Bratislava - severná tangenta

severna tangenta je predlzenie bajkalskej/jarosovej na prazsku a D4 je D4, nespletajme tu zas piate cez deviate…rozdiel je, ze tunel karpaty na D4 bude mat cez 9km a na severnej tangente je cestny tunel co ma okolo 1200m a hlavne tunel karpaty bude mat tak tretinovu intenzitu oproti ST, kedze po dostavbe D4 to bude iba skratka pre tranzit a ludi co prichadzaju k BA od severu a idu smer CZ po D2 resp. do oblasti zapadnej periferie BA…cize tunel karpaty ma cas tak 15 rokov, kdezto ST mala uz 10 rokov stat (samozrejme sa bavime iba o casti jarosova-prazska, ta planovana prelozka II/502 k zeleznici mi pride ako riadne zbytocna somarina) lenze tu sa uz ozaj nic nefinancuje bez EU :unamused:

jestli se nepletu tak I a II etapa je stale v pohode postavitelna, problem dost pravdepodobne bude s III etapou ale ako pisem hore, ta ak sa nepostavi vobec, nic sa nestane

preložka je potrebná. po postavení R7 bude na tom Račianska radiála suverénne najhoršie.

minimalne ako rezerva na MUK pri pionierskej by malal byt rovno postavena, aj kvoli dost velkemu rozsahu podhorskeho pasu.

inak cim neskor sa bude stavat, tym horsie riesenie vyjde aj na jarosovej. napriklad tento navrh uz kvoli Fenix projektu od kmotrika nebude podla mna realizovatelny

[album]3156[/album]

tak (na výkresoch) pôjdeme pod zem :slight_smile:

Hlavné mesto vydalo záväzné stanovisko k Fenix Parku ešte v júli 2017. Magistrát v rozhodnutí konštatoval, že zámer nie je v rozpore s územným plánom.
Fenix Park už má súhlas mesta aj úradov, mestská časť projekt odmieta.

reality.etrend.sk/byvanie/fenix … mieta.html

Takže asi toľko k rozhodovacím procesom na území mesta. Zase sa vyšlo v ústrety developerovi, ešte že Nerovnal odtiaľ mazal preč, dal to ale nie v prospech mesta.

vysvetli mi ako R7 (na juhovychode BA) ovplyvni raciansku radialu na severe BA? na bajkalskej, kde R7 vyusti, az po krizovatku s racianskou su 2 zasadne stuple (krizovatka s vajnorskou a krizovatka jarosova/kukucinova) cize ozaj nevidim dovod preco by sa malo nieco na racianskej zhorsit…racianska sa da vyriesit miesto extremne drahej prelozky II/502 (pozemky) prave vystavbou MUK so severnou tangentou pri zvaracaku + vyriesenim dvoch dalsich stuplov (pekna cesta a ZST vinohrady), nebodaj aj s poriesenim tych hlupych elektrickovych ostrovcekov, co mi stale pride vyrazne lacnejsie ako tato prelozka a s rovnakym efektom

pokial ide o ten fenix - skoda toho, tato verzia MUK vyzera byt najlepsie riesenie co sa tam da este narvat, otazne je ci je tato verzia v uzemnom plane alebo nie…

bajkalska a racianska sa nedaju ani porovnat bajkalska +/- plna cely den a racianska mimo spicky poloprazdna.

nepochopil si. aktuálne je na tom najhoršie Gagarinova-Popradská-Svornosti. druhá najhoršia je Račianska.
električkové ostrovčeky zrušíme a nahradíme ich zastávkou viedenského typu? :laughing:

ok takto to dava zmysel, ale to stale neznamena ze treba riesit raciansku prave prelozkou II/502…ostrovceky nemusime burat, tie ktore zostali medzi vinohradmi a zvaracakom sa daju v pohode poriesit tak aby okolo nich isla cesta 2+2, co sa poriesit neda je ten dalej smerom k racianskemu mytu oproti policajtom, tam to vdaka po prdeli povolenej vystavbe zarubali uz navzdy, ale ak sa poriesi severna tangenta je to v principe aj jedno

ten ostrovcek pri policajtoch sa da praveze velmi lahko a lacno poriesit, presunutim priamo pred policajtov
pravze teraz je nezmyselne posunuty do uzkeho priestoru. je to v podstate posledny problematicky bod na racianskej.

II/502 a jej prelozku by bolo dobre mat, ale to az tak nehori. daleko viac ju nutne urobit aspon jednu velku tangentu vo vychdonej strane, alebo aspon malu na nobelovej.

posledny problematicky bod to teda nie je, ovela vacsi problem su ostrovceky pri palme a pri figare (odbocka na riazansku), ale tie sa daju poriesit ako som hore pisal takisto a doslova za 5 korun

hej ten 200-metrovy kusok cesty na nobelovej by pomohol dost, ale keby sa spojil s predlzenim tomasikovej tak je to luxus, v podstate iba tieto 3 nie velmi komplikovane a nakladne stavby (uprava racianskej, predlzenie tomasikovej a severna tangenta) by pomohli doprave v bratislave viac ako cela D4 :unamused:

to áno, len by sa na tom nenabalilo toľko ľudí ako na D4R7

k tej Nobelovej myslíte Odborársku?

ano, v planoch je predlzenie odborarskej na raciansku, v galerii su k tomu detaily

len mi nesedeli názvy ulíc…

Doteraz sa vedenie mesta/mestskej casti balo nieco s tym spravit, som zvedavy ci nove vedenie bude mat gule vyriest spominane veci, predlzenie Tomasikovej alebo Odborarskej, Palma hrdlo, vychodnejsia tangenta alebo aj napr. semafor Vajnorska x Odborarska, ved ten sa slubuje uz od 90tych rokov.

predlzenim tomasikovej na raciansku straca nejaky semafor na odborarskej vyznam…toto je problem komplet vsetkych vedeni mesta od 1989 a nezmeni na tom zhola nic ani vallo, tam sa budu najblizsie 4 roky riesit tazko podstatne veci typu alternativne priestory, fontanky pre rekreacnych bezcov alebo moderne zastavky MHD, v lepsom pripade aspon cyklotrasy…navyse z jeho slavneho planu bratislava (alias kompilacia vseobecnych kydov s minimom podstatnych a konkretnych rieseni) vyplyva preferencia tretieho, najmenej spominaneho tunela a.k.a. pokracovanie bojnickej do lamaca lebo ST by pritiahla prilis vela dopravy do sirsieho centra, ale samozrejme ma o vhodnom variante rozhodovat este neexistujuci metropolitny institut bratislavy, takze najblizsie 4 roky neurobia zhola nic :unamused:

tak ono to bolo aj na vykresoch podjazd Nobelova, ale efektivne mas pravdu, ze by to bolo temer urcite predlzenie Odborarskej

[album]3159[/album]

uz aj podjazd cernockeho by podla mna co to poriesil, a ten budu musiet ZSR tak ci tak riesit, a tam sa ponuka aspon nudzovo to napojit na bojnicku (ale tam je problem, ze most vlastni sukromna firma .. )

[album]3158[/album]

predlzenie tomasikovej, idealne aj s elektrickou je nedostihnutelny sen

[album]3157[/album]

Predĺženie z Odborárskej mi vychádza celkom efektívne, napája sa na oba smery jazdy na rozdiel od Černockého.

a hlavne je to realizovateľné na rozdiel od predĺženia Tomášikovej, čo je ťažké sci-fi. ak si to rozoberieme tak rozšírenie Tomášikovej na 2+2 dnes nemá šancu na úspech a druhý jej koniec je takmer slepý - napojenie na D1 nie je realizovateľné a ani pokračovanie cez Domové pole na Slovnaftskú tiež nie. väčšiu šancu na úspech má ST. po dostavaní R7 vzniknú tlaky na rozšírenie Bajkalskej a jej pokračovanie… tak o 20 rokov môžeme hodnotiť, ak tu ešte budeme :slight_smile:

Lenze Tomasikova nebude predlzena dalsich 10 rokov, takze investicia do semaforu zlepsi stav za “male” peniaze hned teraz.

Toto je debilny syndrom na SK, nebudeme investovat teraz v malom, ked o 100 rokov bude velka investicia, to da rozum :wink: Aka cakanie na D/RC namiesto investicie do cesty I./II. triedy.

Tym nenarazam na pohodaka ale na vedenie mesta.