Bezpečnosť na cestách v SR - dopravné nehody

Je to o politike z tvojej strany, aj si to sem na toto fórum ako prvý príspevok dal OT do politickej témy k tejto vláde, … :smiling_imp:

Okrem toho, jazdí tak na diaľniciach, to je koľko % z cestnej siete ?

A ano … mohol by ísť príkladom, ale pre teba nejde. Pre mňa ano, pre teba nie. Pretože ja narozdiel od teba, nereagujem na 1 článok kdesi v novinách, ale ty si sa zaradil presne sem:

Teba sa to dotklo, mňa nie. Teda slovo “môže sa” je presne vystihnuté. Žiadam ťa, aby si sem do tejto témy neťahal políciu a už vôbec nie, jazdu po diaľnici a políciu. :bulb:

Vodiči zatiaľ nebudú musieť svietiť po celý rok :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6572

Poslanci dnes totiž neprelomili veto prezidenta Ivana Gašparoviča

Námietky k navrhovanej zmene mal aj minister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD. Podľa neho nemalo význam prijímať čiastkovú úpravu zákona, keď jeho ministerstvo pripravuje rozsiahlu novelu zákona o premávke, ktorá počíta s celoročným svietením a zvýšením maximálnej rýchlosti na diaľniciach. Podľa hovorcu Kaliňákovho úradu Erika Tomáša by mohol novelizovaný zákon začať platiť od leta.

Veľká noc na cestách – stovky nehôd, šesť mŕtvych :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6821

Od januára zahynulo pri dopravných nehodách 151 ľudí, vznikli miliardové škody.

Šoféri autobusov a nákladných áut musia oddnes viac odpočíva :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6832

SR sa pripojila k 1. svetovému týždňu bezp. cestnej premávky :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6864

Tragická dopravná nehoda medzi Pezinkom a Svätým Jurom. Z doposiaľ nezistených príčin vodič vozidla VW Golf , pravdepodobne riadil svoje vozidlo v protismere :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6898

nejako sa nam na slovensku premnozili lisky. ja som vcera okolo polnoci naratal od Siah po KE asi 20 lisok prebiehajucich cez cestu. davajte v noci pozor :slight_smile:

Na cestách ročne zomiera viac ako milión ľudí :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6928

Budú priechody pre chodcov svietiť? :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6923

U nás v Košiciach som si všimol že až jeden prechod pre chodcov je večer osvietený silným bielym neónom… vyzerá tam ako cez deň a je to určite prínos pre bezpešnosť… myslím si že by sa s tým malo experimentovať aj na iných miestach…

Ano, ako demo to bolo namontovane na jeden prechod na Rastislavovej ulici. Je to podla mna skvela vec, naozaj je to ako za dna. Bolo planovanych viacero takychto osvetleni prechodov, ale zlyhalo to na nedostatku financii zo strany mesta. Ak si dopre spominam, co sa pretriasalo, tak cena jednej takej instalacie je okolo 170.000 Sk.

Taketo osvetlenie je podla mna nevyhnutne napr. na prechode na Palackeho (toto bol jeden z tych planovanych)

V Presove su taketo prechody tri, dva pri vjazde od Popradu na dvojprudovke a jeden v mestskej casti Lubotice pri vjazde od Svidnika, tiez na dvojprudovej ceste. Pravdepodobne ich ma v sprave SSC, kedze nie su na mestskych komunikaciach ale na cetsach prvej triedy. Prve dva prechody su riesene ukazkovo - z oboch stran cesty je stlp zasahujuci cca do 1/3 prechodu, ktory prechod nadherne osvetluje. V pripade, ze sa pri prechode nachadza stlp verejneho osvetlenia, tak vetva s osvetlenim je navarena priamo na neho. V Luboticiach sa nachadza akurat “servisne svetlo za 350 Sk z Baumaxu” :slight_smile:. Ale aj tak to pomaha. Bohuzial, mesto taketo veci este neaplikuje. Je to ale nesystematicky krok, kedze najma v castiach, kde sa nachadzaju skoly sa prechody pomaly zacinaju rekonstruovat a buduju sa ostrovceky. Ostrovceky sa sice postavia, ale “matohy” (svietiace znacky v ostrovcekoch) sa bud nepouziju, alebo po case ziarovka vyhori a tak je ostrovcek neosvetleny. Zebra je samozrejme vyblednuta, co len zvysuje nebezpecenstvo prejazdu cez prechod.

Netyka sa to SR, ale bezpecnosti… nechcel by som tymto prechadzat kazdy den:

dialnice.info/album_pic.php?pic_id=2508

Viac foto v casti http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=56

V Bolívii sú najnebezpečnejsie cesty na svete. Vlády stavajú už dlhé roky nové, bezpečnejšie cesty, ale výstavba je pomalá, ročne na cestách v Bolívii prichádza k tragickým, vážnym a smrteľným nehodám, pri ktorých nie je výnimkou, že zomierajú aj celé posádky autobusov. Nevyhovujúce sú tak cesty ako aj dopravné prostriedky. Stav ciest je o to horší, že krajina je hornatá a teda potrebné sú cestné tunely, zárezy alebo viadukty na svahoch stavané. Na to je potrebné dávať veľké financie a tie takéto krajiny ako Bolívia jednoducho nemajú.

Ja som už po týchto cestách smrti išiel a nie raz. Najnovšie sa v Bolívii už 4. rokom stavia cesta medzi mestami La Paz a Sucre, čo sú najväčšie mestá v štáte a obidve majú významné sídla riadiace krajinu. Dodnes medzi nimi nielenže neexistuje diaľnica, ale na väčšine úsekoch sú také cesty ako tu sú zobrazené.

Netýka sa to SR, ale o to viac si SR môže svoje cesty vážiť. Aj keď serpetíny na horských priechodoch, tak predsa len je tu možnosť prejsť pre 1 kamión + 1 osobné auto alebo pre 2 kamióny, to v Bolívii je problém na niektorých úsekoch pre 2 osobné autá. :bulb:

Realita Bolívie: dialnice.info/album_page.php?pic_id=774

Päťdesiatka v meste má znížiť počet obetí :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6950

Dopr. nehodovosť ndsas.sk/index/index.php?ids=468

Čo Rakúšania rušia, my ideme zaviesť :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7959

Podľa mňa je to blbosť, aby bežní šoféri presvietili viac ako 20l paliva. :exclamation: To len zase extrémny lobbing zelených. :angry:

S tym palivom to samozrejme prehnali. Ale podporujem navrh povinneho svietenia tak ako to teraz navrhuju v rakusku. A prisne pokuty v pripade porusenia :slight_smile:

Neviem co ma s na mysli, ale v Rakusku to prave chcu zrusit kvoli tomu, ze vodici si menej vsimaju chodcov a cyklistov.

Presne to mam na mysli. Povinne svietenie ma byt iba za znizenej viditelnosti (nielen za prudkeho dazda…), a tvrdsie pokuty ak sa vtedy nesvieti

Ten názov "Čo Rakúšania rušia, my ideme zaviesť " to akoby sme zavádzali totálnu hlúposť, a pritom to nieje pravda!
svietiť je potrebné, prispeje to k bezpečnosti, zažil som kopu situácii keď som nevidel autá lebo svietilo slnko priamo oproti mne…a vtedy by svetlá pomohli…a k palivu, prirovnal by som to k tomu že jadrové elektrárne škodia živ. prostrediu…
a ani batarku tak nenormálne nezaťaží, iba keď necháte zapálené a odýdete :slight_smile: