Nemusi prechadzat ziadnym NP, staci ked ide v jeho blizkosti. To akoze tunel znehodnocuje ZP Podla mna tunel pod NP je lepsi z hladiska ZP ako dialnica ktora nejde cez NP ale v jeho blizkosti, to samozrejme nehovorim ze je to celkovo lepsie. nebol skor dovod na zrusenie korbelky uspora penazi?
Nemusi prechadzat ziadnym NP, staci ked ide v jeho blizkosti. To akoze tunel znehodnocuje ZP Podla mna tunel pod NP je lepsi z hladiska ZP ako dialnica ktora nejde cez NP ale v jeho blizkosti, to samozrejme nehovorim ze je to celkovo lepsie. dokonca aj keby z donovalov vykazali kamiony tak len osobne auta by viac poskodzovali ZP ako kamiony + osobne vedene tunelom. to potom najlepsia ochrana ZP by cisto teoreticky bola zrusit vsetky cesty v okoli narodnych parkov
nebol skor dovod na zrusenie korbelky uspora penazi?
random, taketo hnidopichacstvo nema v diskusiach zmysel. ved kazdemu je jasne, ktore uzemie mal johhan na mysli. ja takisto niekedy nechapem, ako moze niekto v kratkom prispevku narobit tolko gramatickych chyb ako ty a tiez sa tym neohanam, lebo zmysel tvojich slov dokazem pochopit aj s gramatickymi chybami
Je to množstvo vecí, ktoré patria skôr do off topicov, ako do témy.
Dobre, poviem to inak: Na viacerých fórach sa “horúce diskusie” vedú skôr v off topikoch, pretože inak sa stráca informačný zmysel pôvodnej témy. Jednotlivé témy sú skôr zamerané na špecifickú tému a systém otázky-odpovede.
ospravedlnujem sa Johhan-ovi nebol to zly umysel … ale v tomto pripde to bolo robnake ko dostat drotom do oka
kaviarista som rad ze to tak beres … a tu gramatiku neries … to by som poprosil aj ostatnych … tak ako ja nechapem tak rovnako nechpete vi … pokial sa nestraca informacna podstata mojich prispevkou je to OK … z mojej strany vsetko
Napisal som svoj nazor. Nic viac. Ja napisem tiez nieco zaujimave - DrX ma “svoje” forum voy.com/195032/ kde som si ja dovolil to forum kritizovat a napisal som aj niekolko prispevkov kde som pisal aj o stavbarskych zalezitostiach - ale presne ten isty prispevok som napisal aj sem na toto forum.
Myslim si ze je vseobecne zname na tomto forume ze kaviarista+devil+DrX maju velmi podobne nazory ako uvadza stranka www.blizsienaokolo.com ktora ma zase velmi podobne nazory ako nejaky feroslav. A k tymto postojom patria aj take argumenty ako spochybnovanie koridorov v EU a podobne a kazdy kto nesuhlasi je okamzite oznaceny za nejakych vivatov atd. aj ked ja ani len nemozem byt ziadny vivat.
Ze zastupujem grecku firmu Tak dobre som sa uz dlho nezasmial. A akoze preco by som to robil … najvacsia grecka stavebna firma ma trzby ako cely rozpocet SR a vsetky grecke stavebne firmy ako aj rozne prepojenia kde su aj grecki akcionari maju trzby vacsie ako HDP celej SR. Takze mna absolutne nezaujima ziadna konkretna firma a ziadny konkretny zaujem - nemam na to ziadny dovod a uz vobec nie cas. Ale pozorujem ze taktika urazania je presna aj pre kaviaritu aj pre DrX ale OK - nakoniec oni vnimaju moje prispevky na nich presne takisto a preto ja som odporucil nereagovat na mna od strany kaviaristu … co on porusil ale k tomu ja sa dostanem.
DrX - 1. ja poznam SR ovela lepsie nez si myslis. Urcite som az tu na tomto forume nespoznal ako sa stavia - nechcem urazit aquilu ale odkedy tu nie su niektori uzivatelia tak tu aj chybaju konkretne info usekoch a systeme vystavby atd. takze toto forum nie je urcite mojim zakladnym zdrojom info - je zdrojom verejnej mienky a to je rozdiel.
Nie som zastupca ziadnej stavebnej firmy - takze dalej je zbytocne pisat … ale ako hovorim kto nesuhlasi a ma (predtym dobre hodnotene prispevky) tak ten je hned “stavbar a vivat” - super.
Tvoje motivy DrX su len provokacie - nic viac. Dokaz je aj diskusia tu - www.blizsienaokolo.com ma niekolko info ako zdroj z tohoto “vivat forumu”. A preco - pretoze lepsi zdroj neexistuje.
Ja som jasne napisal vyznam WB a nie jej posobnost v SR - … bola to reakcia na uplne nieco ine nez co ty si pochopil … Pozorovatel to pochopil hned. Je velmi podstatne DrX ze ty si uplne objektivny ked si dovolis oznacit toto forum za cenzurovane a sam si tu pritomny - tomu sa hovori (grecky symbol nechce napisat a slovensky to neviem).
Tak a sme tu.
Pomer 60:40 sa tyka len D1, R1 a R2 a nie dalsich D/R - tato info vsade chyba.
Tento pomer ked sa stanovil tak velmi dolezite je ze sa tak aj predtym (takmer) stavalo.
Tento pomer sa nikdy nedodrzal a vzdy islo na D1 cca. 70% tak co su to za strany tie SMK a ANO … mali donutit SDKU k plneniu …
Takze tento pomer hovori len o plnej neschopnosti takych stran ako SMK a ANO pretoze to nedokazali realne plnit aj ked to “akoze zaviedli” - takze o com stale DrX (kaviarista, devil, “feroslav”) pisete
O tejto problematike sa uz v ramci EU aj pisalo ze to nic neriesi a mal sa stanovit iny vzorec ked uz sa niekto snazil riesit aj ine regiony a v tom vzorci malo ist na D1 50%.
… v spravach ktore sa uvadzaju dnes sa hovori jasne - v regionoch BB nie je dostatok kvalifikovanej pracovnej sily … tak o com pises DrX a za dalsie - SR nema peniaze na to aby za 4 roky postavila viac ako 200 km D/R - takze by ziadna KIA neprisla. KIA investuje a dostala (podla mna) dost vela (luxusne byty, skoly, …) ale potrebuje priamo 3 000 vzdelanych ludi na strojarske potreby a k tomu dalsich cca. 10 000 pre dalsich dodavatelov a subdodavatelov … takze KIA by tam neisla a isla by do Polska kde hlavnym dovodom bola ćhybajuca infrastruktura. …
Tak a mame tu druheho v poradi. Vies kaviarista ja som si ta tu velmi dlho mimoriadne vazil a ocenoval som tvoje prispevky (min. 90%). Nedostatocne som chapal preco sa na teba hneval AV (tema Problem spolocnosti v Off-topic) vzhladom na jeho reakciu na teba - nie je tam suvislost (mozno sa to zmazalo, neviem … mozno bol AV dost pod vplyvom alcoholu atd.) ale stale som si tvrdil ze podstatna bude diskusia “ty a ja” a skutocne ja vidim vela dobrej “prace” v teme R3 - Donovaly. Dokonca si ma viackrat presvedcil aby som na tomto forume zostal ked provokoval Dy a aj neskor.
Zmena nazoru sa zacala z tvojej strany vtedy ked ja som napisal (niekolko dni v minulosti) ze stredna a juzna vetva R3 nie je taka dolezita ako severna vetva R3 a na tom aj stale trvam - ale tu je zbytocne diskutovat pretoze ty spochybnujes koridory EU atd. - a este si na mna tvrdo reagoval ohladom “poznania situacie mesta Krupina (kde len viem ze nejaka army firma)” a v tej chvili aj devil reagoval ze to tak myslene na 100% nebolo … a ja som zmenil nazor ked ty kaviarista si ma nielen urazil ale este aj spochybujes EU ako taku - ako asi moze EU poznat situaciu v SR ze … hlavne ze ty z KE si spokojny s vladou ktora vacsia cast je z vychodu SR - poial viem tak minister Miklos (financie) je priamo z KE - tak najprv daj svetlo v SR a potom v EU a potom pis.
Ty spochybnujes mna … si skuseny diskuter a vies co mas pisat v smere na mna aj ked si pred niekolkymi prispevkami napisal ze na mna nebudes reagovat (casto az provokater co Ti aj sposobilo problemy v R3 - Donovaly ale nemozem pisat pretoze ja som tu bol adminom oznaceny ako “feroslav z rozvojovej krajiny zaostalej nez je SR”) - tak v teme R3 - Donovaly si ty sam pouzil metodu ze si diskutoval aj ako kavarist aj ako “anonymny” - a az potom si sa Caesarovi priznal ze si to pisal ty ako kaviarista … to si skusal ako sa pochopi tvoj nazor od “ineho napisany” … takze ty tu prosim o mne nepis nic.
Tak devil potom nepis ze su v SR 2-3 strany ktore by si nerad videl vladnut. Lebo to nemas ako argumentovat ked nechces o tom pisat. A mal by si byt tolerantny pretoze urcite sa najdu ludia ktori by tie strany chceli bez ohladu na to ake to su. A podobne aj tema Polsko - devil sa priznava ze je demagog - nechcel som to sem pisat ale uz sa to inak neda (devilova ziadost aby som sa mu ospravedlnil ze svoj nazor - cez IS)
Ak niekto potrebuje aby som sa mu ospravedlnil tak to robim vseobecne este raz - ospravedlnujem sa. Nemam s tym problem.
Ja vidim jasnu suvislost medzi kaviarista+DrX+devil a strankou www.blizsienaokolo.com . A co akoze teraz
…
A este ohladom toho ze v tejto teme je vela roznych prispevkov ktore sem aj nepatria - zase napisem svoj nazor. Tato tema je o stranke ktora sa nezaklada uplne na pravde a moj celkovy nazor Neviem ci sa da tato stranka nazvat strankou o slovenskych dialniciach pretoze nepise nic konkretne o tom o com by mala pisat - ako R1, R2, R3, R4 a R7 - na co sa zameriava. To je dost podstatne.
Tato stranka sa vseobecne zameriava na kritiku vystavby na dialnici D1 a zamer stavat dialnicu D3 a tym tato stranka svojim vyznamom konci. Preto nevyvolava rozsiahlu diskusiu na ani na “starom fore” www.dialnice.info a ani tu.
…
A okrem toho je to sekcia kde su povolene flamewars - takze ja by som tu tie prispevky ponechal. V chaose (blizsienaokolo.com) nech je chaos (rozne prispevky).
Adaios to zhodnotil komplexne, ja by som len dodal pár malých poznámok.
Okrem uvedených je ešte jedna téma, ktorej sa stránka venuje. Tá už bola niekým na tomto fóre výstižne pomenovaná “Žilinoparanoja”. Stačí si prečítať texty na tomto webe a spočítať, koľkokrát sa len na úvodnej strane vyskytuje slovo Žilina (samozrejme v negatívnom význame) a tie vymyslené teórie o Žiline.
Témy sever proti juhu, BB proti ZA a Donovaly-kľúčový prvok dopravnej infraštruktúry SR (pre niekoho ) sú večné a pripomínajú sínusoidu. Raz je dole - vyčerpajú sa všetky argumenty pre a proti (nakoniec stále tie isté), potom zase príde vrchol a milovníci týchto tém ostošesť vypisujú znova a stále to isté. Je jedno, či to je Feroslav, blizsienaokolo, DrX, Kikimor, Kaviarista - čítame znova o utápaní stoviek miliárd korún do D1, o zbedačovaní stredu a východu, o Mečiarovsko-Slotovských nezmysloch - ešte aj terminológia je taká istá.
Takže do toho, sínusoida bola dlho dole, nasleduje opäť fáza vzostupu. Ja sa jej asi nezúčastním, na to mi stačí prečítať si od začiatku diskusie o týchto horúcich témach - skončí to pri tých istých argumentoch stále dookola. Radšej budem potichu sledovať skutočnú výstavbu, hlavne realizáciu D1 - PB-ZA-MT-RK.
Pekný večer.
UPS, pardon, Slovenský kras .. asi som sa už chcel cítiť ako v raji
Ako kedy Devil, niekedy je tunel z ekologockého hľadiska horší variant pretože hlavne pri tuneloch nad 2 alebo 3 kilometre ( neviem presne ) pri portáloch a pri vetracích šachtách všetko zahynie lebo je tam vysoká koncentrácia splodín. Pri Višňovom to bude najviac viditeľné.
A Korbeľka ? Povrchový variant bude drahší asi o 2 mld SKK.
Adoas,
ok pardon, som sa pozabudol. ze nemam brat slovo Adoasove do klavesnice nadarmo , uz dokonca zacinam verit, ze si Grek, lebo si maloco z predchadzajucich textov pochopil spravne.
len tak mimochodom by si tu mali poniektori uvedomit, ze admin o nas vie viac , ako sa moze niekomu co i len snivat. ci tu pisem pod inymi nickmi alebo anonymne sa da z logov velmi lahko vycitat.
Ludo,
hlavne, ze ty jediny tu neomielas stale to iste dokola … Ved ked je to len “zilinoparanoja”, tak urcite nebudes mat problem s verejnym prehlasenim, ze rozdelenie zdrojov na sever a juh by malo byt v pomere 60:40, ktore je uz samo o sebe nespravodlive . Vies to verejne vyhlasit na tomto mieste?
vidis ako my 2 diskutujeme - raz tak a raz inak. Raz v dobrom a potom zase v zlom. DrX napisal ze ja jednoznacne presadzujem D1 a len minimum odporucam na R2 co je ale velky omyl. Ja presadzujem D1 - to je pravda ale na R2 odporucam tiez rozne postupy aby sa stavala min. o 200% rychlejsie pretoze je to potrebne a narozdiel od 99% ekonomov forumu si aj myslim ze to je v moznostiach SR. A to ma DrX vobec nepozna.
Ja chapem tak ako citam a prekladam slova ktorym nerozumiem a potom tak aj reagujem a bez dalsich vysvetleni pisem len minimum (okrem tem ktore ma zaujimaju na maximum ako PPP) - a potom sa stava ze som OT aj ked to nie je mojim cielom.
A k tomu co admin vie a nevie - samozrejme ze admin vie relativne vsetko z hladiska technickeho a pristupov sem - ja som sa k tomu priamo nevyjadroval pretoze aj na kronika.sk sa nieco napisalo a bol tam spomenuty dokonca moj odchod z tohoto forumu …
Ja som uz dokonca aj informovany od roznych uzivatelov forumu aj cez inych ludi ze dokonca som to ja kto sem zacal ako 1. pisat z danej IP adresy - akoze som stale Dialniciar ale pisem trochu inak atd. a samozrejme ze Dialniciar je Grek a takto to len inak prezentujem - a pre svoju bezpecnost som to riesil takymto chaosom cez roznych uzivatelov - keby to bola pravda tak by som to vedel ze to admin pozna a nikdy by som na neho neutocil aby to tu verejne uviedol … na kronika.sk bol postup pouzitia IP opisany … viac to komentovat nebudem.
Alebo aj taky nazor som pocul ze preto tak vela roznych nicks aby 1 uzivatel nemal tak vela prispevkov - to ale uz nepotvrdi napriklad mna, Caesara a Dy atd.
A to by som asi ine nerobil iba pisal na toto forum - a odkial by som asi cerpal info
Velmi dolezite je co sa pise v prispevkoch a nic ine nie je podstatne a dolezite.
ano a kde som sa priznal cize kvoli 1 vete som demagog
keby som mal citat vsetky tvoje prispevky, tak by som tam urcite nasiel stokrat viac demagogie. na to ja nemam cas.
si sikovny diskuter, preto neustale odbocujes od argumentov ku politike a ku hodnoteniu prispievatov.
cize este raz : vetva A koridoru V. zacina v BA a konci tesne za UA hranicou, cize je to len papierovy koridor a ide zbytocnym oblukom, pretoze nie je funkciou medzinarodneho koridoru spajat co najviac miest v ramci jedneho statu a predlzovat tym trasu
a toto mi nikto nie je schopny vyvratit, lebo nejde o to -a nic proti tomu nemam- ked na D1 ide viac penazi ako na R2.
To je podobné. V. koridor byl trasován tak, aby vedl po D či R, že v době vzniku, pokud si dobře pamatuji tak to bylo na Krétě 1994 se neuvažovalo z D či R na jihu, to je věc druhá.