Ano, Zahradnicka sa chysta, ale nie po Mileticovu, ale po Jegeho, aspon zatial neviem o prekladke elektricky az po Mileticovu, ktora by tam uz bola nutna, po jegeho nie. Ma sa upravit aj krizovatka Zahradnicka/Jegeho v ramci tohoto.
Mileticova sa prerabala po dokonceni Apolla, cize ak by sa mala prerabat este raz na 2+2, tak zjem kefu. Priestorove podmienky krizovatky Mileticova/Zahradnicka neumoznuju jej rozsirenie inak ako na ukor parku pri krizovatke a nasledne aj samotneho trhoviska, ak by sa malo rozsirovat az po krizovatku Mileticova/Kosicka.
Projekt na priame prepojenie Kosickej so Zahradnickou tak, aby Kosicka pokracovala az po zahradnicku v priestore krizovatky s Jegeho ulicou existuje, nie je vsak priechodny, pretoze by sa musela zburat polovica trhoviska, co nie je v zaujme MC Ruzinov. Toto sa riesit nebude v najblizsich rokoch.
pokial sa dobre pamatam, boli navrhy (mozno aj nieco viac a konkretnejsie), aby pokracovanie kosickej islo pod trhoviskom a nasledne sa napojilo na zahradnicku?
Keď dokončia Prístavnú (neviem, na čo tam vlastne čakajú, vyzerá byť hotová), tak sa bude dať dostať na Bajkalskú cez Apollo-Prístavná-Rondel-Bajkalská bez semaforu a skoro celý čas po štvorpruhu. Opačný smer je cez jednu svetelnú križovatku z Prístavnej na Apollo.
Mne sa zase páčila verzie totálnej demolácie mosta a výstavby nového v konfigurácii:
horné poschodie - (2 + 3) + (3 + 2)
dolné poschodie - 2 x 1435 mm ( vlak ) + 2 x 1000 mm ( električka s predprípravou na 2 x 1435mm
Most na hornom poschodí by bol rozdelený na mestský a dialničný betonovými zvodidlami s možnosťou rekonfigurácie - teda posunieš si zvodidlá NJ ako potrebuješ - prípadne pri opravách mosta. Rýchlosť na dialničnej časti by potom mohla byť 120
Ale zas na druhú stranu, predstavme si, že čo prejazd týmto mostom, to 5 SKK.
Denne 180.000*5, víkendy nerátam takže krát ešte 52 = 47 mil. SKK.
Keby to bolo aj “len” 40 mil. SKK, je to dosť. Štát by z toho mal 7,6 mil. SKK a NDS 32,4 mil. SKK, čo postačuje na ročné opravy a údržbu mostu. Prípadne raz za 2 roky kompletnú obnovu povrchu a konštrukcie.
Áno v princípe súhlasím s jeho spoplatnením, ale myslel som hlavne na to, že tadiaľ premáva MHD a neviem aký by to malo finančný dopad pre Dopravný podnik a ceny cestovného. To je asi jediný dôvod prečo by som nad týmto jediným úsekom rozmýšľal, ale vyriešiť sa to určite dá…
MHD by bolo zadarmo. Aj keď dopad … kľudne cestovné o 1 SKK nahore kvôli mýtu a poplatkom v meste. A správne by to ani tá koruna byť nemala, ak je v buse min. 10 ľudí, tak to je 0,5 SKK.
MHD v BA je kapitola sama o sebe, to by som tu teraz neriešil. Neplatili by len: autá NDS na D/RC, SSC na D/RC, BA magistrát na svojich mostoch a záchranné zložky by mali aj naďalej všetko zadarmo.
V MHD treba miliardy, doslova … takže položky pár desiatok mil. SKK ročne nehrajú rolu. Nakoniec však, mesto BA má právo vyňať zo spoplatnenia z iných mostov. Busy by mohli byť kľudne zadarmo, autá nad 12t by ale platili 10 SKK. Všetko sa dá elegantne riešiť.
Ja by som navrhoval spoplatnenie príjazdových ciest k vašim príbytkom. Uvedomujete si, čo píšete? Dosť, že platím daň z príjmu, DPH+spotr.daň z poh.hmôt a ešte aj daň z nehnuteľností, a jazdím po rozbitých cestách. A ešte mám platiť mýto za prejazd mostom v intraviláne mesta???