Co Vam tu chyba alebo ako ste spokojny s forom?

Toto je forum otvorene diskusiam a zije z toho, ze ludia maju rozne nazory a navzajom si ich prezentuju, doplnaju informacie a takymto sposobom sa snazia presvedcit ostatnych.

Na odlahcenie existuje aj sekcia Off topic, kde si moze kazdy “nezavazne pokecat” aj na ine temy.
Absolutne ziaden problem ci je tema kebab, caj alebo bulharsko.

Co ale necti ducha fora je pouzivanie neslusnych slov a osobnych invektiv.
Vsetci, co su dlhodobo pritomni na fore maju prehlad o viacerych udalostiach - slovnych vymenach, ktore prekrocili nepisanu tolerovanu hranicu slusnosti.
Vsetci, co su dlhodobo pritomni, staci aj ked to tu iba citaju, mali moznost
tuto hranicu spoznat.

Je to samozrejme nepresne, matematicky nevyjadritelna hodnota a da sa skor vycitit ako definovat.
Preto to ostava na konecne posudenie nejakeho cloveka - moderatora.

Nastroj ako oznamit prekrocenie danej hranice je aj uzamknutie temy a
je to nastroj rychly a ucinny najma ked sa v diskusii stretlo viacero uzivatelov a pisanie vsetkym IS by bolo zdlhavejsie.

Preto som ho pouzil a nasledne aj v pribuznej teme.

K uzamknutiu temy vseobecne:

Jediny ciel je stlmit vasne. Uz sa viackrat stalo aj tu, ze sa napisalo nieco, co dotycny potom lutoval a ziadal zmazanie. Odporucam vyuzit cas do piatku na premyslenie dalsich prispevkov a co sa stane potom nevie nikto.
Nechame sa prekvapit.
Ja za seba dufam, ze diskusia bude pokracovat v pokojnejsom duchu.
Ak nie, nic sa nestane. Priestor na vysvetlenie samozrejme poskytnuty bude.

Konkretne:
Temu som podrobne sledoval od zaciatku a uz vo stvrtok som mal dojem,
ze napatie eskaluje. To sa v piatok potvrdilo tak som konal.
Temy ostanu zamknute do piatku 6.10.2006
Kazdu diskusiu samozrejme vitam.

B;

Zamknutie tém v sekcii Off-topic je historicky po prvýkrát, čo si pamätám. Dokonca ani téma blizsienaokolo sa nezamkla.

Moderátor, ktorý tému zamkne, má právo toto spraviť, sú to pravidlá a princípy fóra, kto ich nedokáže dodržiavať, musí z fóra odísť, respektíve odíde sám. Nikdy sa nezamyká téma bezdôvodne. Posledné slovo má sasmozrejme admin.

Stalo sa. Každý sa môže zamyslieť a premyslieť si, čo spraví, až sa téma odomkne. Malo by sa dbať na to, aby sa nemusela opakovane uzamykať, myslím, že to bola situácia v téme R3-Donovaly.

Ja osobne používam nástroj “upozornenie moderátora” priamo v téme, naposledy v Košiciach, kde to bolo opakovane 3. krát v priebehu hodiny a pomohlo to. Keby nie - presun nevhodných príspevkov do sekcie trash (čo aj bolo upozornenie) a dal som k dispozícii inú tému na diskusiu tiež v sekcii Cestná sieť. Dodnes sa tam nediskutuje. Kto to sledoval, ten vie.

Ja osobne sa vyjadrím do zamknutých tém súvisiacich so Srbskom, hneď ako sa odomknú, príspevky mám pripravené a nepredpokladám, že sa kvôli mne bude musieť téma zamknúť. :bulb:

Cenzura mi tu vadi:

Napisal moderator sekcie D a RK vo svete:

Cely den sa tych prispevkov nikto nechytil.
Moderator nepozna presnu situaciu v Albansku (nie je to najchudobnejsia krajina a ma asfaltove cesty medzi dolezitymi mestami), naviac, uvedeny bol aj americky zdroj.
Neviem, co je na tej teme politicke :question:

Takze proste - nevyhovujem, lebo som povedal uprimny nazor na Srbsko a teraz som pre zmenu chcel byt vyvazeny a uviedol som novu temu s Albanskom a dialniciami a je mi taktne naznacene: vypadni.

Hlavne, ze slovenske media nechapu rozdiel medzi milami a km, lebo slovenske media uviedli dlzku dialnice v Albansku na 105 km, kym ona ma 170 km, lebo 105 je to v milach. Ale mozeme suverenne vyhlasit, ze albanske, turecke a americke media su falosne. No dobre teda.

1. Ake ja tu presadzujem politicke nazory :question:
  2. Takze ked niekto prida temu kava alebo caj tak on moze a druhy uz nemoze pridat temu s Balkanom :question:
  3. Pridrziavam sa hlavnej temy - dialnice - v Albansku. Potom este cestnej siete a napriklad R3. Takze vyskrtneme zo zoznamu Albansko, lebo to su zahranicne dialnice a jasne z toho vychadza, ze vlastne ja prispievam zbytocne a aby sa to dokazalo tak sa mi zmaze obsah z tlacovych sprav po anglicky.
  4. Kde su teda tieto pravidla fora uvedene, ja ich chcem vidiet :exclamation:

Tomuto sa hovori cenzura a keby sme boli vo vojne, tak ma asi postavite k muru. Panajeho, tak takto sa nespravaju ani tvrdi kapitalisti k najnizsie postavenym ludom vo firmach ako tu.

Táto téma je ale v off topicu a sem jednoducho patrí. Viac z nás je už na fóre určitý čas a jednoducho poznáme, čo kto od koho môže čo čakať.

K vyjadreniu Eminema len toĺko:

Nebol uvedený žiaden americký zdroj, toto je jednoducho absolútne klamlivé.
A každý, samozrejme, má právo na svoj názor, pokiaľ ho vyjadruje slušne a kultivovane.

Chybali ti agentury, napriklad AP, uz su v Monitoringu tlace. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5221 - AP
dialnice.info/viewtopic.php?t=5222 - AFX

Rumunske media informuju a tie su snad doveryhodne, lebo u nich uz Bechtel stavia.

Klamlive je, ze boli zmazane normalne spravy po anglicky.

Co na nich bolo neslusne :question:

Ty si normalny cenzor.

AP je agentúra Associated Press.

Dobre, ja som uz napisal e-mail firme Bechtel a mne odpovedia.
To ale nic nemeni na ludskom pristupe a ty teda clovek nie si a mysli si o mne co chces.

Fajn, ak to Bechtel uvrejní na svojej stránke, je to v pohode. :slight_smile:

Nie, nie je. Nech mi uz odpovedia akokolvek, ja uz to tu nepridam.

Eminem, eminem, čo ja len spravím, aby sme sa neminuli. :smiley:

Reaguješ zbytočne temperamentne. Toto je fórum, nie kancelária. Je to tu len diskusia, nie porada o ďalšom smerovaní firmy. Tu si treba veci vysvetliť, pravidlá správania sa na fóre v podstate neexistujú, to je pravda, ale zatiaľ neboli potrebné. Skús mať viac trpezlivosti s nami.

Téma Albánsko existuje. Nie je to moja zásluha, je to rozhodnutie moderátora, s ktorým si sa tu pohádal.

Tu sa vždy ľudia hádajú v noci, aby som to nevidel. :unamused:

Najviac mi tu vadí samotný admin, končím. Skôr ako budem zabanovaný. :exclamation:

kazdy ma na taketo rozhodnutie pravo, prajem vela stastia v dalsom zivote :wink:

btw. nezavadzaj, zabanovany bol len feroslav a jedna pofiderna IP :slight_smile:

Som rád, že si rád s týmto rozhodnutím. :stuck_out_tongue:

Ale ved inde si pisal, ze koncis, lebo vstupujes na nejake tajomne forum, kde je podmienka, ze musis (sic) opustit ine konkurencne fora . Tak ako to vlastne je?

Ano, oboje, milý Nevedko, lebo keby bolo všetko tu OK, tak nikam inam nejdem. Nakoniec nová stránka 6 štátov Európy + diskusné fóra bude k dispozícii a ja som tam vstúpil až ako posledný.

Ale zase, sprav si názor sám. :laughing:

Dy,

chapem dovody odidenia z fora, ale sledujem ho cca rok a behom toho casu sa uplne selektuju ludia a ostavaju len ti, co maju totozne nazory, alebo velmi pevne nervy. A to je skoda, lebo odislo dost vela ludi a forum je informacne stale chudobnejsie. Tak ako to bolo na zaciatku, ze info na fore par mesiacov stara sa naraz objavila ako novinka v mediach, to uz je prec. V posl. case sa z fora stava zber info z medii, uz sa tu clovek maloco noveho dozvie. Skoda. A prave preto by ludia nemali odchadzat, keby vsetci co odisli tu ostali, tak by bolo forum objektivne, doveryhodnejsie, a najma informacne bohatsie. Preto Dy by si nemal odchadzat.

kstano, s tymto tvojim nazorom velmi nesuhlasim.

za prve, ti “ludia” co “odchadzali” bol v principe stale ten isty clovek… a to stefen dialniciar :slight_smile: len to s tym uvodnym napadom, co som mu dal, aby v pripade potreby zmenil nick, trosku prehnal… a zacal to zneuzivat, tot vsjo :slight_smile:

ako som uz par krat pisal, bol som ochotny tuto anonymitu kryt a toleroval som velmi dlho rozne preslapy, ale ako som tiez X krat pisal. vsetko ma svoje hranice :wink: tiez chcem byt informavny, a nechat druhych informovat, nie za kazdu cenu :slight_smile: toto bohuzial “niekto” podcenil … ze ano ..

tazko teraz hovir s odstupom casu, ci som to nemal zarazit hned na zaciatku alebo nie, ale realita je taka aka je a teraz je treba pozerat sa do buducnosti …

navyse osobne sa mi docela protivi zneuzivat institutu smrti, a podla IS som neni sam, ktoreho to nie zrovna potesilo. strata blizneho je nieco hrozneho a neprijde mi to ani vtipne ani ucelove toto zneuzivat …

kto realne odisiel bol feroslav, ale aj ten pravidelne cita dialnice.info a cerpa z nich informacie pre svoj server :slight_smile:

dalej, forum informacne chudobnejsie nie je, to sa ti mozno zda, ze tu uz neni 100 prispevkov denne, ale co z toho, ked z toho casto bolo 50 prispevkov hadky ? :slight_smile:

k pluralite nazorov snad len to, ze tunak je tolko ludi s diametralne rozlisnymi nazormi a nikto nie je obmedzovany.

mysli, ze toto by si mali viaceri uvedomit, na dialniciach na slovensku sa toho deje velmi velmi malo, takze je logicke, ze sa zda, ze su tu neni novinky. ale preboha ake tu mozu byt novinky, ked sa tu jeden usek stava 4-10 rokov, na dialnice sa znovu dava malo penazi …

ostatne, keby to bol aj len cisto monitoring tlace a ziadna disksia, aj tak je to jedinecne na slovenskom nete :wink:

p.s. a co mi vadi ? ze ludia si myslia, ze admin je nad-clovek a znesie resp musi zniest vsetko … :unamused:

Zareagujem,

Ako konkrétne som to zneužil :question:

V princípe ani zďaleka nie ten istý človek a to moc dobre vieš.

A čo tam vidíš v tej budúcnosti :question:

Na toto som sa ťa pýtal už X krát, tak sa pýtam aj priamo na fóre.

Ano, toto uznávam s odstupom času aj ja.

Ale zase, … bolo to v rámci fóra. Ja som sa ani nepremenoval, ani nepresťahoval, ani som nemal oficiálny pohreb, ani nič. Ale bolo to nevyhnutné v tom čase. A aj keď som tu zostal prítomný pod nickom Dy, tak som jednoducho nemohol informovať takým istým spôsobom ako predtým. Preto regióny. A ešte aj s tými mi pomáhalo veľmi veľa ľudí. To bola doslova práca. A až keď sa stratili pochybnosti tých, u ktorých som to potreboval pre obojstranný pokoj, tak som sa rozhodol mierne pokročiť v smere na stavebné firmy a glosár. Na diaľnice už to nebolo také jednoduché. No a medzičasom už zas nebolo potrebné byť pod iným nickom.

Hodnoťte si to ako len chcete, bol som to ja, ktorý sa obetoval pre fórum a informoval som tu stále.

Na starom fóre nájdete kompletné vysvetlenia aj názory. Myslím si, že okrem aquilu iba kaviarista a pár skúsených niečo si možno domysleli.

Ja tiež nie som sám, ktorého podporujú, ale to posledné, čo si prajem, je teraz rozdelenie tých, čo pochopia tento môj krok a tých, čo nie.

Myslím si, že vojen na tomto fóre bolo dosť. Ale keď si dobre všimnete, informácie tu vždy boli. Vždy.

A ja som veľmi dobre vedel, že raz sa dostane na toto fórum fakt, že Diaľničiar žije.

Ale jednoducho, je to len fórum, ja si žijem reálny život. A ten dostal prednosť.

Myslím si, že toto nie je pravda. Je tu takmer 30 tis. príspevkov, zmazalo sa nejakých 8%. Príspevky sa mažú na každom fóre. Nemyslím si, že by tu boli hádky tak časté ako si ich opísal.

Výpadkom regionálnych novín a cestnej siete je tu -150 príspevkov týždenne.

Žiaľ, toto si veľa ľudí myslí o mne. :unamused:

Štefan :sunglasses:

Seru ma tu tie “hry na slepu babu”..

áno, niečo zhnilé je v tomto štáte…