Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

to akoze villach ma v rakusku taky vyznam ako KE na slovensku ?, ved je to len asi 60.000 mesto. to sa neda porovnat s BA-KE.

to by bol risk a stale malo, najkratsie by to bolo cez B@H. to je politicky nestabilne uzemie, inac povedane sud pusneho prachu.

chces vymenovat dialnice okolitych statov, npr. polske A1-2-4, madarske M1-3-5-7 ? tiez idu blizsie naokolo ?

TERAZ ano. ale predtym bolo CS a juhomoravsky region spolu s BA regionom ma viac obyvatelov ako moravskosliezsky region. preco sa teda dialnica praha-bratislava nestavala takto alebo nejak podobne:

goo.gl/maps/elz4I

pytam som sa pamatnikov ako chodili do prahy ked nebola dialnica, chodilo sa blizsie naokolo a bolo to hrozne…

polsko a madarsko…neporovnatelny teren s rakuskom, slovenskom, ci chorvatskom a v chorvatsku je dialnica v prvom rade kvoli pristupu k moru…

netreba sa vyhovarat na teren, na dialnici z prahy do brna a bratislavy mohli mat hradec a pardubice, pripadne olomouc ale nepovazovali to za podstatne. ani na slovensku nie su na BA-KE vyznamnejsie mesta ako horeuvedene. rozdiel nie je terene ale v hlavach, cesi maju europske myslenie oproti nam.

A preto plánovali D1 od Brna smerom na Trenčín-Žilinu a Prešov.

Pretrasovali ju až porozdelení Československa. Otázka je či by aj D2 ťahali na Bratislavu po rozdelení štátu…skôr si myslím že na Viedeň.

2 body fh

:wink:

ale je rozdiel, dobre sam vies, ze ak by bol medzi ZA a RK teren ako pod ktoroukolvek madarskou dialnicou, tak tam uz dialnica davno je…

Dialnica medzi ZA a RK by bola davno postavena (mozno s vynimkou Turany-Hubova), nebyt politickych, ale odbornych rozhodnuti.

Vcera som prvy krat isiel J trasou, a to z KE do BA. Isiel som v nedelu o 15:00 z KE, takze cca v case ked sa ludia vracaju do BA. Bol som milo prekvapeny z kvalitou ciest. Ako niektore useky by potrebovali opravit/vymenit asfalt, ale to sa tykalo asi par km. Co ma vsak prekvapilo ze cesta na vecsine useku bola siroka a intezita dopravy bolo priliz nizka. V klude sa dalo ist 120 km/h a nemusel som ani moc predbiehat auta (kvoli nizkej intezite alebo aj ostatny si to davali 120). Na useku Krivan - Zvolen bolo trocha viac aut a samozrejme islo sa viac cez dediny a mesta. Ale nebolo to nic dramaticke, plynuly prejazd. Cez Sorosku som isiel prvy krat, a v klude sa to dalo tahat na 100 km/h okrem niektorych zataciek. Preto si Ja osobne myslim, ze do J trasy netreba vela investovat. Zvolenska Slatina - Krivan sa robi. Mozno by to pomohlo potiahnut az na LavinoBanu. Ale ostatne useky su uplne OK.

To vazne? Sam pises, ze si tadial isiel prvykrat. A na zaklade jedneho prejazdu uz chces hodnotit co tam treba a co nie?

No ano :slight_smile:

fakt, vypovedna hodnota nula. ja som siel v piatok 20.12. doobeda Kosice-Poprad(-Podspady-Polsko…), a s vynimkou zdrzania na vstupe do PO kvoli prerabanej krizovatke boli cesty prazdne (a dialnica totalne prazdna). A to na tu cestu davame miliardy eur…

100kmh sa dá ísť hore kopcom na trojpruhu a na rovinke na vrchole. Tých “niekoľko zátačiek” je asi 10, dole kopcom je 60tka a niektorých miestach je 40.

Tak pani :slight_smile: necham si teraz od vas poradit ktoru trasu si mam vybrat.

Mam v plane cestu do madarskeho Csobaj-u z Podhájskej.

Link: google.sk/maps/preview/dir/ … 48.0485163

Trasa:

1. Esztergom, Budapest, M3 - 324km (4h)
  2. Velky krtis, Lucenec, Rimavska sobota, Miskolc - 286km (4h 22min - bez HU dialnice)
  3. Komarno, M1, M0, M3 - 395km (4h 21min)

Preto to sem pisem lebo varianou 2) isla asi vacsina vas a ja s nou skusenosti nemam, tak sa obraciam na vas ci sa oplati ist dlhsou trasou po madarskej dialnici alebo cez slovensko a po ceste I. triedy.

No, ak by bola nasa R2 a R7, tak nie je co riesit. Ale asi aj tak je 2 najlepsia, lebo az na okolie Velkeho Krtisa (ktore velmi nepoznam) by to malo ist vacsinou po rovnie.

ja by som to dal tiez 2) :wink:

oki :slight_smile: dik za radu

Prosim, akou trasou sa momentalne oplati ist z BA na vychod? :slight_smile:

Hint: imageshack.com/a/img850/8118/ndpc.png

na toto si cakal do 12.2. ??? :laughing:

nabuduce: dialnice.info/viewtopic.php?f=7& … vy#p152575