina aj na mrvovi a dalsich poslancoch a zamestnancov kraj , ze si nerobia svoju robotu.

cize dunaj, prosim ta nezavadzaj, ziadna blokacna parcala neexistuje, ktora by neumoznoval napojenie ci uz grobu, ciernej vody alebo nebodaj starej seneckej .. to su proste nepravdy ak to poviem slusne :slight_smile:

Tak som zedavy. Teraz som si to pozrel aj ja na tom linku, aquila a mas pravdu.. Sice som to tam hladal, ale potom som to nasiel :slight_smile: Problem je len jeden, ze to bude az v roku 2020 podla clankov … :frowning: Tzn ze sa posunie koniec vystavby krizovatky Triblavina z 4/2017 na 4/2020. Nechapem co tam chcu este 3,5 roka robit. Kludne to mohli dokoncit aj do roka. V lete zdvihnut D1 a na zimu to uz mohlo vsetko byt hotove.

termin 2020 je presne kvoli byrokracii, ze stavebne to nie je problem, ale kedze teraz dali oficialne novu EIA, budu sa musiet zmenit UP kraja ( a caka sa az po 2018 tam nebude freso & co), zmena UP obci ak treba. to vies, pre developera sa vsetci idu odzabijat, a nevadi ani rozpor s uzemnym planom (vid krizovatka pre DHL), ale kedze teraz chcu niektori jednotlivci vytlkat politicky capital, tak do 2020 tam nebude nic .. ale kraj, freso, mrva & co samozrejme svoju neschopnost sa budu snazit cez media hadzat na stat .. skoda, ze stat to nepovie per huba ako sa to ma ..

Myslíš tú obecnú 5142, ktorá susedila s parcelou NDS 5141/1 a po novom vyúsťuje do blokačnej 5140/3?

Tak to je fakt “bez problémov”. Neviem, kto tu zavádza?

ano je to absolutne bezproblemove co sa statu a I/61 tyka. kazdopadne o zavadzani by som na tvojom mieste ozaj pomlcal , kedze tu stale balamutis o blokacnej parcele a ze I/61 nebude postavena.

pricom ziadna “blokacna” parcela neexistuje, I/61 bude napojene a na sever od triblaviny nech si to riesi uzasny kraj s fresom a mrvom na cele :wink:

Jasné. Keď to napíšeš Ty, tak je to určite viac, ako keď sa človek pozrie na mapku GKÚ, zadá “Bernolákovo 5140/” a doplní “3” a pozrie si, ako tá parcela vyzerá. I/61 je Stará senecká. Tá už postavená dávno je (mimochodom).

tusim som ti slapol na otlak :slight_smile: nic v zlom, ale je to len vyvracanie tvojich miestami az klamstiev o fiktivnej blokacnej parcele a nemoznosti postavenie II/502 aka privadzac k I/61, ked ani jedno z toho nie je pravda.

cize na MUK triblavinu budu mat vsetci cez I/61 a kusok II/502, ktoru kompletne pripravuje financuje stat (aj ked to mal podla memoranda robit kraj)

to ze od severneho kruhacu su nejake problem v podstate ma trapit uzasny kraj, uzasnych starostov ciernej vody a developerov. a ked sa nevedia developer dohodnut, ich problem. detto nezmyselne navrhy napojenie na nelegalnu triblavinsku a podobne.

A nie je to tak, dunaj/aquila, ze aj keby tam “blokacna” parcela bola, je mozne pouzit institut vyvlastnenia? Je to zdlhavejsie, ale nie je to totalna blokada.

Ta parcela aj tak bude “blizka” OZ Triblavina, takze keby bola vola tak by to vedeli vyriesit, v najhorsom pripade aj vyvlastnenim. Ale praktiky OZ Triblavina su uz naozaj za hranicu a snazia sa agresivnou nepravdivou kampanou aj cez zaplatene “osobnosti” a trolov ziskat za kazdu cenu na svoju stranu celu verejnost. Trosku mi to pripomina system, ktory sa pouziva o kusok na vychod od nas. Rovnako aj neakceptacia akych kolvek faktov proti ich ideologii…

Žiaden strach, Matovič to vyrieši. :slight_smile:

viewtopic.php?f=35&t=22085

No mňa by stále zaujímalo, že načo má slúžiť parcela 5140/3? Samozrejme, že vyvlastnenie je teoreticky možné, ale načo je tá parcela?
A čo znamená parcela “blízka” OZ Triblavina, keď ju vlastní Starland?
Zatiaľ čítam viac osočovania ako argumentov.

tu sa riadime faktami. osocovanie, zavadzanie, bohapuste klamanie, cenzura a div nie vyhrozovanie je zjavne pracovna metoda OZ triblavina .. pricom nejde o nic ine, len boj starych kadrov oligarchov a a novych oligarchov. vysledok je, ze OZ triblavina na cele s mrvom a fresom sa podarilo oddialit MUK triblavina minomalne 3 az 4 roky. takze mozu si blahozelat :slight_smile:

uvidime ako dopadne EIA na usek raca - ivanka sever, ale bola by priam bomba, keby zrusili zbytocnu MUK vajnory/cierna voda, kedze nesplna normy :slight_smile:

ale samozrejme ze je to mozne .. ale nebodaj by si chcel, aby si kraj robil nejaku pracu (nieto nadpracu :slight_smile: ) ?

A na čo teda slúži tá parcela?

dunaj a teda podla teba to ze parcelu 5140/3 vlastni starland znamena ze je to kolizna parcela? z akeho dovodu?

Ja sa len pýtam, že načo slúži? Nie je mi to jasné.

ked to mam tak per huba povedat, je to absolutne irelevante na co sluzi. nebrzi ani samotnu vystavbu D1, ani vystavbu cesty II/502 na prepojenie s I/61 a tym to hasne. kraj to moze vukupit alebo vyvlastnit ako akukolvek inu parcel. len by musel chciet a aj nieco robit…

Hmm. Keď je to absolútne irelevantné, tak na čo vznikla? Veď pôvodne tam nebola. Nik predsa nezakreslí parcelu do geometrického plánu iba tak, či?

NR SR:
nrsr.sk/web/Default.aspx?sid … ideoId=849