Antim, velký problém. Někteří občané + občanské sdružení tam okruh nechtějí, resp. chtějí ho posunout dál. Takže se budou odvolávat proti všemu co jen budou moci. Stavět se začne až 2007 (optimistické).
Je to možné, že to tak skončí … ale v ČR je čo stavať, … takže je to dobre, pretože teraz by bol príliš veľký BOOM, ktorý by o 3-5 rokov spôsobil prudší pád.
84 km okruh Prahy je dôležité postaviť, aj tak sa neskôr ešte zväčší. Deje sa to v každom podobne veľkom meste. ![]()
To je úplne normálne. Dôležité je, že vláda chce stavať, že má peniaze.
A naviac, stavia sa po celej ČR, takže by som to nevidel ako hlavný problém. V každej demokratickej krajine sa majú občania právo vyjadriť, hlavne, keď v danej lokalite bývajú/žijú. Veď sa stavia aj pre nich. ![]()
Caesar,
Já jim právo vyjadřovat se ke stavbě neupírám, která se jich dotýká. Myslim si, že by výsledná trasa měla být kompromisem.
V listopadu by se mohla zahájit stavba 514 Lahovice - Slivenec na jihu Prahy.
Spíš než rozšíření dálnice na 4+4 pruhy by pomohla výstavba D3 aspoň v úseku Praha - Neštětice (Benešov), protože na MÚK Mirošovice odbočuje 1/3 vozidel na Budějovice a to není málo.
Ja si tiež myslím, že rozšírenie D1 Praha-Brno na 4+4 pruhy pri Prahe tak skoro realizované nebude, … stavia sa severná diaľnica, má sa stavať obchvat okolo celej Prahy a teraz sa sotva dokončilo 3+3.
Inak tie problémy s obyvateľstvom, s tým sa počíta všade vo svete a sú tak vytvorené aj rezervy s financiami - všetko sa nemôže stavať bez problémov. ![]()
Toto je ťažko predpovedať. Záleží čo bude skôr, či rozširovanie D1 Praha-Brno na 3+3 pruhy na celom úseku, alebo sa reálne začne stavať skôr výrazným tempom okruh Prahy.
Pred Prahou sa má rozširovať na 4+4 pruhy. Nie na 5+5, ale na 4+4 ano. ![]()
Po dokončení D5, D8 a D11 do Hradce se začne stavět okruh, aby se odlehčilo Praze. Nejdřive se začne budovat jižní část po D1. A následně výchiodní nebo severní zaleží na připravenosti stavby. Bude velký tlak co nejdříve dokončit okruh.
Rozšiřování D1 mi přijde špatným řešením, lepším by bylo vybudovat R35 z Hradce alespoň po Litomyšl. Toto by velmi odlehčilo D1.
Lenny,
súhlasím.
Avšak ak bude mať vláda dostatok peňazí, tak rozšírenie D1 pri Prahe na 4+4 pruhy pomôže doprave veľmi výrazne. Doprava sa zhusťuje. A bude sa zhusťovať, … akékoľvek opatrenia len zastavia nárast áut, kt. prechádzajú daným úsekom. Okruh Prahy sa bude stavať preto, lebo v Prahe je veľa áut, veľká premávka, … a nestačí už opravovať a rozširovať hlavné ťahy, … v rámci MHD už sa len razí metro, … a Praha samotná sa rozrastá, … ![]()
Když začne rozšiřovat D1, tak nebude mít peníze na R35, což není dobré.
ja si tiez myslim, ze R35 ako paralerna dialnilnica resp RC by pomohla daleko viacej ako rozsirenie D1 …
Lenny vasa vlada ma peniaze na vsetko, na co chce. ![]()
Rozsirenie jedneho useku nemoze sposobit problem. ![]()
Okruh Prahy bude mat dlzku 84 km, mozno neskor aj viac ako 90 km a vyriesi velmi vela problemov v meste Praha.
Bude to stavba desatrocia - a ani potom sa neskonci, bude pokracovat nieco dalsie a budu sa prve useky opravovat atd. - funguje to tak vsade a vysledkom bude, ze okruh bude cely den stale plny aut. ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=1696
Odporúčam si prečítať tieto info, z linky. ![]()
Caesar,
to je zial kruta realita, Praha je pulzujuce, zive mesto a je centrom - dopravna krizovatka. Obrovske stale sa rozrastajuce a modernizovane letisko, obrovske investicie do MHD, hlavne metro, aby sa mohlo prepravit viac cestujucich a stale do dlhsich vzdialenosti. Praha ma 1,2 mil. obyvatelov, to je viac nez o 100% nez ma Bratislava. A uz aj v BA sa rekordne investuje do dopravy, pretoze ak by sa neinvestovalo ani v Prahe ani v BA, tak by tieto mesta boli non-stop plne pomaly prechadzajucich aut. Praha ma tu vyhodu, ze je viac v centre statu, lahsie sa stavia okruh, len je Praha velkym roztiahnutym a zivym mestom. Bratislava ma atypicku polohu a je obklopena a rozdelena riekou Dunaj a pohorim Male Karpaty a naviac k tomu ako “bonus” je na hraniciach s 2 krajinami.
Z a do Prahy smeruje viac dialnic a RK: D1, D3, D5, D8, D11, R1, R4, R7, R10. A k tomu MO - mestsky okruh.
Jednoducho musi sa MO stavat. Je to najlepsie riesenie - presnejsie ine neexistuje. ![]()
Ja chodím pracovne často do Prahy a niekedy sa tam zdržím dlhší čas a jazdím tam dosť intenzívne. Toto mesto veľmi potrebuje riešiť obchvat, vďaka svojej centrálnej polohe a veľkosti je doslova prepchaté. Vodiči sú tam lepší než v Bratislave.
Praha si sama platí výstavbu metra, Městského okruhu, radiál i tramvajových tratí. Stát na stavbu nepřispívá, platí jen stavbu Pražského okruhu. Praha staví z úvěrů, proč ne, když jsou nízké úrokové sazby.
Aktualně se staví křižovatka na MO před Strahovským tunelem, prodloužení metra C, nová stanice na metru A, Vysočanská radiála, k tomu nákup a modernizace nových souprav metra a nákup nových tramvají, protipovodňová ochrana, Nové spojení. Letos bude rozšířena Ruzyně. Příští rok začne stavba Pražského okruhu. V Praze se staví hodně. ![]()
Praha je na tom financne velmi dobre a ma moznost vziat si aj velke uvery, pretoze ich bez problemov splati. Doprava pomaha riesit rozvoj mesta, nove firmy pridu tam kde je nova cesta a tie firmy platia dane atd. a poviem tak, … stavia sa v Prahe dost od r. 2003 a bude to mat neuveritelny narast min. do r. 2010, potom by sa mala situacia vyrovnat a udrzat si realny stredne silny rast. ![]()
Stranky o okruhu Prahy jsou s novým obsahem.
Mne sa nepaci ze je velmi vela usekov na tomto okruhu, to bude sposobovat zbytocne naklady hlavne v uradnom postupe a aj problemy dalsieho charakteru pri jednani s ludmi. ![]()
Byl vybrán zhotovitel stavby 514 Slivenec - Lahovice. Ještě stavení povolení a může se konečně stavět. ![]()