Ale hovorilo … tesne pred komunalkami magistrat spravil take vacsie verejne sedenie ohladne dopravy (cestna, MHD, …) … vyslo z toho asi tolko, ze momentalny rozpocet je na platania, uvery sa na rozvojove veci stale brat nemozu tak ostava cakat, kym bude Bratislava bohatsia.
Hlavnou myšlienkou toho stretnutia bola MHD a hlavne pindy zo strany zátupcov mesta (Ing. Kolada,…) ako na nič nie sú peniaze, ako BA štát finančne nepodporuje a preto vlastne sa nič nedá.
V maji tohto roka sa mihol projekt severnej tangenty v Navrhu Rozvojoveho programu priorit verejnych prac na roky 2007-2009. Navrh ratal s preinvestovanim 5,8 mld v rokoch 2009-2013, pricom v roku 2009 mala ist na projekt 1 miliarda napoly z mestskeho rozpoctu a z uverov so statnou zarukou (vid. dev.soyamedia.com/_majo/!mvrrsr/ … mment=2261)
Kedze v lete boli volby, navrh sa pokial viem do vlady nedostal. Ak ma niekto nejake dalsie informacie, sem s nimi. Myslim vsak, ze dnesna vlada podobnym navrhom naklonena nebude.
Pre nas je zaujimava aspon informacia o predpokladanych nakladoch na projekt - cca 6 mld. Sk. To je suma rovna celemu mestskemu rozpoctu. A vysledkom bude vlastne vybudovanie cca 3,5 (?) km mestskej cesty 1. triedy. Niet divu, ze projekt lezi ladom.
Ak sa zarataju vsetky pripajacie vetvy a podjazd Racianskej ulice pri Zvaraci, tak to mozno aj tych 3,5 km bude. Samotne prepojenie Pionierskej s Prazskou ma sotva 2 km.
Nuz, z hladiska riadenia je vystavba severnej tangenty projektom a v takomto zmysle som to slovo aj pouzil. Zrejme profesionalna deformacia.
I etapa: Prazka - Jarosova (tunel)
II etapa : MUK jarosova - racianska (mozny suvis s vystavbou Filialky)
III etapa prelozka racianskej ulice od zvaracaku po vinohrady do koridoru vedla zeleznice
Severná tangenta má mať z vyše 3 km trasy ani nie polovicu v tuneli (to ešte aj keď ráta s luxusnými 2 tunelovými rúrami, ktoré sa u nás nezvyknú realizovať, stačí aj jedna), napriek tomu sa projektované náklady už stihli vyšplhať na takmer 6 miliárd Sk.
Nemate nahodou niekto info, ci su nejake nove info o realizacii severnej tangenty? Kedy a ci vobec sa ma realizovat, ci je definitivne schvaleny nejaky variant a pod. Vsetky dostupne info su skor stareho data 2002/2005/2010. Ak by sa aj projekt realizoval, posudenie vplyvov na zivotne prostredie, ktore bolo vydane este v r.2002 je stale platne?
DIky,
s.
vybrany bol variatn 3, malo sa to uz realizovat, bolo to dokonca v zasovniku prac do roku 2010, ale nakniec sa nerealizovalo ..
variant najdes v orfotomapach v galerii