Vyborne, konecne bude aj u nas dobra lyzovacka. A podla rady nasho odbornika cestou pouzijem juznu trasu, cez KE ![]()
určite severnou trasou, lebo na “sorožke” Ťa odfúúúkne. Tu u nás v Pacholande pohodička pohoda, ráno som ani auto nemusel odhadzovať, škoda, lebo mi to chýba.
ndsas.sk/511-aktuality/10827s48445c
teraz.sk/regiony/sr-doprava- … lanok.html
videoarchiv.markiza.sk/video/tel … zne-noviny
mna ale najviac zaujimalo preco tento kolos neviezli cez madarsko, aj keby to bola ista obchadzka bolo by to bezpecnejsie. alebo najlepsie vlakom.
vlakom
![]()
preco toto nekomentuju odbornici na priem. rychlost 120 km/h ?
lebo za normálnych okolností sa dá ísť nad 120 ![]()
normalne okolnosti su ako idealny stav, takmer nikdy neexistuje.
Po železnici sa dajú voziť len veci, ktoré nepresahujú presne určené maximálne rozmery. Obávam sa, že toto je príliš veľké.
presiel som si vcera a predvcerom D1 BA -TT 3krat, priemerka stale nad 120…dnes pojdem 4.krat, tak mozem este neskor okomentovat, ostatne spominane useky neviem aktualne posudit, mozno nabuduce ![]()
cize si prekracoval rychlost. potom sa to naozaj da.
TT-ZA sa dá aj bez výrazného prekračovania (tj max do 135kmh real)
ak dosiahnes medzi BA a TT priemerku nad 120 km/h, tak to neznamena v kazdom pripade, ze si prekrocil na tomto useku rychlost
ty si ale pisal o nejakom idealnom stave, normalnych okolnostiach, ze vraj nikdy neexistuje, tak mne sa postastilo zazit to na 100% ![]()
aj v nedelu poobede som siel smer BA - TT a resetoval som rychl. este na vyjazde vo Vajnoroch, drzal som to po TT medzi 120 - 130 a bez problemov som mal priemerku 121 km/h, suhlasim, ze to bolo jemne prekrocenie, ale v nedelu, bez nakladnych aut, na 3pruhu je to tazka pohoda…niekedy tam byva po 19:00 viac aut + NA a je tam 130, cize tak
cize skor tie nenormalne stavy su malokedy…a vobec neboli tento vikend…
ale ak mas nejaku lepsiu alternativu k D1 BA - TT, smerom na vychod, tak kludne ponukni
lebo inac to nema byt v tejto teme…
suhlasim ale temu BA-TT sem tahas prave ty. mne sa este nikdy nestalo ze na cca 400 km trase by nebol ziadny problem. okrem toho pises o vikende co nie je reprezentativne. ale to som si uz zvykol ze ked ked niekto dokazuje prazdne cesty tak sa ohana vikendom a ked plne tak piatkom…
“obmedzenia čakajú na motoristov najbližšie dva týždne aj v Liptove, pod Tatrami či na Záhorí.”
.
aj tam dosahujes priemernu 120-ku ? pretoze taketo opravy vzdy budu, a rozne dalsie udalosti…casova strata sa potom dohana prekracovanim ryvchlosti a prekracovanie rychlosti o.i. zvysuje spotrebu. nie kazdemu pretekarovi zaplati PHM firma.
devil, tak ja by som si dovolil zopakovat tvoj prispevok, co si sem dal…
a v tom clanku sa pise aj:
cize, D1 medzi BA a TT, resp. BA - SC si sem pritiahol ty a dokonca sa tam spomina vikend…
ja som tiez napisal, ze sa nevyjadrujem aktualne k ostatnym lebo momentalne tadial nejazdim…cize, Liptov ci zahorie ozaj neviem ja aktualne posudit…ale D1 BA - ZA a tiez situaciu v BA minuly piatok, sobotu a nedelu som vedel aktualne posudit…
ak nechces mat problem na 400 km trase z BA na vychod, tak jazdi cez Certovicu, ja to tak robievam a no problem…a ak sa niekde da prekracovat rychlost, tak to svedci len o tom, ze na tych miestach problem nie je ![]()
uff tak toto je poriadny hardcore…
mimochodom aj dnes sa -bohuzial- ukazalo ze tragedia sa moze stat aj na dialnici D26,5.
Poriadny hardcore je jazdenie stredom cesty, obzvlast na klukatych II.kach, telefonovanie a celkove nevenovanie sa vedeniu auta. Ale nemysliaci dav je nauceny poukazovat na “piratov”, lebo na niekoho predsa prstom ukazat musime.
si to uzavrel teda…
ano, bohuzial, ale o5 s tym nema usporiadanie dialnice nic spolocne…
inac, definicia cestneho pirata je vo videu: youtube.com/watch?v=iyxgN_uBqkM
devil tvoj cieľ je priemerka 80km/h na ZV-KE po odstránení bodových závad. Ale to nedosiahneš, keď pôjdeš striktne 90 tacho. Nevidím rozdiel medzi 100kmh na obyčajnej ceste a 140 na diaľnici. A keď ideš po diaľnici do 140 tacho tak priemerka 120 sa dá dosiahnuť aj keď sú lokálne opravy a zdržania.
ked sa na severnej D1 opravoval most Bela, tak to bolo naozaj na sekundy, nikdy tam nebolo nic enormne…to iste pri L. Mare, pokial tam prave nekontrolovali DZ, tak zdrzanie sa dalo pocitat tiez v sekundach…minuly tyzden sa robili opravy dilataciek aj juzne a severne od TN, ale naozaj par sekundove spomalenia na 80, cize velmi pohodlna 120 pre vsetkych ![]()
a ked sa vymienal povrch pri HC a PN tak tam bola 40-ka a bolo to na minuty. vymena povrchu je trosku ina vec ako dilatacky, udrzby tunelov detto, ty si myslis ze raz postavis dialnicu a donekocna bude fungovat bez akychkolvek oprav ? este keby bol CB kryt tak nepoviem nic…
i15, cim vyssia rychlost o to musi byt prazdnejsia cesta kvoli brzdnej drahe. ja preto vidim rozdiel podla toho aka je premavka na ceste.
po odstraneni bodovych zavad bude priemerka okolo 85 km/h. na poloprofiloch je 100-ka. je to prakticky idealna rychlost pre ekonomicku jazdu.