Cyklistika na Slovensku

Ono tie cenovky niektorých úsekov tých Vážskych cyklotrás v TSK vyzerajú až odstrašujúco, na druhú stranu ak mali tie peniaze z fondov prepadnúť ako sa to roky dialo inde, nech je to aj radšej takto. Baškovi sa ten jeho sľub o 100km popri Váhu darí aspoň plniť. V podstate cez celý TN kraj ostali len dva nezačaté úseky, na tú kostru sa už postupne napájajú aj blízke dediny.

Čo sa týka východu, tam ma strašne mrzí zmarený potenciál Šíravy a okolia. Mohol by tam byť taký základnejší Neusiedler, ale koľko tam spravili novej cyklotrasy niekde od Michaloviec za posledné roky? Nevidel som v podstate nič, už aj cesty dožívajú, pritom už to dávno malo byť zokruhované. Pritiahlo by to množstvo ľudí, potiahlo biznis.

Po rokoch od detstva, keď som tam jednu dovolenku strávil vo Vojenskej zotavovni som tam bol cca 3 roky dozadu na svadbe a prišlo mi to všetko strašne zanedbané, akoby sa tam zastavil čas. Pritom ale potenciál by bol, výlety, gastro, víno, bicykel, kempingy, welness, vodné športy. Štát mal už dávno z fondov riešiť čo s tými ekologickými záťažami, ktoré sa podedili od komunistov. Keďže je to v blízkosti sopečného pohoria, predpokladám, že nejaké termálne pramene zachytené boli, teda priestor na celoročný aquapark je možno tiež. Vôbec si nemyslím, že by to nedokázalo natiahnuť ľudí aj z väčších vzdialeností, ale treba začať od infraštruktúry, aj keď len tej cyklistickej, než sa D1 dostane k Ukrajine.

1 lajk

hm, Michalovce a Šírava cyklotrasy = nič (NIČ). Aktuálne v MI frézuju širšie ulice a dávajú tam červený asfalt, volajú to že budujú nové cyklotrasy …. Smerom MI → Šírava je namaľovaná jedna cyklotrasa (celkom stupak ktorý nepritiahne víkendových cyklistov) po nový cintorín na Bielej hore a potom už vlastne nič.

V okolí Zalužíc až po Lúčky (medzi hrádzami na južnej strane) je nejaký pokus o cyklotrasu, vykolíkované to mali v jari, niečo vyčistili od kriakov a potom už nič ….

co cakate nejake cyklotrasy na zempline ked hlavny tah medzinarodne eurovelo 11 nie su schopni ti mantaci z ksk kolo trnku dokoncit od presova prakticky az po madarske hranice jedno velke hole NIC!!! hanba hanbuca ,medzinarodna blamaz! a zial zjavne kadia na to dodnes

1 lajk

Lávka pri Hvozdnici. Robia aj v nedeľu.

5 lajky

Dokončená Vážska cyklotrasa pri Bytči

7 lajky

Snáď sa kvôli tomu nezdrží cyklistické prepojenie popod Strečno. Pána chápem, nevysmievam sa mu ako ľudia v komentároch na FB, ale neviem kde presne si predstavuje, že by tá trasa mala alternatívne viesť. Chatári z malej osady, ktorí to už roky namietajú a zdržujú to chceli dať na druhú stranu a prifariť ku ceste popod Strečno, kde je aj železničná trať. Asi by sa to dalo, len by išlo o najdrahšiu cyklotrasu, predpokladám, že na svete.

3 lajkov

greepeace a pod organizacie a spolky budu furt kvicat aj ked pre nic.. z komara robia somara to je take typicke pritom castokrat problem brutalne nafukuju realita je celkom ina preboha aky masaker ved vsade sa zaroven vysadzuju nove stromy nizkokmenne, skrasluje sa okolie, prostredie a priroda dostava celkom iny rozmer a konecne ma tvar! je to v sulade s eu normami praveze hluchy divy porast popri vahu konecne zmizne ,mali by byt praveze radi a oslavovat ze sa na to vobec niekto dal a ze Brusel na to vyclenil prachy.. cele povodie vahu sa konecne zveladi a to plati to iste aj vramci vychodu a povodiu riek hornad a torysa kde velka cast medzinarodnej cyklotrasy vedie prave popri brehoch tychto riek resp cast aj poza dediny a zahradky, vsade v zahranici vramci eu je to celkom normalna vec ..no povodie ríeky hornad sa im zial dodnes dari takto blokovat , vuc sa nevie dostat k pozemkom a tym padom v kosickom kraji nemozu stavat.. torysa je na tom o dost lepsie , no nastastie vyzera ze tieto dni sa konecne aj s hornadom zacina darit a hybat veci vpred a sutaz sa uz rozbehla.. aspon teda na sever od kosic ,na juh smerom na madarsko stale nic..

2 lajkov

niečo z Piešťan. Reakcie niektorých ľudí sú zaujímavé.

Ľudia sa pýtajú, kto bude jazdiť na letisko bicyklom. Mesto stavia cyklochodník za tri milióny - SME | MY Trnava

Otvoriť príspevok na Facebooku
4 lajkov

toto keď uvidia aktivisti z pod Strečna…:smiley: ajaj

Človek by šiel na biku do prírody … ale toto mi príde hm, všelijaké. V KE nevedia opraviť most a tu sa vybuduje cyklolávka v náručí frekventovanej cesty …

Nádherná megalománia. Mesto nikdy nebude mať na údržbu a po 10-15 rokoch bude plakať že to tam skáče, hrdzavé sú zábradlia, možno niektorá časť bude prepadnutá… a že kto im zaplatí opravu. A ísť tam na bike za čmudiacim hovadom bude fakt úžasné. Mali to viesť cez len popri odvodňovacom “rigole”.

1 lajk