D1 - Bratislava Prístavný most

Ano, Zahradnicka sa chysta, ale nie po Mileticovu, ale po Jegeho, aspon zatial neviem o prekladke elektricky az po Mileticovu, ktora by tam uz bola nutna, po jegeho nie. Ma sa upravit aj krizovatka Zahradnicka/Jegeho v ramci tohoto.

Mileticova sa prerabala po dokonceni Apolla, cize ak by sa mala prerabat este raz na 2+2, tak zjem kefu. Priestorove podmienky krizovatky Mileticova/Zahradnicka neumoznuju jej rozsirenie inak ako na ukor parku pri krizovatke a nasledne aj samotneho trhoviska, ak by sa malo rozsirovat az po krizovatku Mileticova/Kosicka.

Projekt na priame prepojenie Kosickej so Zahradnickou tak, aby Kosicka pokracovala az po zahradnicku v priestore krizovatky s Jegeho ulicou existuje, nie je vsak priechodny, pretoze by sa musela zburat polovica trhoviska, co nie je v zaujme MC Ruzinov. Toto sa riesit nebude v najblizsich rokoch.

pokial sa dobre pamatam, boli navrhy (mozno aj nieco viac a konkretnejsie), aby pokracovanie kosickej islo pod trhoviskom a nasledne sa napojilo na zahradnicku?

mel, vies o tom nieco?

Keď dokončia Prístavnú (neviem, na čo tam vlastne čakajú, vyzerá byť hotová), tak sa bude dať dostať na Bajkalskú cez Apollo-Prístavná-Rondel-Bajkalská bez semaforu a skoro celý čas po štvorpruhu. Opačný smer je cez jednu svetelnú križovatku z Prístavnej na Apollo.

tych planov bolo.. osobne toto by bolo lepsie ak celu trznicu kupil nejaky investor, isla by tadial sla 2+2 a nad tym by boli business centra …

ty asi tam nekupujes ponozky, ze ? :smiley:
to by bola vacsia vzbura ako pri trasovani R1 okolo NR :laughing:

Mne sa zase páčila verzie totálnej demolácie mosta a výstavby nového v konfigurácii:

• horné poschodie - (2 + 3) + (3 + 2)
  • dolné poschodie - 2 x 1435 mm ( vlak ) + 2 x 1000 mm ( električka s predprípravou na 2 x 1435mm

Most na hornom poschodí by bol rozdelený na mestský a dialničný betonovými zvodidlami s možnosťou rekonfigurácie - teda posunieš si zvodidlá NJ ako potrebuješ - prípadne pri opravách mosta. Rýchlosť na dialničnej časti by potom mohla byť 120

Pokial mozno v opacnom poradi, samozrejme novy by musel byt kusok vedla :slight_smile:.

Neviem si predstavit, ze by bol pristavny na isty cas zruseny bez nahrady

cumil, dalo by sa to, ale musela by byt D4 +R7 od pristavneho po D4 hotovson … jazdilo by sa cez apollo a novy most pod slovnaftom.

Kdyby ale byla hotová D4, pak by Prístavný most mohl stačit se současnou kapacitou.

Ale zas na druhú stranu, predstavme si, že čo prejazd týmto mostom, to 5 SKK.

Denne 180.000*5, víkendy nerátam takže krát ešte 52 = 47 mil. SKK.

Keby to bolo aj “len” 40 mil. SKK, je to dosť. Štát by z toho mal 7,6 mil. SKK a NDS 32,4 mil. SKK, čo postačuje na ročné opravy a údržbu mostu. Prípadne raz za 2 roky kompletnú obnovu povrchu a konštrukcie.

To by sa ale muselo riesit mytnicami, alebo? Dost by to zkomplikovalo dopravu.

vsak na pristavnom sa aj tak viac stoji ako jazdi :laughing: ale nie…

inak vo viedni maju vsetky dialnice spoplatnene .. a nemaju problem..

v BA by tiez mohla byt vsetko spoplatnene, aj pristavny ..

Ale kde žiješ, že mýtnicami :smiley::stuck_out_tongue: :smiley: :smiley:

Elektronicky.

Hej, hej, som stretil blbost :blush:

Ak už mýtnice, tak rovno pri vstupe do mesta BA. :bulb:

Trochu OT - zpoplatnit by se mohl také vjezd do širšího centra města.

Áno v princípe súhlasím s jeho spoplatnením, ale myslel som hlavne na to, že tadiaľ premáva MHD a neviem aký by to malo finančný dopad pre Dopravný podnik a ceny cestovného. To je asi jediný dôvod prečo by som nad týmto jediným úsekom rozmýšľal, ale vyriešiť sa to určite dá…

MHD by bolo zadarmo. Aj keď dopad … kľudne cestovné o 1 SKK nahore kvôli mýtu a poplatkom v meste. A správne by to ani tá koruna byť nemala, ak je v buse min. 10 ľudí, tak to je 0,5 SKK.

MHD v BA je kapitola sama o sebe, to by som tu teraz neriešil. Neplatili by len: autá NDS na D/RC, SSC na D/RC, BA magistrát na svojich mostoch a záchranné zložky by mali aj naďalej všetko zadarmo.

V MHD treba miliardy, doslova … takže položky pár desiatok mil. SKK ročne nehrajú rolu. Nakoniec však, mesto BA má právo vyňať zo spoplatnenia z iných mostov. Busy by mohli byť kľudne zadarmo, autá nad 12t by ale platili 10 SKK. Všetko sa dá elegantne riešiť.

Ja by som navrhoval spoplatnenie príjazdových ciest k vašim príbytkom. Uvedomujete si, čo píšete? Dosť, že platím daň z príjmu, DPH+spotr.daň z poh.hmôt a ešte aj daň z nehnuteľností, a jazdím po rozbitých cestách. A ešte mám platiť mýto za prejazd mostom v intraviláne mesta??? :smiling_imp:

Use MHD :slight_smile:. V některých městech na západě se to řešilo ještě drastičtěji, např. SPZ s lichou, nebo sudou koncovkou nesměly vyjet.