Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Hlavolam pre všetkých pachov: ako pôjdem z východu SK (KE, PO, MI, RV, HE…) na západ (BA, TT, TN, NR…), pokiaľ sa nechcem zabiť na snehu alebo ľade?

imageshack.us/f/403/hlavolam.jpg/

A kde si bol posledný týždeň, ty PACHO ? Už si s tým trápny.

Tí čo išli včera z Prešova do Košíc mali na diaľnici problém, bola zafúkaná. Len teraz neviem ako to brať je to už na severe, alebo na juhu :smiley:
Južne od Prešova a severne od Košíc.. :sunglasses:

trebalo by to uz konecne vyriesit lebo v spravodajstve stale zavadzaju, ze severna D1 medzi PO a KE.. :slight_smile: navrhujem, nech je to severo-juzno-vychodna D1…:slight_smile:

Medzi PO-KE to hlasia ako vychodnu D1. A teraz v tychto dnoch hlasili velke problemy so snehom a zavejmi na Soroske a okoli …

Ostan doma na zadku alebo si kup poriadne auto … sneh a silne mrazy su momentalne vsade.

Sergej to napísal už pred časom, ale vidím že DrX má hrošiu kožu, tým hoci čo nepohne, tak ešte raz :laughing:

podla biblie blizsienaokolo je Presov na juznom tahu..

ja sa túlam jedine po severe, lebo konečne tu mame trocha zimy, na juh sa mi nechce, lebo tam je veľmi teplo. Jedine čo ma trápi , že ráno musím o 10s dlhšie točiť motor, a spotreba mi vyskočila na neskutočných 4,4 litra, tak sa nejdem doplatiť za PHM.

gallery/image_page.php?album_id=54&image_id=11098

jej, peugeot :smiley:

WOW -29C. to možo ti to ukazovátko spotreby na 4.4 len zamrzlo :slight_smile:

Treba ísť na juh, teplé južné svahy vysádzané pomarančovníkmi, olivovníkmi,viničom, na poliach slnečnica,kukurica, paprička a rajčiny, spotreba 3 litríky… :sunglasses:

ale radsej nie na juzny zemplin : korzar.sme.sk/c/6246886/kalamita … chodu.html

a na čo konkrétne mám reagovať? na to, že keď niekomu dôjdu argumenty, ak prichádza s urážkami? 9 z 10x keď sa pozriem na počasie alebo na zjazdnosť, tak je na severe horšia. len hejslováci si pred tým aktívne zakrývajú oči a uši (ostatné časti tela nemusia, lebo kvôli mrazu na nich majú 30 vrstiev oblečenia).

i15, keď bude dostavaná R2+R7 tak Prešov bude jednoznačne na južnom ťahu. Teraz je bod rovnosti vzdialenosti severom a juhom 5km južne od PO a 30km severne od Košíc. Takže, určite je viac PO na južnom ťahu než KE na severnom :wink:. len “odobrníci z ústavu” v žiline “objektívne” rátajú košice k severnému ťahu.

Vidíš, a nie je potom práve toto dôvodom aby na severe stála kvalitná smerovo oddelená cesta ?
Píšeš, že tam často sneží a sú tam námrazy.
Vieme, že sú tam vysoké intenznity, tak už keď nič iné ako argument neberieš, vezmi aspoň toto :slight_smile:

kvalitná smerovo oddelená cesta je aj RC.

ked podla teba 15-20.000 aut na dialnici je vysoke cislo tak to dokazuje len tvoje provincne myslenie. dialnica musi zniest 50.000 aut bez ujmy (a ani to nezmanena ze pri 60-70.000 by mala hned kolabovat). my staviame dialnicu pre 15-20 potencialne pre 30.000. na smiech.

ale tak nech sa tie smerovo oddelene cesty postavia este v case, ked sucasne cesty uplne nekolabuju, nie? preco by sme nemohli mat niekde rychlostne komunikácie hoci aj pred prekorocenim intenzity…kazda RK ja predsa na dlhe desatrocia, ked uz aj budu tie ocakavane predpokladane vysoke intenzity…

D1 BA-ZA ma na väcsine usekov intenzity ± 30 000, podobne cisla sa daju ocakavat na ZA-RK. Naozaj neviem, co by sme ziskali tym, ze by sa severom stavala RC, ktorej kapacita by sa prekrocila do 20-30 rokov.

Trasovať dialnice podla počasia je riadna hlúposť. U nás, ráno keď štartujem, už tretí tyžden máme medzi 20-30°mínus, jediný problem sú autá, ale hlavne D1 stále suchá a perfektne zjazdná, a to je vsetko len a len o údržbe komunikácii. A zasa neaký extré, fujavica… tá môže byť aj na juhu…

v tom terene kde sa ma na severe stavat D1 sa mohla kludne stavat aj RC, uspory by mohli byt na urocni 20-30% .. ani v rakusku nemaju vsade dialnice .. a to su bohatsi narod .. a D1 by som mozno prirovnal napriklad k S6 ..

a zase vsetci vieme, ze D1 je celkovo neskutocne megalomansky navrhnuta.. ale to je uz dost otrepana tema :slight_smile:

Dobre, tak teraz prerobme celé trasovanie od ZA po RK na parametre rýchlostnej cesty.
Natiahne sa to o 20 rokov.
Zmizne tunel Višňové ?

K Rakúsku neprirovnávajte - A2 od Grazu po Klagenfurt má 11 či 13 ( !!! ) tunelov a nikto sa z toho nejde posrať.