Cyklistika na Slovensku

Ta planovana cyklocesta cez Domasinsky meander a meander Krive je dost zlozita sama o sebe, kedze su tam prudke zrazy a bud skaly alebo cesta/zeleznica popod Strecno hned vedla a asi tam budu problemy so zosuvami a zaplavami. Janosikovo nema asfaltku popred chaty, musela by sa tam vybudovat, takze to asi vadi tomu domacemu. A tiez dolina Hoskora je najmenej navstevovana dolina v Malej Fatre a asi to tak chcu zachovat. Trasa cyklocesty ma tusim mat dva mosty ponad Vah, tak to nebude lacne. Na druhej strane okrem noveho tunela tu cyklocestu nie je moc kade viest, a jedina existujuca cyklocesta ide zo Strecna cez sedla Rakytie a Javorinu do Vrutok so 700m prevysenim, co by vacsina cyklistov nedala.

Cestička je trasovaná medzi tou osadou a korytom vody, teraz tam nebolo nič, možno mal aj priamy prístup ku vode, teraz tam bude cestička pre cyklistov. Ja chápem, že mu to vadí, ale:

1. To je obohratá klasika všade na svete, že urobte si to hocikde, len nie pri mne. Klasické zdržanie ako na dialnici Turany - Hubová. To by tu nestál žiadny úsek dialnice, žiadna fabrika.
  2. Iba to naťahuje obštrukciami ako tento vedľajší úsek s ktorým nič nemá a trucuje. Jediné čo tým dosiahne je zdržanie a zdraženie prípravy tej stavby.
3 lajkov

Mas niekde mapu, kadial to ma presne ist?

3070-DUR-DSP-DP-B-Prehladna situacia.pdf (2,6 MB)

5 lajky