Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

aquila, to vobec nie je problem D ci RC ale sposobu, akym je D1 naprojektovana, ukazkovo drahy usek je Ladce-Sverepec-Vrtizer-HP. Dalej neusetris nic, Visnove, Cebrat, Ovciarsko, Presov, Branisko, vsetko by sa muselo tak ci tak stavat.
Rakusko ma na vsetkych E XX tahoch dialnicu a je jedno, ci je na nej 10 alebo 40 km tunelov. Tak isto sa stavia u nas - E X5 resp. E X0 tahy dialnica, E XX resp. E XXX tahy RC, dokonca aj intenzity su podstatne vyssie prave na tych hlavnych tahoch, tak co je na tom zle ?

teraz je to bohuzial jedno, ale obrovska chyba sa stala v 90tych rokoch ked sa to spolitizovalo a kazdy si nahanal svoje a firmy v tom videli sancu na obrovske predrazenie ..

v rakusku ani v cechach to nebolo nikdy tak spolitizovane a tym padom asfinag, resp RSD malo podstatne lespi manevrovaci priestor, aj ked RSD tiez mohli dost vyrazne zmenit trasovanie byvalej D47 resp terajsej D1, lebo ta je podla mna zle trasovana, tiez ako dedistvo federacie..

ale problem je, ze doteraz sa tento system nezmenil, pri D3 sa to este stale da zmenit, uvidime ako dopadnu R4 a podobne, proste planovanie je od buka do buka

Na D3 by si takisto nic nezmenil - kedze je projektovana v parametroch RC :slight_smile:

Inac plny suhlas. Je verejne tajomstvo, ze niektore useky boli “site na mieru” istym dopravnym firmam. To sa dnes môze zmenit vdaka novym projektom cez zlty FIDIC.

DrX nie reagovať na príspevok, ale zamyslieť sa nad svojím smiešnym konaním, ktoré presne popísal Sergej.

A s tými “hejslovákmi” už prestaň. Ja tiež nehovorím dolniakom “hejmaďari”.

myslim, ze praveze pri D3 by sa toho dalo zmenit dost, keby sa to preprojektovalo rozumnejsie, lebo nejde len o sirku, ale aj polomery a celkovo trasovanie, ktore je dost zle podla mna po extremne narocnom terene a zbytocne, lebo take mostne konstrukcie by tam neboli nutne …

vsak na samotnej D1 dokazal matt macdonald dokazat aj pri dialnicnych parametroch masivne uspory..

obavam sa ze niektore useky dnesnej planvanej R7 nebudu nikdy v plnom profile, lebo tam nie je potencial na taku vysoku premavku (hlavne v okoli VK). Ja by som bol za to, aby sa R7 od Novych Zamkov po Lucenec degradovala na obycajnu prelozku I/75 v kategorii C9,5, v useku od NZ po krizovatku s R3 pri Sahach s rezervou na C22,5+MUK

znovu sa ukazalo ze ani D26,5 v plnom profile nic nezarucuje v zime. pri TN poladovica, pri PB uzavreta D.

natankuj.sme.sk/c/6260280/pocasi … trici.html

Aj na R1 aj v Pincinej, takže zase prosím keď antižilinčania píšete A, tak napíšte aj B :slight_smile:

Antižilinské spam booty majú naprogramované len selektívne útočiť na D1, D3, iné od nich čakať nemôžeš :sunglasses:

aky antizilincania (?), ja som napadol vsemohuci parameter D26,5 - problemy su kdekolvek ale uzavreta bola D26,5 (super siroka a kvalitna dialnica). a ano fh, aj trasa cez jablunkov. a co sa tyka horskych prechodov ukazuje sa ze soroska zvlada zimu asi najlepsie zo vsetkych.

ja som to pochopil tak, ze je to skor momentalna (casova) informacia (sprava) o trase zapad - vychod, resp. info o D1, ktora je v danom spominanom useku…a nie ako antiZA propaganda…
cize, lepsie je precitat si co najviac info, nazorov, postrehov, ktore by mohli pomoct a nie chytat za za slovicka, resp. domyslat si, co si kto myslel…samozrejme, kazdy to pochopi po svojom

Zas jedna trafená hus…
A jedna mapa zo zeleznic, aby bolo jasne, aka MUDROST je trepat vsetku dopravu na Zilinu:

imageshack.us/photo/my-images/69/vlaky.jpg/

Pol republiky je uplne v pohode, ale vsetka doprava krachuje, lebo na Slovensku sa vsetka infrastruktura trepe len jednym smerom…

natankuj.sme.sk/c/6261872/kamion … pruhu.html Ale milí “severania”, toto sú jednoducho fakty ktoré nepustia, a to že percentuálne je na severe situácia čo sa týka počasia kritickejšia než na juhu a to bez ohľadu čo si tu bude nejaký Antonko vypisovať a obhajovať sever nejakými slabomyselnými ironickými poznámkami. :wink: :mrgreen:

Tak ja by som k horemenovamému doktorovi :slight_smile: … citujem tu jeho príspevok z sekcie železníc ktorý ho celkom jasne definuje ( jeho intelektuálne-mentálno-empaticko-emočnú výbavu ) :

takže hejslovácki plánovaci možu za to že odchádza maďarský vlak z Budapešti do Košíc pred príchodom Hungarie

Ale potom je faktom aj to, že na severe treba kvalitné cesty viac ako na juhu. Logicky ak na juhu v zime nesneží a nemrzne, tak zatiaľ stačia aj jednotky. Dialnicu na severe treba prioritne :mrgreen:
Len sa vám žilinobijci vytrvalo snažím vysvetliť, že poukazovaním na zlé zimné počasie na severe, dávate argument za sever, nie proti nemu a robíte sami sebe medvediu službu :wink:

mireček blbeček sa nám zapojil :unamused: ako vždy spôsobom sebe vlastným. “Vedci” ako DrX sa okrem idiotskej stránky blizsienaokolo aj tu snaží počasím obhajovať trasovanie diaľnic :unamused: :laughing: Len na tie intezity argument nemajú.

Ale ved to je normálne že na severe je zima dlhšia a krutejšia a sneh .. na juhu zase bývajú kruté poladovice, horšie leto atď … ale to neznamená že sa tým určujú trasy - proste ludia cestujú tam kam musia a nie ako sa tu niekto snaží nahovoriť že keby bola južná trasa tak 30 000 tisícové intenzity sú na juhu - všetci vieme že nie ( presunuli by sa max 2-3 tisícky ) .. tie stále budú na severe a budú tam vznikať kritické situácie už len s titulu vysokých intenzít hustoty obyvateľstva a priemyslu

Vlak, ktorý ide medzi Maďarskom a Slovenskom je rovnako maďarský ako slovenský. Takže k jeho časovaniu majú rovnako čo povedať obe strany. A ja nevidím žiaden dôvod, prečo by maďarská strana mala záujem, aby to spojenie bolo najhoršie možné (z dvojhodinového taktu je prípoj za 1h55min). Ale prečo by takýto záujem mala mať hejslovácka strana, je celkom jasné.

petrle, to, že podľa teba majú byť zlé poveternostné a geologické podmienky argumentom pre megalomanské dialnice na severe je fakt logika hodná žilinskej univerzity. Možno by si mal ísť navrhnúť Európskej komisii, že všetky transeurópske infraštruktúrne koridory by mali prechádzať len priamo cez Alpy, Karpaty, sibír a severný polárny kruh. (keď ti to nedochádza, tak logické je mať infraštruktúru postavenú tak, aby len tí ktorí skutočne musia, prechádzali cez tie problémové oblasti. Nie ako na SK, kde ešte aj KE-BA, ktorí vôbec nemajú dôvod sa cez žilinu motať, musia ísť tamaď).

fh: Na intezity máme 1000 argumentov. Posledný si pozri v mojom poslednom príspevku.

Úplne vážne žiadam admina, aby zakázal užívateľovi DrX urážať Slovákov nadávkou “hejslováci”. Je len otázkou času, kým sa nájde niekto asertívny a vynadá mu do hejmaďarov alebo ešte horšie a to môže naštartovať národnostné trenice, o ktoré toto kvalitné fórum určite nestojí. Píšem to sem verejne, aby som nebol považovaný za udavača.

zabudol si dodat ze na slovenske pomery.

a co tak argument ze ked je silna kalamita maju sa tomu prisposobit domaci. alebo plati porucime destu, vetru…?