Samozrejme, ze sa uvazuje, tiez nad predlzenim Vlarskej, podjazde na Nobelovej (pokracovanie Odborarskej)…
Problem su stale peniaze, alebo by som skor povedal, ze manazment. ![]()
Samozrejme, ze sa uvazuje, tiez nad predlzenim Vlarskej, podjazde na Nobelovej (pokracovanie Odborarskej)…
Problem su stale peniaze, alebo by som skor povedal, ze manazment. ![]()
Je maximalne vtipne, ked hovoria o tom, ze je to projekt na viacero volebnych obdobi… Ved to je jasne, ale ako sa pohol projekt za poslednych 6+ rokov pod vedenim Valla? No nijak.
Ono je celkom populárne manažérske zlyhania zvallovať na nedostatok peňazí, a to nielen na magistráte, ale snáď v každom orgáne štátnej správy, od malej dedinky až po vládu SR.
Myslím, že menšie projekty ako predĺženie niekotrých ulíc sa kľudne mohli realizovať. Ono to je vždy o prioritách, na námestie slobody peniaze boli, na ferdinanda boli, na Plató alebo Grossling sa nehovorí, že by neboli peniaze. Na XY zamestnanov na MIB tiež je.
Zato na Severnú tangentu Vallo otvorene hovorí, že sa nepripravuje, lebo mesto to nikdy neufinancuje. Lenže, štát nedá peniaze pokiaľ nie je projekt ready. Aj s Rážom až na prvotné škriepky o cyklotrasu sa tvária byť celkom kamoši, PR im voní obom a spoločné tlačovky obľubujú - keby bol projekt, peniaze byť mohli a aj ďalšie tlačovky samozrejme.
No ved to, ze na kupele si v pohode zobrali 20milionov uver.
Ale ked maju rekonstruovat nieco co sa tyka infrastruktury, tak ruky prec. Alebo uz len take namestie SNP/kamenne namestie roky caka na opravu a cele (bez tej parkovacej garaze) by to stalo len par milionov, ale peniaze sa nejak nenasli.
Dnes ma tiez napadlo to prepojenie Hradska - Galvaniho, ktore sa tiez roky nerealizuje a pritom by to velmi pomohlo doprave a odlahcilo znamy prechod cez zeleznicnu trat na Ivanskej ceste.
Ale aspon mame o nejakych 500 uradnikov viac za tych 6 rokov. ![]()
(cez 400 na magistrate a skoro 100 na MIB)
Co sa tyka cyklotrasy na devinskej ceste, tak projekt je spraveny uz asi 10 rokov…
V ramci rozbiehajucej sa kampane dal Vallo rozhovor ( https://www.youtube.com/watch?v=RsUR9X0hFYo ) kde sa dotkli aj perspektivy velkych infrastrukturnych projektov (ST, predlzenie bojnickej, predlzenie tomasikovej). Nuz - podla jeho vlastnych slov peniaze z EU na toto nebudu, Bratislava ma peniaze maximalne na vymenu a opravy povrchov vozoviek uz existujucich tepien a ak sa toho nechyti stat, tak najblizsich mozno aj 15 ci 20 rokov z tohoto nebude absolutne nic. Je to dost strasidelne, ked si clovek predstavi ze cestna infrastruktura hlavneho mesta bude v roku 2050 vyzerat zrejme takmer rovnako ako teraz.
Hej ma peniaze na vymenu povrchov vozoviek? Tak preco neopravi Prievozsku, Jarosovu, Tomasikovu, Mierovu, Plynarensku, Kastielsku atd. A to som len vymenoval plus minus Ruzinov.
Dnes som bol po dlhsej dobe v Petrzalke a bolo mi do placu, ze ako to tam vyzera. Tak co to neopravi? Konkretne romanova. Vlastne cela petrzalka, lebo to by som krivdil.
Keby v roku 2018 nesrovnal neopravil tych 100km ciest a desiatky km roky predtym, tak ma teraz Bratislava horsie cesty ako ma Uzhorod. Totalne neschopny clovek, za 8 rokov ziadna pozitivna zmena.
Ale no, na Pristavnej pred Plynarenskou bol jeden utopeny poklop priamo v jazdnej kolaji, niekto tam sprejom napisal Vallo!! a na pocudovanie to do roka opravili.