blizsienaokolo a iny bordel :)

Sorry Adoas, zamiesam sa ti trosku do toho:

Myslim si, ze sa pouziva nieco take:
Spominane technicke riesenie nepouziva nijake hmotne technicke zariadenie. Je to softverove riesenie, kedy sa pouzije - dalo by sa nazvat proxy www stranka - cez ktoru sa pristupuje na ine www stranky. Teda na fore sa zobrazuje IP adresa proxy stranky a nie IP adresa pocitaca uzivatela. Taketo proxy stranky existuju, su verejne dostupne komukolvek, zvyknu zobrazovat reklamu naviac.
Ludia, ktori sa nevyznaju v IT by boli VELMI prekvapeni, co vsetko vie server o uzivatelovi zistit. Od IP adresy a lokality, kde sa nachadza, cez oper. system, prehliadac az po (v extremnych pripadoch) postu v Outlook Expresse. Preto je niekedy rozumne na stranky pristupovat nepriamo, napr. cez spomenute proxy rozhranie.

A este upozornenie: ani riesenie cez proxy stranku nie je uplne bezpecne, pozor na to. Pretoze pomocou zaznamov z tejto proxy stranky sa da zistit kto kam siel, mnoho takychto stranok su napriklad na ruskych, resp. nedoveryhodnych serveroch a tam je VELKE riziko zneuzitia info. Dokonca tieto stranky mozu ukladat OVELA viec info o uzivateloch, ako keby clovek siel na stranku priamo. Preto silne odporucam pouzivat len overene/doveryhodne proxy stranky.

Tak toto ale chapes mimoriadne zle. :laughing:

Pozri sa na mapu Europy a uvidis ze vsetky krajiny v tej vychodnej casti maju velmi nizku hustotu dialnicnej siete a preco :question: To je jasne takze to nebudem pisat ale dolezite je uvedomit si ze tieto staty musia mat svoje dialnicne priority a v SR je to dialnica D1 nic ine len dialnica D1. A tato sa vzhladom na hospodarsku situaciu povazuje a zaclenila sa do medzinarodneho koridoru.

Ty spochybujes vyber najdolezitejsej spojnice a nasledne aj medzinarodne koridory - nevies diskutovat, vies len “provokovat”, pises ze si demagog ale potom to popieras - ja som podla teba demagog ale na hladanie konkretnych mojich demagogia nemas cas - to si cely ty.

Ty nie si schopny nikomu vyvratit fakty devil. :wink:

Co to bolo na greckom ostrove v r. 1994 :question:

Teraz k veci: to riesenie som popisal len z jedneho dovodu - ak laik v IT pozrie na tabulku s IP a loginmi, ktore zverejnil aquila, tak to v nom musi vzbudit podozrenie, ze ide o necistu hru, zavadzanie. Preto som popisal sposob, ako moze viac ludi pristupovat zo zdanlivo tej iste IP, pricom v skutocnosti pristupuju z uplne rozdielnych miest.

A to, ze su stranky, ktore ponukaju volne takyto sposob nepriameho pristupu na stranky este neznamena, ze nie su podobne servery, ktore su neverejne.

Takze este raz, napisal som to len kvoli tomu, aby ludia pochopili, ze zdanie, ktore vyvolava temy ako Adoas a jeho banda a podobne, je len zdanie a je len dosledkom bezne pouzivaneho riesenia v IT.

V principu jde podle mého o připojení z neveřejné sítě, která je propojená na veřejný internet přes jednen hardwarový firewall, takže ať se připojí kterýkoli počítač zevnitř této sítě, do internetu se přenáší vždy IP adresa firewallu, který na internet nepropustí údaje o počítači, který se přes něj připojil.

Bola by to moznost, ale nie. Pretoze vsetci, ktori by mali tu istu IP by boli v jednej domene, a teda patrili k jednej institucii, co zrejme nie je. A prave tento pripad napadne zrejme kazdeho, ja som chcel ukazat priklad riesenia, kde s rovnakou IP su ludia, ktori o sebe ani nemusia vediet.

A k tej vete, ze cez firewall neprepusti udaje o pocitaci… bol by si VELMI prekvapeny, co vsetko sa da cez IE dostat z pocitaca aj cez FW.

toto: dialnice.info/viewtopic.php?t=1832

z IT je tu urcite kopu ludi, ja to mam hlavne ako hobby :wink: ale momenatalne je kopu kopu roznych nastrojov, ktore robia veci za cloveka :wink:

inak mapku som schvalne nechcel dat vacsiu :wink:

pointa koridoru je v tom slovicku MULTImodalny. juzna trasa nemala ani len zacate poriadne dialnice/RC, ale nemala ani poriadnu zeleznicu, a uz vobec nie nejaku vodnu byt co i len teoreticku cestu :slight_smile:

kstano & adoas: myslim, ze situacia sa vyjasnila, ak by ste chceli mozem vam potom upravit prispevky tak aby to bolo aj pre ostanych pripadne jasne… staci IS od oboch (kstano sa uz ozval :wink: )

Lebo ja som myslel army cvicenie. :laughing:

Ten r. 1994 viem len teoreticky - nebol som tam pritomny v tej dobe. :wink:

ja takisto :wink:

toto mozem potvrdit, firewall este neznamena ze je clovek bezpecny, prehliadac posiela velmi vela informacii o ktorych vela ludi nema ponatia.

napriklad v paketoch, ktore idu z pocitaca za FW tiez musi byt popisane ako sa odpovede so serveru dostanu spat presne na ten isty pocitac. cize je tam zapisane aj vnutorne IP toho pocitaca, ktory konkretne vykonava prikazy.

ono je to velmi zjednodusene, ale proste FW tiez nie je samospasitelny. v tomto mozem ale povedat, ze ma docela dobru strategiu mesik aka feroslav :wink:

po uvodnych vcelku blbych anonymnych proxy serveroch uz zacal pouzivat docela sofistikovane riesenia :wink:

ale tie riesenia spocivaju viac menej v tom, ze clovek pristupuje vlastne cez niekolko desiatok medzibodov a anonymizerov.

Adoas,
ja som nijako voci tebe nezmenil postoj, ja s tebou diskutujem stale v dobrom, to len si si zacal zbytocne namyslat a vidis urazky tam, kde nejestvuju. Niekedy sa mi nechce pisat smajliky, ale ja sa stale, ked tu pisem reakcie pritom usmievam.
Ked napisem v texte napr. “byrokrati z EU”, tak si bud isty, ze nemam na mysli ani teba ani nikoho konkretneho. Nevztahuj zbytocne na seba niektore vseobecne pomenovania.

Hm, ale nie je podmienka aby zeleznica a dialnica v ramci toho isteho koridoru a tej istej vetvy isli par metrov od seba. mozu ist aj par desiatok km paralelne. Je tu pohlad ze koridor je nastroj na ziskanie EU penazi…to vsak nie je v sulade s povodnym cielom koridorov, koridor V. vetva A nebude vyuzivany na cestu z UA smerom do Chor., Slovinska ci Talianska, zrejme by nebol ani keby isiel cez ZV…trasa cez ZV by aspon mala sancu konkurovat na trase do Rakuska, ale juznych casti Nemecka hlavnej osi koridoru V., co trasa cez ZA nema sancu…a v tom je pointa.

Nie je tu takyto pohlad - ten vidis ty z faktu ze EU financuje svoje projekty a hneva ta ze R2 nie je koridorom v ramci SR zaradeneho do koridorov v ramci EU.

Ale zle vidis vztah koridorov a EU - nie je to nastroj na cerpanie penazi z EU - ale nastroj ktory pomaha budovat infrastrukturu a to kdekolvek v SR - nakoniec z EU sa stavia aj R3 aj R2. Aj toto vidis zle :question: Nemozes raz vidiet EU inak nez potom zase v inom pripade.

Nakoniec je to SR ktora si stanovuje priority a nie EU kde SR chce peniaze z EU. Ekologia, dopravna infrastruktura, regionalny rozvoj a socialne programy ako rozne rekvalifikacne kurzy atd. ktore znizuju nezamestnaost. A este polnohospodarstvo.

IT asi bolo skor ITaly - eucitizen tusim spominal, ze tam pobyva
Ale celkovo je tato diskusia krasna ako sa pletu IT (InfoTech) s Kretskou konferenciou, osobnymi zalezitostami a i.

Skuste porozmyslat menej IT a viac logisticky.

jaaj mas pravdu :laughing: mno co uz no :wink:

ad obsah :wink: vsak nazov temy je myslim vystizny :laughing:

“Sú mýty, ktoré sú ako mantra opakované v kruhoch cestárov, betonárov, asfaltérov a tunelárov. Tento mýtus zas patrí medzi obľúbené mýty vivatov na trase bližšie naokolo, pričom tie dve skupiny sa nezhodujú úplne. Na vivaticko-stavbárskom serveri dialnice.info je nositeľom toho mýtu vivat aquila a pár ďalších vivatov, ktorí sa nevyznačujú veľkým intelektom. Keď tam na nich pôjdete pozrieť, dávajte si pozor. Tí vivati sú veľmi, veľmi zlí.”

Zdroj - blizsienaokolo.com/mytologia … tavat.html

Som zvedavý, kedy autor www.blizsienaokolo.com pridá mapu a jasné vysvetlenia a napríklad to mesto Prešov ako spomína ani nemá čím nahradiť. Totálne klamstvá, zavádzanie, … :arrow_right:

blizsienaokolo.com/mytologia … nosti.html

P.S. Ja som to včera 1,5 hodiny čítal, ale tam sú vskutku bludy. Zamerané proti všetkým a všetkému.

Daniel , a to sa ti chcelo čítať ?? :slight_smile: :slight_smile:

Však to najviac zvyšuje tlak, a potom človek iba neveriacky krúti hlavou :slight_smile:

Už asi 10 krát som to vždy len začal … ale včera som sa tam dočítal toľko somarín, že to snáď ani pravda nie je, čo človek môže napísať, ono sa to tam dopĺňa, … ale presne tak - najprv to zdvihne tlak, ale ja sa na tom už len smejem, však som vivát. :laughing: