TERAZ ano. ale predtym bolo CS a juhomoravsky region spolu s BA regionom ma viac obyvatelov ako moravskosliezsky region. preco sa teda dialnica praha-bratislava nestavala takto alebo nejak podobne:
netreba sa vyhovarat na teren, na dialnici z prahy do brna a bratislavy mohli mat hradec a pardubice, pripadne olomouc ale nepovazovali to za podstatne. ani na slovensku nie su na BA-KE vyznamnejsie mesta ako horeuvedene. rozdiel nie je terene ale v hlavach, cesi maju europske myslenie oproti nam.
Vcera som prvy krat isiel J trasou, a to z KE do BA. Isiel som v nedelu o 15:00 z KE, takze cca v case ked sa ludia vracaju do BA. Bol som milo prekvapeny z kvalitou ciest. Ako niektore useky by potrebovali opravit/vymenit asfalt, ale to sa tykalo asi par km. Co ma vsak prekvapilo ze cesta na vecsine useku bola siroka a intezita dopravy bolo priliz nizka. V klude sa dalo ist 120 km/h a nemusel som ani moc predbiehat auta (kvoli nizkej intezite alebo aj ostatny si to davali 120). Na useku Krivan - Zvolen bolo trocha viac aut a samozrejme islo sa viac cez dediny a mesta. Ale nebolo to nic dramaticke, plynuly prejazd. Cez Sorosku som isiel prvy krat, a v klude sa to dalo tahat na 100 km/h okrem niektorych zataciek. Preto si Ja osobne myslim, ze do J trasy netreba vela investovat. Zvolenska Slatina - Krivan sa robi. Mozno by to pomohlo potiahnut az na LavinoBanu. Ale ostatne useky su uplne OK.
fakt, vypovedna hodnota nula. ja som siel v piatok 20.12. doobeda Kosice-Poprad(-Podspady-Polsko…), a s vynimkou zdrzania na vstupe do PO kvoli prerabanej krizovatke boli cesty prazdne (a dialnica totalne prazdna). A to na tu cestu davame miliardy eur…
100kmh sa dá ísť hore kopcom na trojpruhu a na rovinke na vrchole. Tých “niekoľko zátačiek” je asi 10, dole kopcom je 60tka a niektorých miestach je 40.
Velky krtis, Lucenec, Rimavska sobota, Miskolc - 286km (4h 22min - bez HU dialnice)
Komarno, M1, M0, M3 - 395km (4h 21min)
Preto to sem pisem lebo varianou 2) isla asi vacsina vas a ja s nou skusenosti nemam, tak sa obraciam na vas ci sa oplati ist dlhsou trasou po madarskej dialnici alebo cez slovensko a po ceste I. triedy.
No, ak by bola nasa R2 a R7, tak nie je co riesit. Ale asi aj tak je 2 najlepsia, lebo az na okolie Velkeho Krtisa (ktore velmi nepoznam) by to malo ist vacsinou po rovnie.