Bratislava - severná tangenta

• aj ten podjazd na cernockeho sa da spravit tak aby fungoval oboma smermi na racianskej, na odbocovacie pruhy tam je dost miesta
  • nevadi ze druhy koniec tomasikovej je v podstate slepy, ta tangenta by efektivne prepojila 3 radialy (racianska, vajnorska, roznavska) a trochu menej optimalne aj ruzinovsku a gagarinovu…neviem preco by rozsirenie nemalo sancu, rezerva je tam dostatocna vsade a prave toto su projekty ktore posunu mesto dalej (ak sa na to nalepi aj elektricka uplne super) a nebude sa preslapovat na mieste a iba spekulovat ako roky rokuce
  • samozrejme ST je potrebnejsia a po dostavbe R7 ani nehovorim
  • ja som to nemyslel tak ze ten semafor tam nema byt, kludne ho tam mohli dat ozaj aj tych 20 rokov dozadu ved to nie je nic zlozite a zmizol by ten vecny chaos co tam je :slight_smile:

k Tomášikovej: lebo v Ružinove sa v jej tesnej blízkosti postavili bytové domy (kedysi ich bolo menej), na križovatku s Gagarinovou nezostalo miesto, jednoducho ľudia budú protestovať.

miesto na rozsirenie na 2+2 je stale po celej dlzke, na gagarinke pribudla iba perla ruzinova ktora by do tej krizovatky mohla zasahovat, ale stale je tam myslim dost miesta pokial by sme tam teda nechceli narvat MUK, co by bolo jednak dost drahe a dvak by komplet zabilo ruzinov na celu dobu vystavby…ludia sice protestovat mozu, ale ked si niekto kupi byt v takej lokalite s premavkou proste musi pocitat a hlavne co by bolo treba na 2+2 je usek medzi ruzinovskou a roznavskou a tam pri tej ceste nie je prakticky nic takze by to bolo v klidku

Hlavne by mali na Tomasikovej spravit elektrickovu trat od Racianskej po Ruzinovsku. Miesto na 1+1+odb. pruhy+elektricka tam je. A na vacsine useku aj miesto na 2+2+el.

Od Ružinovskej na Račiansku aj električka aj cesta veľmi chýba, len tá vôľa chýba tiež už dlho.

ved prave o tom hovorim, prepojit tieto 2 elektrickove radialy a k tomu prilepit aj cestu by bol neskutocny krok vpred pre cele mesto a podla mna by to mala byt priorita cislo 3 po dokonceni petrzalskej elektricky a prepojenia safka s ruzinovskou radialou…odlahcilo by to aj cesty aj MHD, lebo tak ako pri IAD tak aj pri elektrickach ak sa chce clovek niekam dostat z periferie musi ist najprv z periferie do centra a potom naspat na inu periferiu a opat sme pri teme absolutne chybajucich radial v celej bratislave

si chcel napísať “chybajúcich tangient v celej bratislave” :wink:

tangent

slovnik.juls.savba.sk/?w=tangent … &oe=utf-8#

preklep, samozrejme som mal na mysli tangenty

Naco zostavat pri tangentach, ked ich pospajanim by vznikli potrebne OKRUHY?

Keď potiahnes od Bajkalskej a Jarošovej cestu a tunel pod Karpatmi na Brniansku tak máš okruh cez Mlynskú dolinu, Lafranconi, Eisteinovu, Prístavný most a zase Bajkalskú. O toto tu ide. A pre električky budeme radi keď bude aspoň tangenta alebo dve.

Ale ved prave o elektrickovom okruhu som tocil (reagoval som na poslednych par prispevkov).

Začína sa hovoriť o 7. Moste a to ani ten 6.nie je dokončený ale o severnej tangente a ostatných prepojeniach a okruhoch stále ticho…