blizsienaokolo a iny bordel :)

Antimander, Diaľničiar tiež podľa teba skĺzol výrokom o bláznovi 1. kategórie na Mesíkovu,alebo Feroslavovu úroveň? :unamused:

Pozorovateľ,

ano, aj Diaľničiar “skĺzol”, … on sám to aj verejne hovoril, že to, čo ho najviac mrzí, je to, že takí ako Mesík ho nútia sa vyjadrovať smerom na takých (ako je Mesík) práve ich (Mesík a spol.) terminológiou. :wink: :arrow_right: tzv. “mesíkovčina”. :wink:

A preto tvrdím, že si skĺzol aj ty. Veď nikto nie je dokonalý (tobôž ja :confused: ), len si to treba vedieť priznať a Diaľničiar si to aj priznával, … to nie je prejav slabosti, ale práve “veľkosti tej osobnosti”, … že už aj on je tam, kde Mesík a spol. :wink:

Ja sa snažím nevytvárať takéto slová, … sú možno vtipné, ale sú vysoko urážajúce a takým (ako je Mesík) dávaš najavo, že je to úplne normálny spôsob vyjadrovania - asi sa nepovažuješ ze nenormálneho. Ešte niečo? :wink:

Pozorovateľ, asi som ťa sklamal touto odpoveďou. Diaľničiar je v mojich očiach “king”, … aj keď nebol dokonalý (a vôbec nejde o to, čo písal na tomto fóre), no mal “veľkú silu”, napriek všetkým problémom a svojej chorobe, ktorá ho ničila posledné 3 roky pred jeho smrťou (a nezomrel na rakovinu) on sa tváril aj robil všetko preto, aby “rozdával” čo mohol, vedomosti, názory, … Ty si Diaľničiara nepoznal, nesúď aký je kto.

Takže, opakovanie je matka múdrosť - áno, Diaľničiar skĺzol tiež, podobne ako ty. Alebo ja. :wink:

Antimander ja som použil menej ostrejší výraz ako diaľničiar, pretože aj keď nie som zo Žiliny, po prečítaní si dosť veľkého kvanta príspevkov horespomenutých ľudí (alebo jedného človeka) som si spomenul na Cata Censoria,ktorý každé svoje vystúpenie v Senáte končil výrokom,že Kartágo treba zničiť. (to som im teraz pre zmenu zalichotil :wink: ) Ale inak s tebou súhlasím a potvrdzujem, že tiež niekedy vyletím. :sunglasses:
Že sa diaľnice nestavajú pre jedno mesto, to tu hádam ani nie je treba opakovať, a že Žilina ako dopravný uzol je aj prirodzenou budúcou diaľničnou križovatkou len logicky zo stavu vecí vyplýva. Kalí nichta!

Správne, D1 bude vždy súvisle stavaná po nejaké mesto. Raz Trenčín, potom Žilina, potom Martin, neskôr Poprad a nakoniec aj Košice. A potom zase Michalovce. …

No na D1 sa dnes stavia dosť veľa úsekov. Ladce-Sverepec 10 km, Vrtižer-Hričovské Podhradie 13 km, Važec-Mengusovce 12 km, Mengusovce-Jánovce (okrem I. etapy), cca. 20 km. To je spolu viac ako 50 km diaľnice D1 a to predstavuje viac ako 60% celkovú rozostavanosť. :wink:

Ale no , nechte ho kluka ať píše :laughing:

Dal jsem si práci a přeložil jsem to klukúm do Nemecka. Řvali smíchy že ho bleskem berou na ministrerstvo dopravy - rádi by chteli mít takového legračního kolegu.

Táto stránka je skutočne len na jednu vec: zasmiať sa, zamyslieť sa a následne uznať, že autor má zmysel pre humor.

Inak Antim tu ponúkol dosť dobrý rozbor, s ktorým súhlasím.

Autorovi stránky dávam za pravdu v tom, že RC R4 nemá žiaden dôvod aby bola trasovaná cez Stropkov. :sunglasses:

Je vidiet, ze autor stranky dal na radu Antima a stranka ma aj vasu diakritiku. :stuck_out_tongue:

Ale inak je ta stranka svojim obsahom len na smiech. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

A autor az prilis nenavidi mesto Zilina, pricom ale toto mesto moze ist prikladom na rozvoj dopravy na celom Slovensku - este tam takmer nic nie je, ale uz teraz ho velmi vela ludi nenavidi, … ale z hladiska prinosu - KIA to bude mat svoj velky vyznam. :wink:

Tam su neuveritelne veci napisane na tej stranke, odbornost je tak na 10%, potom je cca. 20% o niecom zo systemu, ale suvislosti a zmysel tam nie je ani na 0,0000…1%, … to je neuveritelne, co sa da napisat - ale je to “vedecko-sarkasticky server” - presne ako autor. :wink:

Na francúzskom fóre o diaľniciach je niečo písané o stránke blizsienaokolo, uvádzam link:
forum.sara.free.fr/viewtopic.php?p=49634#49634
Viete to niekto preložiť, aby sa vedelo o čo tam ide???

tipol by som si, ze to pisal sam autor vyssie uvedenej stranky (zilina -centrum sucasneho fasizmu na Slovensku)

• severna dialnica je drahsia a dlhsia ako dialnica cez Zvolen ci Nove Zamky, D3 nie je potrebna, zbedacovanie slovenskeho juhu, ako sme sa dostali k juznym uzemiam v lete 1918 a po druhej svetovej vojne, export zidov za 500 riskych mariek, alternativna cesty z vychodu cez madarsko, na zaver drobna propagacia stranky ako unikatneho zdroja informacii inde nedostupnych.

Ja ešte doplním, že tam zmieňuje D3 ako superdrahú, pre uspokojenie budúcich hypotetických potrieb. Terén označuje ako ťažký. D1 je 2-3 krát drahšia a slúži na pumpovanie peňazí z Eurofondov. Propaguje maďarskú diaľnicu od Miškolca, ktorú nemôže Žilina sabotovať ako lepšie spojenie pre slovenský východ a Ukrajinu.Asi tam niečo napíšem o tomto servri, lebo takéto jednostranné šteky slúžia len na zámerné škodenie, čo je pre autora typické.

Tak, už som tam niečo napísal, je tam aj link na www.dialnice.info :wink:

Voľný preklad príspevku:

[i]Vzdialený server, veľmi kritický k vláde SR sa nachádya na adrese: blizsienaokolo.com.

Základné body: Diaľnica s názvom “D1” bude o 10 až 15% dlhľšia v porovnaní s centrálnou osou cez Zvolen, alebo o 25 % v porovnaní s trasou na juhu krajiny cey Nové Zámky. Bude dva až tri razy drahšia. Je to všetko len pre pumpovanie viac subvencií z eurofondov. Diaľnica D3 je popisovaná ako superdrahá nepotrebná s cieľom uspokojenia budúcich hypotetických potrieb, budovaná za veľmi veľké náklady v ťažkom teréne.

V rovnakom čase, politika pauperizácie regiónov južného a východného Slovenska je silne kritizovaná. nezamestnanosť dosiahla 25 %, v určitých lokalitách až 50 %. Tieto regióny sú obývané Maďarmi, ktorých teritórium bolo anexované Československom v roku 1918… (Fašistický slovenský štát a jeho dobrý spojenec pán Hitler platil nemeckým dráham za každého deportovaného žida 500 mariek). Dnes sa výstavba infraštruktúry deje na základe plánov tejto strašnej epochy. Žilina, hlavné mesto súčasného slovenského fašizmu nie je vzdialená tejto politike. Maďarská diaľnica, ktorú Žilina nemôže sabotovať, je už v prevádzke až do Miškolca a ponúka alternatívu k trase Bratislava-Košice, alebo na Ukrajinu.

Na stránke je množstvo máp. ktoré ponúkajú vynikajúce informácie z oficiálnych zdrojov, zvlášť náklady na výstavbu, ktoré sú obskurné, alebo tabu. Žiaľ, stránka je výlučne v slovenčine.[/i]

Krátka analýza: Na serveri forum.sara.free.fr sa môže zaregistrovať akýkoľvek používateľ, ktorý má emailovú adresu. Príspevok je písaný užívateľom Francois, ktorý má za sebou nula príspevkov, nie je zaregistrovaný /Invité/ a toto je jeho prvý. V príspevku nie je ani zmienka o stránkach diaľničnej siete na Slovensku, či v ČR.

Názor si môžete spraviť každý sám.

nie je nahodou

Fancois == Feroslav ?

… ked tak oprudza cele slovensko moze sa aj vzdat Slovenskeho obcianstva … nech si ide de mu bude lepsie :frowning:

Ďakujem Branco,

Inak je to fakt dosť silné kafe, pri ktorom sa až rozum zastavuje…

tak si pridam aj ja :wink:

V Bruseli vychadza tyzdennik European Voice, patri pod britsky Economist. Ako uz nazov napoveda, je zamerany na EU a veci okolo. Da sa bezne kupit myslim a hlavne byva zadarmo na vratniciach vsetkych EU institucii v Bruseli. Minuly rok niekedy na jesen tam bol zverejneny medzi listami citatelov (bezne 2-3 listy, nepamatam sa, ci to byva v kazdom cisle) aj list Feroslava, s podobnym zameranim ako tento clanok na francuzskom fore.

toto je fakt silna kava … mal by sa dat liecit alebo co…

Ja by som sa neznepokojoval pretoze :arrow_right:

Kazdy kto chce spoznat iny stat ohladom cohokolvek si najprv pozrie viac zdrojov a samozrejme najprv hlavne “vladne a oficialne” info zdroje. To sa tyka aj dialnicnej siete.

Nejaka stranka www.blizsienaokolo.com moze byt zaujimava ale ked sa chce prezentovat tak musi napisat ze s vladnymi moc nesuhlasi - a to kazy inteligentny clovek pochopi ze je to radikalizmus ked sa nenajde rovnaky nazor ani v faktoch a vyznamoch. Pretoze kazdy zahranicny uzivatel na ktoromkolvek forume z ktorejkolvek krajiny ktory ma ako hobby dialnice a dialnice v zahranici pozna zaklady ako TEN/TINA atd. - a vie ze v SR je dolezita uz len podla nazvov D1-D4 a potom aj napriklad R1 (logicky).

A ze “feroslav” sa snazi nejako vo svete “povedat velku pravdu” tak je niekde chyba - najprv by tak mal spravit “doma” pretoze to je podstatne.

Ale nic - aj Svetova Banka cez pana Mesika dokaze informovat - ale moze spravit nejaky natlak az ked by aj financovala s vybornymi urokmi pomocou uverou pre SR aspon 60% dialnicnej siete. Inak je to len sprava WB (world bank) ktora pre EU neznamena nic nez len zdroj ktory treba stale “zivit” aby WB financovala chudobne krajiny sveta. :wink:

Ja by som sa neznepokojoval pretoze :arrow_right:

Kazdy kto chce spoznat iny stat ohladom cohokolvek si najprv pozrie viac zdrojov a samozrejme najprv hlavne “vladne a oficialne” info zdroje. To sa tyka aj dialnicnej siete.

Nejaka stranka www.blizsienaokolo.com moze byt zaujimava ale ked sa chce prezentovat tak musi napisat ze s vladnymi moc nesuhlasi - a to kazy inteligentny clovek pochopi ze je to radikalizmus ked sa nenajde rovnaky nazor ani v faktoch a vyznamoch. Pretoze kazdy zahranicny uzivatel na ktoromkolvek forume z ktorejkolvek krajiny ktory ma ako hobby dialnice a dialnice v zahranici pozna zaklady ako TEN/TINA atd. - a vie ze v SR je dolezita uz len podla nazvov D1-D4 a potom aj napriklad R1 (logicky).

A ze “feroslav” sa snazi nejako vo svete “povedat velku pravdu” tak je niekde chyba - najprv by tak mal spravit “doma” pretoze to je podstatne.

Ale nic - aj Svetova Banka cez pana Mesika dokaze informovat - ale moze spravit nejaky natlak az ked by aj financovala s vybornymi urokmi pomocou uverou pre SR aspon 60% dialnicnej siete. Inak je to len sprava WB (world bank) ktora pre EU neznamena nic nez len zdroj ktory treba stale “zivit” aby WB financovala chudobne krajiny sveta. :wink:

Adoas, pekne si to zhodnotil :wink: :slight_smile: