No chlapci, chápem, čo sa týka výstavby dialnic, nie je o čom písať, ale spory o počasí a všeliake výlevy typu “mirečku blbečku” a o hejslovákoch by Ste si mohli nechať na večer do krčmy. Tato téma je o úplne inom, tu by som skôr videl, keby sa tu písalo o skúsenostiach z jednotlivých úsekoch, kde je čo lepšie, alebo horšie, kade je výhodnejšie, poprípade o skúsenostiach z jednotlivých odpočívadiel benziniek, motorestov na trasach. . Nevadí mi keď niekto tu popíše ale objektívne trasu cez Budapešt so všetkými kladmi, alebo zápormi, .. Úplne vážne, skúsme tomuto, myslím si dobrému fóru zachovať, jeho pôvodnu Vážnosť, aby sa tu človek dozvedel konkrétne fakta, poprípade názory odborníkov, vedel sa konštruktívne podebatovať o svojich názoroch… . Čo máte trocha záujem o zachovanie atraktívnosti tohto fóra, prosím Vás nereagujte na rôzne výlevy pseudoodborníkov, ala hejslovákov a žilonobijcov… Konkrétne v téjto téme, za posledné dva mesiace som sa fakticky nič nedozvedel, tak akorát, že na severe sneží a je zima, tak za to Vám pekne ďakujem a neprosím.
dobrý fór
ale vazne, naozaj sa to zvrtlo za hranicu slusnosti, pripajam sa k apelu na vecnost a uctivu diskusiu.
Pocasie je aj pre mna kriterium pri vybere trasy, ak by som mal ist KE-BA dnes, tak si urcite nastudujem predpoved pocasia a zvazim aj BP. Pri trasovani pocasie nehra velmi rolu, je dlhodobo nepredvidatelne.
Vážení, skúsme sa triezvo a bez “emócií” pozrieť na názov tejto témy..? Je tam doslovne napísané, že “Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?” A slovo momentálne som schválne zvýraznil tučne pretože síce nie je kľúčové, ale minimálne dôležité pri momentálnom rozhodovaní sa pri výbere trasy akou sa vybrať, a medzi aspekty ktoré o tom rozhodujú určite patrí aj počasie ako to správne v predošlom príspevku spomenul aj Sorgo. Ak budeme chcieť posudzovať výber trasy z iných hľadísk ako ich spomenul Johhan, tak z hľadiska dlhodobého plánovania určenia výberu trasy asi toto nie je najvhodnejšia téma, a pre takýto výber trasy máme na to iné témy ako napr. alebo v súčinnosti s intenzitami ako ich taktiež spomínal Johhan. Čiže mám za to, že okrem výberu trasy akou sa vybrať momentálne niekam, hrá rolu dĺžka trasy, spotreba, komfort jazdy, uzávierky, intenzity a prípadné zápchy, voľba či chcem ísť prevažne po diaľnici alebo rýchlostných cestách, alebo mi až tak nevadia dlhšie úseky ciest I. triedy, možnosti krátkodobého odpočinku v kombinácii s možnosťou stravovania pri vybranej trase, a mnohé ďaľšie ako prírodná scenéria a pod. Ale určite tam patrí aj aspekt momentálneho stavu počasia na danej trase a tak s momentálnymi úvahami či sa rozhodnúť ísť tadiaľ, alebo inakadiaľ nie sme tu až tak OT.
Naopak OT je že niekto to začal brať “osobne” a začal vzťahovať na seba ako nejaký útok na žilinčanov a pod. Ja som vo svojom príspevku napísal milí severania a nie “hejslováci alebo žilinčania”, tak neviem prečo keď sa spomenie tu sever, tak automaticky si niekto začne namýšľať že sa jedná len a len o Žilinu, ako keby len tá bola na severe Slovenska. Alebo takisto prečo hneď v tejto súvislosti začne riešiť problém trasovania ako dlhodobého plánovania výberu trás Slovenskom..? A riešiť k tomu ešte aj intenzity a pod.
Takže sa v tejto téme vráťme kľudne k vecnému posudzovaniu momentálneho výberu trasy akou sa oplatí ísť v smere V-Z tak ako je to v názve tejto témy.
Taaaak, v nedelu si dam prahu, som zvedavy na pocasie. Rano sa pozriem na net, ako to je medzi PO a ZA a ked to bude ok, tak idem severom. Makov samozrejme vynecham a skusim Puchov-Zlin. Ak to nepojde, tak Uherske Hradiste.
Ak bude PO-ZA problemom, tak skusim ist do KE a spodom do ZV a dalej po novej R1ke na BA a dalej po D2. Asi najmenej by som volil PO-RK-Donovaly-R1-BA, predsa len Donovaly su horsky priechod…
Tomáš, a potom referuj, ako si sa rozhodol, a prečo? a či voľba bola správna? Ja osobne by som volil PO-ZA-Makov, ale zas aby neboli problémi na Strečne, čo môže plány úplne skrížiť. Ináč dobre pirohy majú na Sosne.
A preco vobec zvazujes Zlin? Planovac tras to neodporuca, lebo je to o niekolko minut dlhsie ako cez UH a pri pohlade na mapu je tam horsia cesta a viac prejazdov cez obce. Navyse ceska D1 po Vyskov je vo velmi zlom stave. Na I/50 moze byt problematicky len horsky usek Buchlovice-Kozusice, kde su sice 3 pruhy, ale prudke stupanie s rizikom zablokovania kamionmi.
Niekolko stran dozadu som pisal svoju skusenost s trasou cez UH, aj v piatok poobede bola pomerne bez problemov a o niekolko minut rychlejsia ako podla googlu.
Makov je horsky priechod. Jednak pocas snezenia bol pre kamiony neprejazdny, cize predpokladam rovanky problem ako na Donovaloch (sice prejdes, ale improvizovane) a jednak v lete su to serpentiny. Na Ceskej strane az po D su uz velmi velke intenzity, cez Roznov po Radhostem je to uz krokom (v spicke).
Hej, to je vecny suboj nazorov. Ja volim Zlin, lebo zvyk? A proste mam tu cestu rad. Od ZA ides po D, vratane PB, co kedysi nebolo. Do Puchova je polprofil Rky, Puchov ma obchvat, problem je len dllllhocizne tahanie sa dedinami na hranice 50kou. Tam aj meraju, kedze 50ky su na vela miestach zbytocne. Castokrat je dedina uplne mimo, ani nevies ze si v obci a pritom 50ka.
Na Ceskej strane male intenzity, takmer ziadne kamiony. Vsade novy povrch, reflexne prvky. Problem je akurat pred Vizovicami - zopar prudych serpentinov a od Vizovic po Zlin v spicke je to dost huste. Ale vsade rok a pol novy povrch, siroka cesta, mimo spicky 110, v spicke 70-90 (zavisi od toho, ci natrafis na nejaky pomalsi bus, ci TIR). Zlin je dlhy jak sopel, ale tych 50 semaforov je takmer dokonale zladenych do zelenej vlny. A navyse je uz komplet Zlin (az na par 100 metrov na konci) 2+2. Ak mas tempomat, tak vyhravas (a ten mam). A D (resp. R) zacina uz hned za Zlinom. To este pred rokom nebolo, dlho sa islo cez Hulin a prilahle obce. Navyse je to uplne prazdna D, s krasnym betonovym povrchom, IDS s velkymi tabulami…
Ak ides na rychlost, a nesetris, tak mozes ist 140. To cez Uherske Hradiste nedokazes.
Za 2 roky sa cesta cez ZLin velmi zrychlila, lebo pribudla PB a Kromerir-Zlin, teda najpomalsie miesta. Usetris urcite polhodinu, mozno aj hodinu oproti minulosti.
PB usetri cas aj pri ceste cez Drietomu Ja som siel max 105 (vratane preplnenej a rozbitej D1 od Brna po Slavkov) a stale som bol o 20 minut rychlejsi, ako google udava cez Zlin. Skus si poznacit cas cez Zlin a uvidime..
Skusim stopnut zjazd z D1 na R6 a vyjazd v Zline na R55. Nedela poobede tam, pondelok obed nazad.
To by bolo fajn. Mne trasa od zjazdu z ceskej D1 pri Slavkove po najazd na slovensku D1 pri Trencine trvala zhruba 1,5 hod, priemerna rychlost 75km/h. Takto vyzera pohodovy medzinarodny tah bez dialnice v piatok poobede.
Este treba pripocitat TN - Belusa, co je nejakych 20 min? Cize Belusa-TN-Slavkov 1:50?
ano, tam niet velmi co riesit, 130km/h, 18-20 minut navyse

To by bolo fajn. Mne trasa od zjazdu z ceskej D1 pri Slavkove po najazd na slovensku D1 pri Trencine trvala zhruba 1,5 hod, priemerna rychlost 75km/h. Takto vyzera pohodovy medzinarodny tah bez dialnice v piatok poobede.
Iba pre potvrdenie: plus minus je to aj moja skúsenosť; doplnil by som iba to, že táto trasa je trochu paradoxná tj. závistlosť času na intenzite dopravy je pomerne malá (+ - 5 min?). Z toho plynie zaujímavá otázka nutnosti diaľničného prepojenia ČR-SR v tomto regióne - to je ale predmet inej témy tohoto fóra.
Skusim stopnut zjazd z D1 na R6 a vyjazd v Zline na R55. Nedela poobede tam, pondelok obed nazad.
tuto trasu riesim a aj v tvojom pripade, aspon jednu cestu - v nedelu - by som riesil po I/50, a teda, cez Drietomu, aj podla mna je to rychlejsie…ale tak kazdy podla svojej chuti, ja som vzdy za najrychlejsiu trasu

Z toho plynie zaujímavá otázka nutnosti diaľničného prepojenia ČR-SR v tomto regióne - to je ale predmet inej témy tohoto fóra.
inspiracia pre nas: ani dolezity medzinarodny tah nemusi byt nutne dialnica/RC, lebo na dlhe roky postacuju 2-3 pruhy
Report po navrate PO-Praha. Sorry za mierny OT, ale nadviazem do tohto vlakna, ked sme uz aj predtym pisali sem.
Cesta bola super, cca 7 hodin tam aj spat (cisty cas). Ziadny sneh, cesty mokre, bez obmedzeni. Nedela, teda bez kamionov, nazad pondelok.
Cesta tam cez Zlin:
Belusa - 14:03
Slavkov - 15:55
Celkovy cas: 1:52
Cesta spat cez Uherske Hradiste (E50):
Slavkov - 11:23
Belusa - 13:01
Celkovy cas: 1:38
Rozdiel je 14 min v prospech E50. Cez Zlin som jazdil predpisovo, aj v obci aj mimo, az na dve dediny, ktore som presiel cca 60-65.
Naspat sa po E50 nedalo ist predpisovo, ta cesta strasne laka predbiehat a dupat. Isiel som stale 100 (GPS), niekedy aj 110.
Takze sumar: cesty su pri predpisovej jazde porovnatelne, o nejakych 8-10 minut snad vyhrava E50. Je to ale o zvyku a osobnej preferencii. Este by bolo dobre vediet, ci nejako na jednotlive trasy vplyva spicka/sedlo.
not bad, takze na planovac tras sa netreba spoliehat
Este by ma zaujimalo, po kadial sa az tiahne nasa R6. Znackou oznacena je takto: maps.google.com/maps?saddr=R6&da … sz=14&z=14
Avsak parametre cesty vyzeraju ako Rka az po kruhac v Puchove: maps.google.com/maps?saddr=R6&da … sz=14&z=14