Ako som povedal, vyjadrím sa k tejto sránke podrobnejšie a ja sľuby plním, aj keď na tomto fóre to ide pomalšie (viď Diaľničiarova téma).
Najprv k obsahu stránky:
1. Stránka má koncovku .com, z čoho vyplýva, že má “svetovejší význam” a pomáha tomu aj fakt, že text na nej je písaný bez diakritiky, avšak výsledok je sôr je opačný: Stránka je skôr pre Slovákov a mala by byť písaná s diakritikou a na to, aby jej porozumeli aj iné národy, by mala byť preložená aspoň do anglického jazyka, inak tá koncovka nemá požadovaný zmysel.
2. Na stránke je mapa. Tá je dokonca tou hlavnou, nosnou časťou celej stránky, avšak nemá ten význam, pretože jej chýbajú napr. vysvetlivky. Čo ktorá farba znamená. To sa dá len domyslieť si, ale mapa je o niečom inom. Okrem toho, je tam naznačený len jeden susedný štát, ČR, takže sa jedná o manipuláciu a len o znázornenenie akéhosi problému. A to som ešte zabudol doplniť, že vôbec nie je jasné o aký štát ide a aký to tam “susedí”.
To je všetko. Viac času na kritiku nemám. Môj názor je, že tá stránka nemá veľký význam, pokiaľ sa tieto dva body nevezmú vážnejšie. A aj potom sa dá diskutovať o význame zvolených slov v danom texte.
Doplnenie môjho názoru: Avšak preložením do cudzieho jazyka sa mnohí budú len smiať takým termínom ako blizšie naokolo. Okrem toho, autor prikladá veľký význam pojmu “vzdušná čiara” (je uvedený ako prvý výraz hneď pod mapou). Vzdušné čiary sú veľmi dôležité pri leteckej doprave, nie pri cestnej. Okrem toho autor spomína nejaké cesty E, ale na mape nie sú priamo označené a to znamená: ďalšie hľadanie na ďalších stránkach a to nie je dobré riešenie. Okrem toho je mapa dosť malá, mala by sa po kliknutí zväčšiť. Je tam text, že už čoskoro, no je tam dosť dlho, …
Doplnenie: Vôbec neviem, kto je autorom, je mi to jedno. Len si myslím, že táto stránka nemá žiaden veľký význam, budú ju podporovať všetci tzv. “my - ľud”, … blízki takým ako je p. Mesík či na tomto fóre feroslav.
Záver: Od tohoto je internet, vybrať si to správne a na to, čo ma nezaujíma, ani neklikať.