Takže ovca celá a vlk sýty.
Ako som to dobre pochopil, tak obchádzkové komunikácie sa pri výstavbe križovatky Triblavina a Ivanka sever postavia tak, aby sa dali potom využiť ako kolektory.
Ale kde a ako ich napoja, to som teda zvedavý. Ja by som ich napojil až v križovatke Zlaté piesky na mestskú časť D1 a vstupnú Seneckú cestu. Nie je dôvod aby sa akokoľvek zamotávali s vetvami medzi D1 a D4 v križovatke Ivanka sever.
S týmto názorom vyšiel riaditeľ NDS, ale podrobnosti nešpecifikoval. Je tiež otázne, do akej miery je informovaný o celom projekte, lebo o dočasnej doprave na BSK trochu tápal. To sa mu však vzhľadom na krátkosť jeho funkcie asi nedá zazlievať. Teraz mi napadlo: Valent včera vyhlásil, že zmena z 2+3+3+2 na 4+4 vnikla na základe komisie dopravných autorít Slovenska, ktorá zasadala pred pár týždňami. Jeden z aktivistov mu povedal, že tú zmenu NDS pripravuje už 2 roky.
ze si myslim ze ste niekto priamo z OZ. A ano nepacia sa mi, ked som im nieco pisal hned vsetko mazali a nechali si len to co sa im hodilo. Ked som to opakovane pisal este ma obvinili ze som niekto z SH a nakoniec ban , to je ozaj seriozne a vidno co su zac. Tak som pisal osobne mrvovi ze co je to za zdruzenie ked mazu co sa im nehodi a najprv sa vykrucal ze on nic nemaze , potom ma nazval trolom a nakoniec mi dal ban tiez. A ktomu opakovanemu zvoleniu starostu, Aj fica opakovane volia
Stale dokola silou mocou tlacia do kolektorov az je to okate ze tam maju osobny zaujem. Ako niekde pisali ze kazdy snimi pocital -ano kazdy spekulant sa toho chytil nakupil tam pozemky a planoval a teraz sa mu to ruca ako domcek z karat…
A stale dokola omielaju iba uzemny plan, ktory pritom nieje ziadny problem zmenit ako komu vyhovuje v danej dobe.
Dufam ze ich dobehne karma…
K tomu linku …
Nechapem ako moze niekto napisat ze riesenie ako na einsteinovej je dobre. Ved su tam kazdy den nekonecne kolony a zdrzania. Zbiehanie jazdnych pruhov je vzdy problem. A ked to ma na kolektoroch byt ako na einsteinovej dakujem pekne. Kolony na D1 pri napajani aut z kolektorov a kolony aut na kolektoroch pri pripajani na d1 . Denno denne cestujem od SC do Petrzalky takze vidim kde sa stoji a kde su zdrzania.
Mozno neviem tak dobre pisat a argumentovat,vyjadrovat sa ako aquila ale suhlasim snim na 100percent. Kolektory predrazena zbytocnost s malym osohom..
Mazať príspevky sa nesmie. Všetko sa dá vyargumentovať/vydiskutovať. Čo sa týka záujmov, samozrejme existujú aj záujmy vlastníkov (je ich tam veľa a nie všetci sú špekulanti), ale aj záujmy občanov a záujmy SH. Taktiež nie všetci pozemky nakupovali. Tie pozemky boli súkromné aj pred tým, niekto ich vlastnil/vlastní. Všetky záujmy by sa dali spojiť do jedného dobrého dopravného riešenia. Lenže v lokalite prebieha otvorený boj medzi developermi - kto z koho. A prvé “výsledky” sa už dostavujú.
Najhoršie na tom je, že sa v boji zachádza za hranicu zákona a veľa úradov vydáva účelové rozhodnutia. Ja toto fórum sledujem hlavne preto, aby som zistil, či takéto účelové rozhodnutie nebola aj zmena koncepcie D1. Správanie NDS mi totiž pripadá minimálne zvláštne vrátane všetkých personálnych zmien, ktoré tam neustále prebiehajú.
Ešte poznámka k ÚP: To je záväzný dokument na úrovni zákona. Asi by sa ani Tebe nepáčilo, keby si mal pozemok na rodinný dom v súlade s platným ÚP a zrazu by Ti niekto povedal, že tam majú byť garáže. Princíp ÚP je v tom, že jeho zmenou by nikdy nemalo prísť k degradácii územia. Obmedzenie dopravnej obslužnosti by tou zmenou možno mohlo byť, čo zakladá zase len podnet na spory. Tentokrát zrejme so štátom, ten sa nevie poriadne brániť, takže nakoniec možno aj tie “ušetrené” milióny bude treba niekomu vyplatiť. Ten s Ficom beriem:)
Zmena stavby krizovatky Triblavina pred dokoncenim:
Nikde nevidím uspokojené záujmy občanov Dvorianok, DK, RS, KNM, LV, NR… Vlastne aj ich dane sa použijú na niečo čo mali financovať lokálny obyvatelia.
Možno práve teraz sa snaží NDS správať, že nikoho nebude protežoť.
Mimochodom ÚP na Slovensku je zdrap papiera. Zmena územného plánu v prospech akéhokoľvek developera trvá maximálne 2 roky. Takto sa to stalo aj v prípade nezmyselnej križovatky Triblavina a celých kolektorov. (A oháňať sa zákonom, ktorý nie vždy musí OK, byť môže byť až zvrátené. V modernej histórii boli tábory smrti považované za niečo bežné a potom nejakých ľudí za to aj odsúdili…)
tiez sa musim na tom smiat ze uzemny plan na uroven zakona a preco si s uzemnym planom vsetky obce na cele s fresom vytieraju zadok? vlastne aj v bratislave detto.
v bratislave bolo dokonca v uzemnom plane zony estakada bosakova, ale postavili len zbytocnu estakadu artmedia, ktoru chcel kmotrik, ale teraz ju chce de facto zase zasypat..
ale spat k teme, preco kraj a obce neprotestovali aj pri poslednej krizatke DHL? preco v sulade s uzemnym planom nepozadovali inu krizovatku?
preco chytrak mrva presadzoval superkomplikovanu a superdrahu krizovatku vajnory, kyora zhorsi zivotne podmienky ludom z vajnor? a jediny benefit maju developeri z rendezu , nemeckej doliny a CEPITu? preco podpbne ako most pro bratislavy nepozadoval efektivnejsi vychodny obchvat? jaaaj, tam by musel robit nieco on…
detto ako napisal vlados, regionalne cesty ma riesit kraj.. ked toho nie je schopny, nech odovzda agendu regionalnych komunikacii a nevybera za ne dane. jednoduche
zs budu z docasnych stavebnych ciest kolektory je asi najvacsia hlupost z tej serie. zase raz vyhodene peniaze. a vidno aj doslova tupost OZ triblavina a fresa. keby zaviazali radsej stat pred zdvihanim D1 rozsirit I/61 a mozno keby Mrva nebol taky sebastredny hlupak vychodny obchvat vajnor. tak netreba ziadne kolektory a toboz menit stavebne cesty na kolektory..
ale to by ti ludia museli aj pragmaticky rozmyslat…
Oz Triblavina mi zmazalo vsetky prispevky do jedneho a dostal som BAN. Cize som pisal pre nich krutu pravdu. Take myslim si o Mrvovi svoje. O to m ze tam on a jeho blizky kamosi maju velke pozemky vie preds kazdy. Byvam v Novej Dedinke situaciu poznam az moc dobre. Cize zaver je taky ze Triblavina sa zatial stava pre developerov ako priprava, a nikto ndal podnet na zmenu stavby pre dokoncenim. Cize do konca roka 2020 len tma a vecne kolony. A teraz zacinam pochybovat aj o to m napoeni na Staru Senecku. Inak Teraz akurat tu Staru senecku frezuju. Aj za Velkym Bielom, aj pred Velkym Bielom. Nechapem preco aj vo Velkom Biely to nevyfrezovali.
O tom napojení na Starú Steneckú ja pochybujem od začiatku. Kvôli tej dočasnosti a hlavne kvôli semafóru, ktorý tam má byť namiesto MÚK. Neviem si napr. predstaviť, ako budú odbočovať kamióny od DHL na Triblavinu doľava a ďalšie od Bernolákova doprava. A do toho osobná doprava, ach jaj… Ten prepoj na Triblavinu môže podľa mňa ľahko situáciu ešte viac zhoršiť.
Rozšírenie I/61 by pomohlo výrazne a vrátane MÚK, lenže tu neexistuje žiadna inštitúcia, ktorá by túto situáciu skoordinovala. A to sa netýka len dopravnej obslužnosti, ale aj urbanizácie.
A jediné fórum, kde sa otvorene diskutuje o týchto problémoch je tu, odkiaľ je dosah na riešenie nulový.
K tým obchádzkovým komunikáciám pri výstavbe križovatky treba dodať, že to nie je skutočná cesta. Je to len minimalistická verzia cesty s veľmi krátkou životnosťou. Zjednodušene sa zhrnenie vrch ornice, položí 10-20cm makadámu a natiahne 10cm asfaltu. Toto má životnosť okolo 1/2 roka a pri tak intenzívnej premávke na D1 to bude mať problém ustáť aj 3 mesiace.
Ak by bola vola tak zafinancovat rozsirenie I/61 by mohli pomoct vsetky mesta a obce ktorych sa to tyka. Vsetky mesta a obce ktorych obyvatelia dochadzaju do Bratislavy a de facto nosia peniaze spat do miest kde byvaju maju zivotny zaujem na tomto rozsireni. V pripade I/61 su to vsetky obce na trase, Senec a vsetko na vychod az po zhruba Sered.
Mne to s D1 a R1 pripada cele nelogicke, ked to porovnam s I/61 a I/62. Keby R1 kopirovala trasu I/62, tak potrebujeme 3+3 usporiadanie na D1 len po Senec a odtial by sa odpajala R1 smerom na Sered/GA/NR. Sice by neexistovala rychlostna cesta, kde je v sucasnosti R1 v useku krizovatka D1xR1 - Sered, ale myslim, ze priamy tranzit TT-NR-BB by zvladla aj cesta 1.triedy, ktora by isla po rovine mimo obci, hocikedy rozsiritelna na 2+2.
A na rozšírenie D1 by mali prispieť všetky mesta a obce na sever-severovýchod od Bratislavy, z ktorých minimálne jedno auto aspoň raz ročne ide do Bratislavy.
Dosť sa tu už popísalo, kto by mal čo platiť (ako keby to vodičom nebolo jedno). Existuje zmluva medzi BSK, NDS a MVDRR, kde je napísané, že štát postaví diaľnicu s “kolektormi” a BSK vybuduje napojenia na regionálne cesty. Takto to bolo dohodnuté a aj zmluvne uzatvorené. Štát zatiaľ nepostavil nič a BSK tvrdí, že čaká, čo štát postaví, aby sa tomu mohli projektovo prispôsobiť.
Kocúrkovo na N-tú.
že sa čaká je len dobre. Kľudne sa môže dovtedy zmeniť vláda a možno sa aj dočkáme zrušenie tejto zbytočnej MÚK (napojenie rozostavaných ciest na D1) a správne mindop zabezpečí pre SSC prostriedky na rozšírenie I/61 a VÚC bude môcť začať špekulovať ako zabezpečí napojenie obcí.
Este to sem asi nikto nedal, takze davam link na oznamenie o ZNC Triblavina, ktore sa objavilo este minuly tyzden an enviroportali: enviroportal.sk/sk/eia/detail/di … blavina-3-
V podstate ide o to, co uz zverejnene bolo, t. j. vypustenie kolektorov a suvisiace upravy + po novom je tam obsiahnute aj prepojenie na I/61. Napojenie na I/61 ma byt realizovane docasnou urovnovou krizovatkou.
Situacny vykres rozsirenia D1:
[album]35769[/album]
Situacny vykres zbernej komunikacie, ktora sa ma napojit na D1:
[album]35770[/album]
tomu sa hovori MUK anglickeho typu
No pise sa tam ze Výhľadovo je uvažované s prepojením ciest I/61 a II/502. Takze este stale podla mna nie je iste ze to napoja na staru senecku. Aj ked je to v nakresch. Tiez sa tam pise o moste. Nechapem o akom moste pisu, ked sa ma dialnica predsa dvihat a prepoj pojde pod nou. Je to napisane nejednozancme.
Presne tak. Všetky príjazdy k Triblavine sú zabezpečené blokačnými parcelami a jediná voľná je staveništná cesta z I/61. Ono totiž niekade tam ten betón musia voziť. Samozrejme dočasne.