Dufam Adoas, ze sa aspon jedna vulgarna pesnicka zo stranky voxo.host.sk/silvester.htm pacila, ja viem, je to trapne, ale na odreagovanbie niekedy moze byt
Tak v tejto teme budem v prvom rade uprimny nacionalista - Ursiny&Strpka, Varga&Collegium Musicum, Bez Ladu a Skladu to su karty, ktore u mna tazko nieco prebije. Z aktualnych kde-tu IMT Smile, Janka Kirschner. Z trochu menej obvyklych Ali Ibn Rachid alebo Tornado Lue. Superstar ma nechava chladnym, teda az na Schindler’s voice&airbags.
Zo zahranicnej produkcie Beatles po Sgt. Pepperovi,Pink Floyd,Cure do zaciatku 90 rokov, R.E.M, obcas Chumbawamba.
Co je zaujimave, az na drobne vynimky u mna pred 5-10 rokmi nastal isty zvrat a do mojej internej hall of fame pribudaju skor tie starsie zalezitosti
Bez Ladu a Skladu idu spravit tusim 3 koncerty.
Tak mas sancu.
Ja som ich naposledy pocul live asi pred 8 (9-10) rokmi.
A piste vsetci rovnako, inak si vas napustim do vane!
Vcera a dnes na Mlynoch a v piatok tusim v Drietome. Ten dnesny pridali pre velky zaujem.
Naposledy som ich pocul pred cca 3-4 rokmi na Pohode v Trencine.
Vzhladom na to, ze ja az tak po slovensky zase neviem, tak to nemozem nejako extra posudit. Ale mna osobne neuraza nic, “zabava musi byt aj keby na chleba nebolo” a samozrejme, ze vela textom rozumiem.
Koncert sa uskutocnil aj mojou skromnou ucastou, stal som vlavo vzadu - teda najprv 2 hodiny sedel a potom stal ( citajte bez dlzna pls) aj ked
jedno male pivecko bolo, oresanske ziadne.
Koncert bol celkom dobry, aj ked nie uz to co byvalo ale to bude asi tym, ze ani ja uz nie som celkom to co som byval a dobrovolne som nekupil listky do kotla ako kedysi.
Pekny efekt bol, ked skoro rovno nad podiom vysiel mesac v splne, to sa
casto nevidi, to by nejaky metalisti nezvladli
Tak kto este bol, viaceri ste sa chystali napr. aj DY?
a este maly poll: Moj vrchol vecera : PHOTOGRAPHIC.
Ja som tam nebol, bol tam 18 ročný vnuk - mal to (okrem iného) odo mňa ako darček k narodeninám, ale išiel s kamarátmi … ja som mal v tento deň nakoniec iný program.
Odporúčam pre milovníkov Jazz&Blues počúvnuť si cca. 54 min. duo Louis Armstrong a Ella Fitzgerald a názov platne (ale je to aj mp3) je Ella Fitzgerald a Louis Armstrong.
K tomu pohárik červeného vínka (whiskey, koňaku) a kubánske cigáro a len tak sa zamyslieť a uvoľniť sa.
Toto je pre mňa najlepší relax, keď už naozaj potrebujem relaxovať.
akúkoľvek dobrú. čo to je dobrá hudba vie každý sám najlepšie. napr. ma ešte stále zo strednej školy neopustil záujem o Pink Floyd. a zo strednej školy som už pekne dlho preč. Potešil ma David Gilmour ktorý nedávno splodil “On an Iland”. Vydoloval zo seba tu starú pinkfloydovskú šťavu. Myslel som že bez Rogera Watersa to nie je možné a ejhle…
Niekto spomenul Liousa Armstronga; poznáte pesničku “What a Wonderful World” ? Majstrovský kúsok. Chcelo by to zkomprimovať do mp3, uložiť na dostupný server a dať odkaz v téme “Chceli ste si siahnuť na život”. Bolo by to ale porušenie autorských práv.
Ono je to ovšem mezinárodně složitější, protože některé země mají dobu 50 let, některé delší a při užití autorských práv v zahraničí záleží také na mezinárodních smlouvách, které pro oblast autorských práv ten který stát ratifikoval.