Nemohlo sa počkať na otvorenie Apolla, lebo po prázdninách by nikto takúto opravu v tak kritickom mieste nepovolil. Musí sa to spraviť do konca prázdnin, lebo potom to už bude nerealizovateľné kvoli vyšším intenzitám. Pôvodne sa to malo skĺbiť s otváraním Apolla, ale ako všetci vieme tak Apollo má sklz a bude otvorený až v septembri.
Johhan,
neviem, čo si chcel napísať tým posledným príspevkom.
Tak keď ten most dlhodobú záťaž neunesie (čo neunesie a nie je to tvojich 100%!), tak sa dá jedine prestavať. A keď nie je dosť peňazí, tak sa to robiť nebude.
Ja neviem, či nechápem význam príspevkov a beriem si to príliš “k srdcu”, ale kritizovať železničnú dopravu alebo snáď statikov, tak to je silná káva.
Okrem iného, nebyť NS MHD v BA, ktorým bude de facto železnica, tak už nie je Starý most.
Niekedy treba hľadať aj súvislosti.
Intenzity “sú aké sú”, ale tam kde nie je peňazí, tak tam sú kolóny.
P.s. Nič si nikto neverte osobne. Keď tak ani nereagujte.
MH,
tomuto to snáď ani sám neveríš. Chápem, že píšeš to, čo píšeš, ale nie je to ani zďaleka tým hlavným dôvodom.
To s intenzitami nič nemá, je to bežné, opravovať hlavné ťahy v EÚ aj po septembri.
A Apollo má sklz už dávno známy, takže keby NDS chcela, tak začala s opravami aj o 1 mesiac skôr.
Takže tento dátum je kvôli niečomu inému, to všetci vieme.
ja by som to takzvane politicky korektne uzeveral tak ze proste rekonstruovat sa bude vtedy, hold uz na tom vela nezmenime zopar ludi si uvedomi nutnost apolla
tiez zhruba tusim co je za tym
ale asi to tak ma byt
Ked nechceš aby to ludia nebrali osobne tak to nepíš osobne … a troška treba pozornejšie čítať … dočasné preťaženie je možné až o 100% na to sú mosty stavané
Je to celé o tom že skorej ako povoliť 3 pruhy to radšej prestavajú celé
Mimochodom kde som kritizoval statikov a železnicu ??
Starý mosť bohužiaľ nesplňa podmienky Dunajskej komisie. Jeho historická hodnota je skoro nulová nakoľko po vojne bol dostavaný provizórne a stále sa len pláta provizórne namiesto toho aby sa spravil poriadne.
Neviem prečo je maslo na hlave NDS. Ten kto nedovolil opravu Prístavného mosta v septembri po otvorení mosta Apollo je Magistrát hl. mesta BA a Polícia. Povedali, že v septembri sa už chodí do škôl a je po dovolenkách a mesto by skolabovalo. Most Apollo by mohli otvoriť už TERAZ, ale politici a Magistrát sa vyjadril, že ho otvoria až v septembri. Prečo asi? A na rovinu to aj povedali, že keby prestrihávali pásku cez prázdniny tak to nemá taký efekt, lebo ľudia sú na dovolenkách a tak to nechali na september. Toto je celá prevda, prečo sa oprava realizuje teraz a most Apollo sa bude otvárať 5. septembra. Samozrejme sú tam aj iné okolnosti, ale toto je hlavný kameň úrazu.
MH,
niekedy je lepšie mlčať. Zabúdaš totiž na finančné vyrovnanie a je len chybou štátu, že to “prišlo” až k tomuto štádiu.
V rámci Prístavného mostu je jeho oprava za 20 mil. SKK len nutným minimom, investovať treba viac, mnohonásobne viac, prečo o tom nenapíšeš?
P.S. Nič v zlom, viem, prečo o tom nenapíšeš.
tak uvidime ako to dopadne zajtra pocas tohto uprsaneho pondelku
Na tejto stránke sa dajú nájsť mapky na tento týždeň:
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/18231/Pristavny-most-aktualne-fotografie-z-obmedzenia-premavky.html
tak dostavame sa do druhej fazy
tu je pekne vyznacene aj s fotografiami akym stylom je vedena doprava
Ako sa dá odsledovať, je správne, že sa Prístavný most rekonštruuje teraz, aj keď most Apollo ešte nie je otvorený, pretože predsa len sú dovolenky/prázdniny a tak je doprava v BA výrazne menšia, takže nie sú výrazné zápchy, sú len mierne zdržania.
V pondelok a v utorok som zazil niekolko “miernych” zdrzani, a to som radsej ani nesiel do Petrzalky
Tak a je po problémoch až po najbližšiu opravu.
Pristavny most ak by bolo treba mat z neho 3+3 pruhy, tak by sa musel prestavat. Zaver pre EU je, ze nema dobru statiku a aj keby to uniesol, tak je tam riziko, ze by sa to nesmelo dlhodobo takto pouzivat. Keby na nom boli len kamiony na 3+3, tak hrozi dost velke riziko, ze by most spadol.
V ramci pouzivania MHD v 1+1 a 2+2 nechat doprave sa uvazuje, ale odporucenie je ze treba opravu.
Odhadovana cena: min. 1 mld. SKK.
A kedze realny stav je: Opravena vozovka, tak sa 3+3 na Pristavnom moste robit nebude, nie je to max. priorita, je to len v plane.
Pristavnemu mostu velmi pomohol most Apollo.
Tolko moje info.
pristavnemu mostu by hlavne pomohlo odstrihnut najazd smerom od dolnozemskej (lokalna petrzalska doprava) a odstrihnut najazd od bajkalskej a prinutit vodicov vyuzit apolo. teraz je to ostrasne, chodim tadial kazde rano a uz som niekolko krat cakal v zapche smerom do petrzalky na pristavnom moste (jazdim od trnavy) a kochal som sa pohladom na prazdny most apollo, vsetci sa z bajkalskej tlacili na pristavny most ako sprosti. ale to by sme museli opustit slovenske myslenie odvsadial-vsade.
a druha vec, co by pomohla, je konecne spravadzkovat ten fucking informacny system. kazde rano, ked tadial idem tam ma vytaca do neba, ze tato chudobna krajina vyj..ala (ospravedlnujem sa za tento vyraz a nasledujuce ale jednoducho na pomenovanie situacie nepoznam lepsie) prachy na drahy informacny system, ktoreho najsilnejsia kedy podana informacia bola teplota vzduchu a vozovky a “vitajte v bratislave” specialne na tento napis si pamatam v den onej pamatnej havarie masiarskeho kamionu, ked boli zapchy pomaly az po trnavu ale informacny sytem miesto toho aby odklonil dopravu na trnavsku a prec z obchvatu svietil si tu svoju vyzyvavu “vitajte v bratislave”. keby som stretol toho, kto je za to zodpovedny, prisambohu ze mu jednu pri..em. predpokladam, ze nas totiz uz coskoro caka vy…anie dalsej mastnej sumicky na opravu tohto informacneho systemu, nakolko sa mi zda, ze na niektorych dispejoch odisli diody a tvoria sa tam take obrazce. ved co, mame na to, aby sme najskor vy…ali peniaze na informacny system, potom ho nepouzivali a potom ho zase opravili.
Preklep uprava by B;
Ja osobne povazujem tvoje slova v subislosti s tym “informacnym systemom” za dost zdrzanlive . Najviac ma to vytocilo pred niekolkymi mesiacmi (mozno aj davnejsie), ked sa uz pri IKEA zacinala zapcha po vaznej nehode na pristavnom moste, ale tabula ma akurat privitala. Pokial viem, tak ta tabula skutocne zmysluplne fungovala mozno dvakrat za svoju existenciu
faktom je ze aspon docasne odstrihnutie by pomohlo a ludia by si snad navykli na apollo ..
Ale ved most Apollo bol postaveni, aby odlahcil Pristavny most. Tak v com je problem - ja byt vodic, tak idem cez Apollo - menej casu v kolonach, alebo sa mylim?
mozno by to fungovalo medzi normalnymi vodicmi v normalnej krajine. na slovensku a v bratislave to tak nefunguje. mozno za to nemoze bratislava ale obycajna ludska psychika, ze ludia jazdia zo zvyku. mozno za to moze aj dost nestastne umiestnenie mostu apollo ale faktom je nadalej chodi lokalny trafic petrzalka bajkalska cez pristavny most a apollo je prazdne. to docasne odstrihnutie je mozno najlepsi kompromis a mozno by pomohlo a vela vodicov by zistilo, ze je to cez apollo vlastne lepsie.