Bratislava - Viedeň

Aquila, to by sa musela čo najskôr zrealizovať aspoň križovatka Stupava-juh s následným diaľničným, resp. rýchlocestným privádzačom.
A ak Rakúšania o dva roky spojazdnia A6, nechajú si možno rok-dva na “vyhodnocovanie”. Možno je to typický rakúsky konzervatizmus.
Potom snáď začnú v 2008-2009 stavať na Marchegg.

krizovatka stupava juh co viem tak sa bude stavat v roku 2007 alebo mozno uz aj buduci rok, tam by som problem nevidel ..

Ako zdroj je tam (na obrazku) uvedena Obchodna komora, na stranke ASFINAGu sa o tom nepise, takze aj cesta aj termin su (zatial) iba predstavou WK.
Myslim, ze najskor budu chciet spravit A5 smer Brno, ta ma termin 2009 a uz sa o nej par rokov hovori, co je v Rakusku podmienkou …

Inak podstatny je fakt, ze ta cesta nema cislo!

B; to som si tiez vsimol (aj ked ono ta cesta ma uz cislo), a kedze nema cislo, tak schvalovanie etc. realne to vidim tak po roku 2015 … o A5 sa hovori, ale tam je problem jednak s nie moc velkou ochotou na rakuskej strane, potom problemy s hranicnym priechodom a dalsia vec, rakusaci si chcu poriest veci vo viedni a az potom ma dojist na A5.. dokonca som cital ze by to mala byt len Ska, lebo cesi maju z ich stranky tiez len RC …

B; : Marchfeld Schnellstrasse síce nemá číslo, ale na mapke sú termíny odovzdávania A6 a okruhu S1 a ďalších diaľníc, či RC, ktoré môžeme považovať za reálne. Okrem toho je tam uvedené aj trasovanie, aj keď približné.

Jasne, ze ostatne su realne <==> maju pridelene cislo Sx alebo Ax.

Co sa tyka priblizneho trasovania vsimni si, ze na tejto mapke je aj A6 velmi priblizna, napr. krizuje B50 cca pri Gattendorfe a nie az pri Kittsee.
Preto je podla mna aj hodnota tej druhej ciarky = Marchfeld SStrasse velmi nizka
vid http://dialnice.info/album_page.php?pic_id=129

Btw: Odkial je original ta mapka, resp. bol k nej aj nejaky text?

B; to mas recht .. inak podla tohoto by sa to malo volat S1 …

dialnice.info/album_page.php?pic_id=144

aj ked to sa mi nezda, lebo teraz je S1 vlastne velky okruch okolo W, od knoten voesensdorf po schwechat to bude hotove buduci rok a potom by to malo ist smerom lobau a aspern a napojit sa to na A5 a dalej na A22 …

na tej mapke v linke ide asi o hodne staru vec, lebo je tam napis Tschechoslowakei.
Aspon ludia co v Rakusku kreslia mapky by uz takych cca 5 rokov mohli vediet, ze TCH uz neexistuje :smiley: :smiley:

S1 je teraz “okolo Viedne”, tak ako je to na obrazku priamo v prispevku.

resp. tu je cela mapa z www.asfinag.at
http://www.asfinag.at/strassenbau/projektsuche/strassenbau_karte.htm

Modra ciara od Viedne k BA bude Dunaj

jo jo viem :slight_smile: ale ked si vsimnes tak zhruba tu mapku dodrziavaju … :wink:

B;:tá mapka je zo stránky www.wien-bratislava.at, resp. wien-bratislava.sk.
Inak Marchfeld Schnellstrasse už bola prerokovávaná v obciach, ktorých katastrami prechádza.

Niečo o Marchfeld Schnellstrasse v nemčine:

http://www.gsv.co.at/politik/marchfeld-schnellstrasse.htm

Ja by som reagoval len na priamu výstavbu v Rakúsku:

Stabilné prostredie, žiadne výrazné zmeny. Ani vyššia ani nižšia rozostavanosť, je tam stabilné prostredie, takže stavebné firmy majú stabilný výhľad na tomto trhu. :sunglasses:

[i]pozn. admin: reakcia na

dialnice.info/viewtopic.php?t=1312[/i]

Hmm, nie som si istý, či skutočne dôjde k realizácii aj v prípade, ak Rakúšania nesprivatizujú letisko v BA. Rakúšania, samozrejme, na poslednú chvíľu vyťahujú nové tromfy.
Ak by však došlo CAT do Blavy, región BA-Viedeň s takmer 3 mil. obyvateľov by sa mohol stať prípadne konkurentom Berlínu, Frankfurtu a podobným európskym aglomeráciam.

To by sa ale najprv muselo skutočne samotné letisko M.R. Štefánika v Bratislave (Ivánke pri Dunaji) aj kvalitatívne zlepšiť, najmä, čo sa služieb týka. Potom môže prísť aj k takej zmene, ako nárast počtu cestujúcich a ten by sa dal zabezpečiť aj cez investora, ktorý by dokázal rozšíriť počet liniek a teda aj miest s pomocou leteckých spoločností.

Dokonca aj o letisko v Budapešti je obrovský záujem a letisku v Prahe sa tiež darí. :sunglasses:

tak tu su nejake mapky buduceho rozvoja dialnicnej ..

dialnice.info/album_page.php?pic_id=334

a zeleznicenj siete medzi tymito dvomi mestami

dialnice.info/album_page.php?pic_id=335

Oblasť Viedeň-Bratislava bude v r. 2020 veľmi dôležitou, priemyselnou oblasťou v doplnení so službami tej najvyššej kvality … plán stavať vlak na estakádach už sa dotáva na papier. :sunglasses:

Varianta a) je spravna. :laughing:

Rakuska vlada nevedela pochopit, ze budovanie dialnice, zeleznice, … prinesie rozvoj celej oblasti - Rakusania sa bali o pracu o vsetko, ale nakoniec az rakuski, nemecki a slovenki podnikatelia zatlacili na rakusku vladu cez EU, a vysledok … stavia sa dialnica z Viedne do Bratislavy a su stale nove projekty - zeleznica, letisko, …

V tejto zone bude dobre, bude tam dobre hospodarstvo, dobra zivotna uroven, len na slovenskej strane z toho ziska len BA, MA a mozno este mala cast obvodu Senica. Ale 90% bude mat z toho prospech “len” mesto Bratislava. :wink:

Na stránkach ASFINAGU sú nové aktuality o A6, jednou z nich sú aj foto zo stavieb tohto úseku:

Zemné práce z úseku pri Kittsee:

http://www.asfinag.at/strassenbau/bauprojekte/a6/files/Bildergalerie/Erdbau.JPG

A základy pre most cez rieku Leitha (Leithabrücke):

Rakúšania stavajú plynule, bez zmien a podľa plánu. :sunglasses:

V Monitoringu tlače je článok, popisujúci finálne trasovanie severnej diaľnice/rýchlostnej cesty BA-Viedeň: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=1974

Ja len dodám, že snaha Dolného Rakúska, zastupiteľstva i miestnej vlády je obdivuhodná.
Severná trasa Blava-Viedeň zatiaľ nie je v plánoch ASFINAGu (rakúskej správy ciest), tlak zo strany tejto spolkovej krajiny si však zaslúži uznanie.