setrit sa da vzdy. aj pre bezneho cloveka sa da zit ze si nekupi nic ine okrem nevyhnutnosti. ale to ze do seba neinvestuje sa prejavi, nebude poznat a ovladat kopu veci cize ma mensiu sancu na dobru pracu…take rumunsko, bulharsko malo nizke dlhy a maju sa teda lepsie ???
Ako som uz pisal velakrat, slovensko ma dost velky priestor na minanie penazi, aby splnal maastrichtske kriteria… Nemam tu presnu sumu momentalne… Samozrejme, ze mat nulovy dlh a krajinu, ktora sa rozpada nie je celkom idealne. Na druhej strane pokial ako tak zijes a mas nulovy dlh, tak krajinu dokazes velmi dobre rozbehnut.
Konkretne kriteria:
Nehovoriac o tom, ze pri statnych investiciach ide GDP hore, podla mojej bulharskej konstany kde by sme efektivne investovali do infrastruktury, tak by trvalo min 15 rokov aby sme sa dostali na limit.
Rozumne investovat sa da. Uplne z prikladu cloveka: auto vyuzivam do prace 10km, obcas na navstevy 30km. Potrebujem na to superb? Alebo mi staci fabia? Najlepsie to vidno na PP-PO, kde je D26.5 a vobec to tam nie je potrebne
A my to robime presne opacne. Tam kde to treba tak neinvestujeme a kde netreba tak investujeme (casto predrazene) Nechce sa mi momentalne menovat tie veci, ale je toho mnoho. Pocnuc od zeleznic az po Svrcinovec.
to nerobil pre seba ale pre končiaceho starostu aby mal na pamiatku fotku aj s vytesaným preklepom
a toľko ľudí ma tu išlo zožrať keď som napísal, že tam postačoval polprofil (pre istotu uvádzam uporiadanie pruhov 2+1). na plný profil by postačovala príprava, stavba tunelov (Šibenik) a mostov spoločných pre oba jazdné pásy (nie je tam ani jeden taký). za ušetrené mohla skôr pokročiť výstavba pred RK alebo ísť do výstavby niečo na R2.
cez lacnu pracovnu silu bez pridanej hodnoty. a nebudes mat moznost rozhodovat na co sa chces zamerat. rozhodnu ti co sem prinesu peniaze…cize kapital ktorx tu nie je.
presne tak. a cely system je prehnity dokonca zaostaly…do tej miery ze este aj kvalitne cesty I. tr. sa stavaju v nebezpecnom 11,5m prevedeni.
Vytesany preklep je vlastne pretes. Ale tak co je zle na “rychlosnej” ceste? Ked to nevadilo autorovi, cloveku, co prevzal zakazku, no hlavne to nevadilo tesarovi a zakaznik (autor) si to prevzal, potom je urcite cela dedina tak naucena ;-P.
Politicky je výhodnejšie poklopávať základné kamene a strihať pásky než investovať do neviditeľných projektov.
politicky mozno ale kseft je kseft lebo tych neviditelnych projektov je vzdy dost.
100 km dialnic podla mapky (kde R7 vo vystavbe siaha asi po NZ a samotne NZ su posunute 20-30km ) su R7 holice-NZ, R2 zacharovce-figa, jablonov-vcelare a vcelare-saca. KA vraj nie je na juhu, ani krivan-tomasovce nie je na juhu a ani JVO KE nie je na juhu. dennikn je samozrejme nespokojny ze ersekova strana isla do koalicie so smerom preto sa vytahuju tendre na useky ktore nebudu pripravene ani za ersekovho nastupcu. jediny skutocne nadstandartny pristup je vykup pozemkov na 15 km pri RS ktore sa mali stavat po dokonceni figy asi 10 rokov dozadu.
Ta Krajanova je fakt riadna manipulatorka. Ceny na severe, ani to, ze doteraz bol 25 rokov protezovany a intenzity su toho dosledkom, to jej nevadi. A najlepsie je, ze pol clanku je o tom, ze kritizuje stavbu R2, ktora spoji KE a BA, a potom skonci, ze ako jej chyba Turany - Hubova na spojeni BA - KE. A to bez toho aby spomenula, ze BA-KE bude spojene juhom alebo toho, ze BA-ZA-KE je naokolo blizsie. No co uz…
tento minister národnostnej menšiny, bez chrbtovej kosti pretláča jednoznačne záujmi maďarskej menšiny, záujmi a priority slovenska ho nezaujímajú. Bohu žiaľľ náš kapitán danko, dokáže tak akorát zakázať horalky a postaviť vyšší stožiar ako je v maďarsku. dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=24471
pozri sa minister, ktorý háji záujmi maďarskej menšiny, má v kolabujúci sever, ako ako by jeden diskutujúci napísal pacholand, úplne v paži, občas musí niečo hodiť do novín, to je tak akorát. Už aby ta gorilia lúza bola preč.
Panstvo suhlasim s nazorom ze ,forma sutaze, je zla, ale uz prestante sa hrat na ,severanov a madarov z juhu z R2, Ked uz nieco Ersek pre madarov robi tak su to D/R smer DS, ale nie R2. Potom podla vasej ,geografie, su aj KE madarske, a potom je namieste otazka preco sa bojkotuje dlhodobo R4 na severe
Stavala sa D1 v PO kraji, to samozrejme mnohi obyvatelia PO kraja nie su schopni pochopit. PO kraj je v dlzke D/RC s malym odstupom na tretom mieste za BB krajom ,ZA krajom.
Na trase R4 od Lipnikov az po hranicu su intenzity od 2,5 tisic do 7.5 tisic v/24h na skoro 60 km trase s vynimkou 350 metrov v Gitaltovciach. Mi ukaz ktora postavena D/RC ma na 60 km priemernu intenzitu okolo 5 tisic v/24h ci menej? A z postavenych usekov D/RC su intenzity 5 tisic a menej len na R2,R4 a zrejme na v sucasnosti malo potrebnom D3 Svrcinovec-hranica.
presne tak aj KE su maďarské, počas anexie/okupácia slovenska madarskom 38-45 aj tie patrili tam. Bohu žial dodnes i na tieto územia madarsko nárokuje.
presne tak, je tu pokrok a treba ocenit snahu ministra ale aj tak sa na juhu stavia v pozadovanom rozsahu len pri BA, okolo KE meska velky usek a BB kraji meska maly usek. s pripravou sa tiez dobiehaju resty z minulosti ked na R3 sa zacalo od nuly a pokracovanie R2 pri RS sa zastavilo na 10 rokov. v NR kraji treba ocenit rozbehnutie obchvatu SA ale treba vidiet ako dopadli cestne mosty v KN, LV, NZ, NR a pri dudinciach - to su vseto hlavne cesty v kraji. pritom najma v NR a NZ velmi chybaju prelozky.
Ersek to proste vie:
(z FB): “Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Ministerstvo dopravy a výstavby SR pripraví Akčný plán na zlepšenie čerpania eurofondov na výskum a inovácie. Vláda SR dnes rozhodla o zlúčení nevýkonného Operačného programu Výskum a inovácie s úspešným Operačným programom Integrovaná infraštruktúra, vďaka čomu sa zachráni 100 miliónov eur pre Slovensko. „Je to pre nás veľký záväzok a prejavenie dôvery ministerstvu dopravy. V čerpaní eurofondov sme na špici nielen v rámci Slovenska, ale sme premiantom aj v rámci Európskej únie. Preto vieme pomôcť ministerstvu školstva a zvrátiť prepad eurofondov. Chcem zdôrazniť, že tieto peniaze zachraňujeme pre vedu, výskum a inovácie na Slovensku.“ povedal po rokovaní vlády v Kežmarku minister dopravy Arpád Érsek.”