A na zaklade coho posudzujes tu svoju “realitu”?
Ja tu svoju posudzujem takto: Vidim znacku “pozor zakruta”. Spomalim, zvysim pozornost a usekom prechadzam opatrnejsie. Detto smyklava vozovka, pozor jelene, rozpadnuta krajnica, ci ine nebezpecenstvo.
V pripade absencie ZDZ takto nekonam znizujem svoju bezpecnost.
Na základe výsledkov v TT VÚC to je vidno. Ty keď chceš, ty si zober väčší kýblik do pieskoviska, ja sa teraz nejdem baviť o tom, že značky typu “pozor zákruta” nezvyššujú BECEP, lebo to som nikde nenapísal a by som si protirečil. A to, že tak konáš ty to je samozrejme fajn, je nás takých viac, ale žiaľ väčšinou sa značka samotná míňa účinkom.
tema docasne uzamknuta kym sa tu prestane kyblikovat
Štát chce vybudovať veľký areál pre dopravnú výchovu
Tých areálov by sa hodilo viac, aj v iných mestách. Aj keď nie tak veľkých ako tento.
Počet mŕtvych na cestách znížilo v EÚ najviac Slovensko
*čísla treba udržať a naďalej znižovať to si vyžiada viac ako len robiť z ciest v SR policajný štát
(nikoho sa nechcem dotknúť); problematika je komplexná: musí sa urýchliť tempo výstavby diaľničnej siete a nových cestných obchvatov
Dialniciar, ake cislo predpokladas na dalsi rok, beruc do uvahy nove useky r.2010 ? Predpokladajme, ze uroven policajnej represie by zostala zachovana. Povedzme o 10% menej ?
Ja nepredpokladám nič. Nie som dopravný policajt, ani sa nevenujem BECEP. Ja si môžem tak maximálne prečítať odb. literatúru a môžem a nemusím sa s ňou stotožniť.
Viem ale povedať, že po dostavbe súkromnej R1 radikálne klesne počet DN na úseku NR-ZM, detto zmizol vplyvi PP-Svit po dostavbe M-J, ale zase narastajú iné problémy a nevšimol som si, že by sa rozostavalo na aktuálnych KNL cestné obchvaty či D1.
Pri dopravnej nehode zomreli mladí manželia s ročným synom
*rodinka nemôže za vôbec nič a z toho štvrtého pasažiera sa stala sirota
korzar.sme.sk/c/5640573/v-kritic … nacky.html
To je bohuzial pristup k bezpecnosti na cestach. Nic sa zatial nestalo, netreba to riesit. Pritom ta zakruta je podla mna poriadne nebezpecna, v podstate pravouhla a vo vrchole zakruty je namiesto zvodidiel niekolko hrubych kmenov stromov.
Ta nebezpecna zakruta neni tam len jedna. Hned 500m severnejsie je velmi neprijemne esicko. A ked si k tomu pridame to zname drsne podnebie tam, teda zima vecsinou od novembra do aprila… ono tych havarii tam relativne neni vela ale ani intenzity nie su velke. Znacenie by rozhodne malo byt doslednejsie cez to horske sedlo. Presiel som ho nespocetne krat, ale to asi okresny dopravny inspektori zo Starej Lubovne tiez…
Vodičovi pri Trenčíne namerali 197 km/h
Chcel by som podakovat policajtom za dnesny vykon Vzdy sa to lepsie cita ako pokutovanie vodicov za prekrocenie pov. rychlosti o 3km, aj to vyprovokovanej policajtom.
Policajnú akciu ukončila tragédia
Andrej Barát | 11. decembra 2010 10:08
Smrteľná nehoda predčasne skončila rozsiahlu policajnú akciu zameranú práve proti vážnym nehodám na diaľnici. Mala trvať pol dňa, zrušili ju však už po dvoch hodinách. Tesne pred kontrolným parkoviskom pri obci Hrádok na diaľnici D1 sa totiž zabil 40-ročný šofér z Trenčína. Podľa predbežných informácií zrejme neskoro zareagoval na kolónu áut, ktorá sa tam vytvárala práve v dôsledku policajnej kontroly.
Úsek diaľnice medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom je rovný, bez mostov či iných nástrah a predsa sa tu množia smrteľné nehody.
Úsek diaľnice medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom je rovný, bez mostov či iných nástrah a predsa sa tu množia smrteľné nehody.
Autor: Andrej Barát, Pravda
Miesto, kde sa stala nehoda, policajti označujú za kritické. Bolo to v úseku diaľnice D1 medzi Novým Mestom nad Váhom a odpočívadlom pri Hrádku v smere do Bratislavy. Vodič osobného auta vrazil do zadnej časti nákladného auta značky Scania.
Pred parkoviskom plnom policajtov sa tvorili kolóny, nákladiak spomaľoval, na čo Trenčan zrejme neskoro zareagoval. “Príčiny nehody sa vyšetrujú. Bol privolaný aj znalec z odboru dopravy,” naznačila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. U kamionistu alkohol nezistili, v prípade druhého šoféra sa čaká na výsledky pitvy. Diaľnica bola v tomto smere na niekoľko hodín úplne zatvorená.
Krajský policajný riaditeľ po nehode špeciálnu dopravno-bezpečnostnú akciu okamžite skončil. Kontrolovalo sa pritom takmer všetko. Rýchlosť, alkohol, mýto, diaľničné nálepky. Spolu s inšpektormi práce policajti preverovali, či nákladiaky nie sú preťažené a či vodiči neprekračujú pracovný čas. Kontrolovalo sa tiež prevážanie zvierat. Na akcii spolupracovali aj colníci či pracovníci z Národnej diaľničnej spoločnosti zo Strediska správy a údržby diaľnic v Trenčíne.
Podľa policajtov sa práve na diaľnici blízko Nového Mesta nad Váhom v tomto roku začali množiť nehody so smrteľnými následkami. Ide pritom o rovnú, a najmä širokú cestu bez výrazných zákrut či mostov, na ktorých zvykne šoférov v zimnom období zaskočiť poľadovica. Je nemožné určiť jednoznačnú príčinu častých nehôd, no jedným z najnovších fenoménov je v tejto lokalite alkohol za volantom, čo potvrdila aj policajná hovorkyňa.
Policajti chytili až 29 opitých šoférov
29.11.2010 20:27 – TRENČÍN
Aj uplynulý týždeň si policajti v Trenčianskom kraji posvietili na vodičov. Až 29 šoférov prichytili pod vplyvom alkoholu, v jednom prípade zistili, že vodič jazdil pod vplyvom omamných a psychotropných látok.
Alkohol namerali aj u 19 cyklistov. Poriadne opitého vodiča kontrolovali policajti na diaľnici pri Trenčíne.
Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 25-ročnému vodičovi nákladného auta namerali až 0,99 mg/l alkoholu, čo viac ako dve promile.
Pre nepriaznivý vývoj nehodovosti musia teraz vodiči, ale aj cyklisti, rátať s častejšími dopravnými kontrolami.
Tak takto asi neklesneme pod 300 obetí na cestách za rok spravy.pravda.sk/mladik-zrazil-d … egiony_p09 .
Spišiak navrhuje pokuty, to je málo, skôr je to zdroj pre korupciu. Môj návrh je - pri rozdiele 30km/hod nad povolenú rýchlosť - okamžitá väzba minimálne na jeden deň a potom prepustenie na kauciu. Systém, podobný ako v USA. A bez výnimiek a telefonátov z inšpektorátov policajného zboru či ministerstva.
Ja by som za zavinenie smrteľnej nehody dal takisto väzbu, no najmä zobral vodičák. A pri obzvlášť tragickej nehode, akou je napr. tá tebou spomínaná duro_z_dediny, zobrať vodičák doživotne a k tomu aspoň 15 rokov väzby. Bohužiaľ u nás by možno tolko nedostal ani ak by to bola vražda. Jednoducho za takúto nehoráznu nedbanlivosť či aroganciu pri šoférovaní (vysoká rýchlosť, alkohol) sú u nás veľmi nízke tresty. Tak ako celá spravodlivosť, justícia v SR.
Vedel by nekdo o statistice, reps. zdroji dat, ktery by sledoval, za jak dlouho po otevreni noveho useku dlanice se na ni stane vazna potazmo smrtelna nehoda a o kolik procent poklesne pocet nehod na paralelni komunikaci v danem useku?
Pokud ne, muzeme to sledovat napr. pro nove otevrenou R1.
Napr. na novem Prazskem okruhu se stala vazna nahoda tusim za dva dny a smrtelna nehoda zhruba za dva tydny po otevreni
Tento obrázok presne vystihuje to čo sa deje na naších cestách.
Ak to takto pôjde ďalej, tak to bude úplná katastrofa video.markiza.sk/archiv-tv-marki … viny/52491 správa č. 15 a aj správa č.16
Traja mŕtvi denne, to je trikrát toľko, ako by sme chceli dosiahnuť. Šofér autobusu, ktorý na ľade ide do protismeru… , šofér nákladiaku, čo na hlavnej ulici v Sobranciach nemyslí na nevyspytateľnosť detí…
, no a cesta pri Ľupči smerom z Brezna je sama osebe námetom na seriál o takýchto nehodách…
Čo, hádam, zlacneli hrobové miesta ?
[url]Lipšic zvažuje, že noví vodiči by rok jazdili so skúsenými]
A to kto pozval tých “expertov a analytikov” typu Novotný, Palesch, Drahovský? Už som alergický na týchto médiami označených expertov, čo si myslia, že na odbornosť stačí mať blog alebo natáčať videá apod. To takýmto tempom sa k zdravotníctvu môžu vyjadrovať strojári, ku kultúre potravinári… Stačí, že sú schopní založiť si blog. Netvrdím, že nemajú niekedy dobré nápady, ale predsa len by som si v tejto komisií vedel predstaviť aj iných ľudí.