Bratislava - severná tangenta

diky za info. este taka otazocka - myslite, ze sa bude severna tangenta realizovat (bude to mat zmysel), aj ked sa prave chysta realizacia D4 Ivanka - Zahorska Bystrica (vid bratislava.sk/vismo/dokumenty2.a … 8&p1=97431) ?

Urcite by to malo zmysel, avsak stat (mesto na taku investiciu nikdy nebude mat financie) sa zrejme rozhodne len pre 1 z nich. Inac dnes uz severna tangenda bez I. etapy nema ani tak velky vyznam - v smere od Race sa kazde rano stoji od 15 do 50 minut, aj ked cast vodicov by mohla o par rokov stiahnut integrovana doprava + Filialka.

Severná tangenta rieši dopravu medzi Pražskou a Bajkalskou, teda vnútorný mestský okruh prakticky okolo starého mesta. D4 rieši najmä tranzitnú dopravu. Mesto je síce dopravne jeden celok, ale každá z týchto stavieb rieši inú časť jeho problémov.

Ako to momentalne vyzera so severnou tangentou? Kedy by sa to mohlo realne rozbehnut?

Severna tangenta je uz asi definitivne pochovana. Alebo sa mylim?

nie je, a ani neni dovod aby bola pochovana, len bratislava na to nema, kedze sa rozkrada inde, a stat na to nechce dat peniaze ..

pritom to bolo aj v rozvrhu verejnych prac, ale bohuzial tu sa cez statny rozpocet uz nefinancuje nic .. a cez mestsky nevedia ani len cesty opravit .. takze bohuzial aspon dalsich 10-15 rokov je to pase ..

ked si zoberieme ake veci financuje praha alebo aj brno zo svojich rozpoctov, tak je to bieda v BA ..

Takze sanca ze sa realne postavi je velmi mala. Nedalo by sa to financovat napriklad z Eurofondov? Udivuje ma ako je mozne ze V cechach sa da financovat dolezite stavby z mestskeho rozpoctu a u nas nie.

Ci sa da financovat z eurofondov, neviem. Ale uz i bez toho mame znacne viac dopravnych projektov ako dostupnych prostriedkov. Tazke tak ci tak by som sa na to nespoliehal.

Vnutromestsku komunikaciu nie je v regione BA mozne financovat z eurofondov, kedze nie je sucastou ziadneho TEN-T tahu. Iba ze by EK presvedcili o tom, ze je to paralelna cesta I.tr. pre D4, ktora je v doplnkovej sieti TEN-T.

Mesto na tuto stavbu tiez nema peniaze, BA je vzhladom na nizky pocet obyv.prihlasenych trvalym pobytom v BA znacne podvyzivena.

Inymi slovami, sanca ze sa tento projekt zrealizuje je velmi nizna nule. Alebo sa mylim?

Zial. Aj novy primator chce investovat skor do pozmeneneho projektu Filialky ako do cestnej dopravy.

Je potrebný cestný tunel Karpaty v Bratislave ktorý prepojí Bajkalskú, Jarošovu na Brniansku ?

Nie je tunel Karpaty uz na d4?

//napadlo ma ze je to predsa severna tangenta :smiley:

Cize nazov temy by sa mohol zmenit na severnu tangentu…

Je to severná tangenta, v názve témy som napísal cestný tunel, teda nie diaľničný D4, ale máš pravdu severná tangenta je zrozumiteľnejšia, len to neviem zmeniť.

temu tu uz mame skoro 14 rokov :slight_smile: tak som to zlucil, to ze tento usek ako aj ostatne tangenty, najma vo vychodnej casti mesta, myslim, ze nie je ani dovod debatovat. tam je velka skoda, ze sa to urobilo povodne pred rokom 2010. teraz to bude len horsie a narocnejsie, kvoli postupnemu zastavaniu celeho Podhorskeho pasu.

mimochodom, este dalsi cestny tunel pod karpatami je planovany v pokracovani Bojnickej a ma vyustit v lamaci na kruhaci pri D2

A hlasovanie zmizlo

Myslim, ze hlasovanie nie je potrebne, ked je to fakt potrebne. :smiley:

Ja mam pocit, ze do roku 2006 sa este ako tak v Bratislave stavalo a nasledne nic. Ja len ci to nebude nahodou tym, ze bol a je pri moci smer :laughing:

Hlasovanie ukazuje názorne že ho aj hlasujúci členovia fóra za potrebný považujú, lebo môže to tu niekto zavaliť príspevkami o tom že nie aj keď pozná Bratislavu z Google maps, hlasovanie ukáže niečo iné. To máš podobné ako keď drvivá väčšina si v hlasovaní nepraje jedného moderátora a admin mu drží chrbát. Hlasovanie názorne ukazuje čo si o tom myslia ostatní :slight_smile:

to hlasovanie je ozaj zbytocne, to ze severnu tangentu treba ako sol vie kazdy jeden co niekedy po tej bratislave aj jazdil…ze sa tu najde zopar ludi, ktori tvrdia ze bratislave tangenty nechybaju dokazuje jedine to, ze po tej bratislave jazdia akurat s kurzorom na google maps :slight_smile:

Problem Bratislavy je najme v tom, ze severna tangenta akokolvek by sa stavala ci uz ako obycajna cesta alebo ako D4 musela by riesit juzny vybežok Malych Karpat. Tie cely projekt vyrazne predrazuju. BA ju potrebuje problem je vyriesit to tak aby mala co najvacsi zmysel pri prijatelnych nakladoch.