Bratislava - Viedeň

Nno, nemzsl9m si, 6e bz to bolas zbytocna duplicita, ak by sa A6 stavala v o variante B9. Rakusania uz predsa pripravuju rychlostku Viedeň-Marchegg, ktora je tiez vlastne duplicitna k A6. Fakt je ten, ze si vyriesia problem obsluhy Brucku a asi aj Neusiedlu, ale nevyriesia problem obsluhy Hainburgu a okolia. S31 je planovana tak, ci tak, ale neviem, preco by som mal z Viedne do Blavy cestovat o 10 km dlhsou trasou. Mimochodom, za par rokov je tu Schengen a o vyuzitelnosti niektorej z tras BA-Vieden vobec nepochybujem.
K tomu nalezisku Petronell-Carnuntum - nachadza sa viac na severnej ccasti smerom k Dunaju a pripadna dialnica predsa moze viest juzne od Petronellu, potom krozivwnie Hundsheimer Berg s napojením na Eisteinovu.
K tranzite na D1 - tak, či tak všetok tranzit ide cez stred Bratislavy a v najbližších 10 rokoch sa situácia nezmení. D4 sa tak skoro určite stavať nebude.
A6 naozaj mala viesť od Maria Ellened popri Hainburgu - aj po dokončení bude mnoho vodičov využívať starú cestu, pretože to je jednoznačne najkratšia spojnica.

Nemyslim si. Chodim teraz obcas do Wiener neu statu okolo piatej popoludni a som prekvapeny, kolko BA ECV ide oproti. Po vybudovani A6 uz nikto, kto chodi pravidelne do viedne nezavaha

Može sa zdať, že Rakúsko malo stavať diaľnicu pozdĺž starej pôvodnej cesty, ale tu si treba uvedomiť 2 faktory:

1. Rakúsko buduje diaľničnú sieť aj kvôli svojmu rozvoju, a preto bude stavať dve diaľnice smerom na BA a ani jedna nepôjde pozdĺž starej cesty.

2. BA sa tomuto prispôsobuje, preto sa napríklad aj bude realizovať skôr D2 križovatka Stupava.

Stará cesta sa nezruší a kto bude chcieť jazdiť po nej, bude môcť.

Osobne si však myslím, že Rakúsko má dobre naprojektované trasy jednotlivých diaľnic, ktoré budú smerovať k SR. :sunglasses:

suhlasim s jonathanom, ako som uz vyssie napisal uz len otvorenim dialnicneho priechodu kitsee som prestal absolutne pouzivat berg/hainburg ako aj velka vacsina ludi co tu poznam.

ak bude dialnica, tak po starej ceste bude chodit este menej ludi (aj slovakov). ak tu clovek robi 72 euro za rocnu znamku nie je take strasne. to ma clovek v tom lepsom pripade aj za 2 hodiny odrobene v tom horsom za 7 :slight_smile: cize no big deal :slight_smile:

Pri navrhovanom a v sucasnosti aj stavanom useku Parndorf-Kittsee ide o dostavanie ca. 22 km dialnice, co by pri odbocke niekde za Fischamendom bolo urcite viac. :wink:

Nehovoriac o zlozitejsom terene, hlavne mam na mysli usek pred Hainburgom az po defacto po hranicny prechod Berg.

Ano uznavam pri pohlade do mapy sa javi ako kratsia spojka Berg-Fischamend, ale myslim ze aj pri dlhsej trase ale po dialnici obchadzka povedzme 15 km nezaberie vodicoci pri rychlosti 130 km/h viacej ako nejakych 5-7 minut :slight_smile:

Presne tak, naviac, diaľnica sa nestavia preto, aby sa po nej nejazdilo. Bude to časová úspora a po dostavbe ďalšej vetvy sa po starej ceste bude jazdiť menej a bude výborné spojenie Wien-Bratislava dvomi trasami, severnejšie a južnejšie a záleží len na tom, kto “kam smeruje” do ktorej časte Viedne či Bratislavy. :sunglasses:

Pozrite sa, je jednoznačne super, že diaľnica do Viedne bude a už sa stavia. Ale nedá mi, prečo sme stavali úsek, resp. diaľničný prechod až v Jarovciach a nie pri Kopčianskej, kadiaľ vedie súčasný hraničný priechod. Pripadá mi to tak, že Rakúšania sa tomu len prispôsobili a zároveň stavajú tú najkratšiu možnú spojnicu - 22 km na Bratislavu.

lebo to ma svoj zmysel :slight_smile: tadial bude pokracovat D4 co by jzny obchvat BA a bude pokracovat az po R8 a po tu krizovatku v stupave a na severne spojenie s rakuskom :slight_smile:

treba to brat v sirsich suvislostiach. zhodou okolnosti prepojenie SK-AT je velmi dobre vyriesene a aj naplanovane.

Aquila,

takmer úplne s tebou súhlasím, avšak SR a A nie sú práve najlepšie spojené krajiny. Chýbajú mosty cez rieku Moravu. Veľmi dobre naplánované to je, ale vyriešené to bude až v r. 2008-2012, reálne, keď sa dobuduje nielen spojenie s BA a Stupavou, ale aj severnejšie so Záhorskou Vsov či Moravským sv. Jánom. :sunglasses:

Myslim ze to uz niekde bolo napisane, ked by sme aj odhliadli od nejakych dohod medzistatnych, predpokladam ze hlavny dovod postavenia dialnice (prechod, krizovatky) skor spocival z nasej strany v tom, ze chceli odklonit tranzitnu dopravu viacej von z mesta. :wink:

Ano zatial to nedava velmi logiku, pokial nebude urobene prepojenie na D1 na nasom uzemi popod Slovnaft (aj to ma nejaky nazov, ale nevie ma to momentalne napadnut :slight_smile: ). Myslim vsak ze tu islo o pohlad do buducna, ale stale mi z toho vychazda ze neslo zo strany A iba o prisposobenie.

Nno, myslím si, že skôr išlo o politické tlaky - prioritou bolo diaľničné prepojenie BA a Viedne, my sme vzbudovali prepojenie v Jarovciach, Rakúšania asi 5 km pokračovanie - obchvat Kittsee, ktorý sa teraz iba na tomto úseku bude prebudovávať na diaľnicu, zvyšok do Parndorfu bude nový. Mimochodom, rakúsky ASFINAG mal dokonca pôvodne, na začiatku 90tych rokov, v pláne iba rýchlostnú cestu do BA. Hoci ešte v 70tych rokoch to bolo prepojenie, kopírujúce trasu južne od Dunaja (Fischamend-Hainburg-Petržalka).

branco, mno co ja viem, tak takto ako to zhtuba je je to naprojektovana aspon tych 20-30 rokov (teda na papiery :slight_smile:

ako bolo spominane od jaroviec sa pocita s pokracovanim na D4, most cez dunaj okolo slovnaftu pootm to prijde povyse raci tam sa to prebura cez R8 karpatami a prijde to na krizovatku s D2 stupava kde to pokracuje smer rakusko …

Aquila, tvoja informácia o plánovaní BA-Viedeň vcelku neodporuje mojej, hoci za komunistov sa toho veľa neplánovalo s “kapitalistickým západom”.

A, samozrejme, A6 je, resp. bude fajn. Realisticky však vidím D4 tak o 15 rokov, na Slovensku sú iné priority a v Blave sa do dopravnej infraštruktúry dosť investuje, hoci ako hlavné mesto má na tieto priority určitý nárok.
Celá moja poznámka smeruje k tomu, že budúce diaľničné prepojenie A6-D4 (D2-D1) nie je najkratšou a asi ani nie najideálnejšou spojnicou - do Viedne predsa budeme prichádzať takmer do centra (posledný výjazd z A4), zatiaľ čo v Bratislave to bude ešte cca. 10-12 km do Blavy. Hoci A6 bude dobre spĺňať požiadavky tranzitu do Slovinska, Chrovátska, Talianksa, Franc., atď.

Podľa môjho názoru je táto diaľnica naplánovaná dobre. V konečnom dôsledku tu bude napojenie na južnú trasu aj na severnú trasu na Stupavu a zostane tu aj stará cesta, niekde v strede, takže spolu 3 významné cesty, ktoré budú spájať Viedeň a Bratislavu.

Ja na tejto trase pomerne často jazdím, keďže pracujem aj vo Viedni a určite budem jazdiť aj po novej diaľnici, pretože to bude minimálne úspora času. :laughing:

Ja mam skusenost, ze castejsie meraju ked ides cez Parndorf+A4 a preto je pre
mna Hainburg+Fischamend rychlejsia cesta :slight_smile:.
Ale ked podliehas famam o vysokych pokutach tak A6+A4 bude asi rychlejsia.

… vysoká pokuta … v Rakúsku je vysoká aj pre bohatého Slováka … :laughing:

zakladna pokuta za prekrocenie rychlosti tusim do 20 km je cca 21, dalsia sadzba je potom 36 vratane blocka.
Co je podla mna menej ako na Slovensku

Problem je skor na dialnici, tam sa pri prekroceni dostavas do vysokych rychlosti a rastie geometricky, lepsie je prekrocit rychlost na bundesstrasse
2700 za 235 km/h je “po znamosti” so zlavou.
Viem aj o pokute, nastastie nie ja, 5600 €.

Inak ja som za svoj zatiaľ ešte krátky život nedostal žiadnu pokutu nikde ani v zahraničí.

Dopravnú nehodu som raz spôsobil, keď som nedával akosi dosť pozor na cestu, v HR, to sme išli na dovolenku a pozeral som sa do mora a zrazu pozerám predo mnou auto, otcovo auto … som síce brzdil, ale už bolo neskoro a vrazil som do neho. Výsledkom bol jeho poškodený systém zatvárania kufru a môj poškodený systém zatvárania kapoty nad motorom. Aj toto sme “zatajili”, našli sme autoservisy, kde to “dali ako tak dokopy” a v pohode sme prešli aj cez hranice, keď sme išli domov, nenahlásili sme to proste tamojšej polícií. Zase Off-topic. Takže ako rodina sme sa stali jediní účastníkmi dopravnej nehody. Inak otec robil skoro to isté čo ja, stál na zákaze zastavenia a pozeral na more … :laughing:

O tejto diaľnici asi toľkoto.

Základný kameň je poklepaný, len aby sa aj stavť začalo a pokračovalo a dokončilo tak, aby najneskôr v r. 2008 sa dalo dostať do hl. mesta Rakúska po diaľnici (z BA).

Rakúšania zaspali pri spájaní svojej krajiny s ostatnými, ČR, SR. A naviac, neúmerne dlho odsúvali stavbu pre tzv. ekologické štúdie a dopady. Ak niekto robí ekologickú štúdiu 3 roky na úseku 22 km, tak to je už moc.

Keby to bolo aspoň aj pre pozemky alebo dostatočné vytvorenie finančných prostriedkov, ale pre životné prostredie sa 3 roky hádať a naťahovať výstavbu?!

A naviac, ja si pamätám ako nás Rakúšania kritizovali, že kým my dostaviame diaľnicu k ich hraniciam, oni už budú mať dávno dostavané. Teraz zasa hovoria, že čo to pre nás bolo ten kúsok?! Tak asi nič.

Teraz sa ide ešte aj modernizovať železničné spojenie. A možno aj letiská.

Dúfam, že napr. Ukrajina sa nedožije toho istého od nás. Aj keď D1 po UA, to bude ešte dlho trvať, odhady sú min. r. 2020 (a aj to asi nie 2-profil po celej dĺžke D1).

Na záver: Dúfajme, že už čoskoro bude SR spojená diaľnicou s ďalším susedným štátom a tým postupne napojená na celú diaľničnú sieť v EÚ.

Pretože na kontinentálnej EÚ pomáha rozvoju v strednej a východnej Európe najmä: nízke dane, vzdelané obyvateľstvo a potrebná infraštruktúra, t.j. diaľnice alebo rýchlostné komunikácie a železnice, či prípadne letiská alebo aj vodná doprava.

V prípade Írska diaľnice potrebné až tak nie sú, nemajú ich kam napojiť.

Tento text pochádza zo starého fóra, je ešte od Diaľničiara, Piatok 26. 11. 2004

pekne zakreslenie prepojeni aj s terminmi odovzdania ..

dialnice.info/album_page.php?pic_id=225

aj ked spojeniu W - marchegg - devinska v roku 2010 moc osobne neverim…