Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Ako dlho bolo Strecno uzavrete ? Vraj to vyslobodzovanie kamiona nebolo najjednoduchsie.

Kamion vytahovali takmer 2 hodiny , vraj narazil na ten stredovy pas a odhodilo ho do priepasti
5:33 - 7:30
http://voyo.markiza.sk/produkt/spravodajstvo/1179-televizne-noviny-16-01-2012-19-00

Zdravim Pani, otazka k teme: aku trasu odporucate pre cestu BA(letisko) - KE(sever)? start pondelok 19:00 (noc, Januar, “hendikep” slabsie auto, cize max 110km/h)

1. smer ZA (444km, + vacsina D1, - Strecno)
  2. smer BB, Donovaly (442km, + R1,D1, - riziko zasnezenych Donoval)
  3. smer ZV, LC (397km, +R1, - ZV - KE (subjektivne v noci a v zime vacsia narocnost na koncentraciu, nez 1. a 2.)

Casovo predpokladam cca 5.15 priblizne vsetky varianty kludnym tempom.
Taktiez ktoru cestu by ste volili smerom do BA v piatok, odchod 8:00?
Co odporucate?

V oboch pripadoch by som siel juhom, teda ZV, LC (D1,R1,I/50)…trasa s najnizsimi cestovnymi nakladmi (pocitam, ze dialnicnu nalepku mas, resp. budes mat)…pokial nebude nieco nepredvidane, mal by si mat pohodovu jazdu, bez zdrzani…
Ale ak by si chcel vidiet Tatry, tak cez Donovaly alebo ja by som aj cez Certovicu…pripadne by si nam cestou mohol nafotit nieco nove, co sa deje na severnej D1, pripadne by si sa podelil o zazitky :slight_smile:

Tiez by som isiel juhom: BA-NR-ZV-LC-KE. Pre auto, ktore ide 110, je to vhodna trasa. Severom cez ZA by si si nadbehol, keby si mohol ist 135 km/h.

Juhom ( R1 + I/50 ) to v noci spravíš aj pod 4 hodiny, ak tú trasu už trochu máš zažitú…

nuz nepredvidane veci sa stavaju aj na juznom tahu

stvrtok neskore popoludnie KE-Budca 3:45 (nehoda za RS, celkove zdrzanie asi 50 min)
piatok neskore popoludnie ZA Strazov - Ivachnova 1:12, (… - Presov 2:30 )

Teraz v zime jednoznačne severom (poprípade BB-RK) , pokiaľ nie je momentálne veľká chumelica. Cesty,kôly intenzitám sú podstatne lepšie a kvalitnejšie udržiavané. V súčasnosti hoci je hlboko pod -10°cesty a dialnice sú suché a bez problémov.

no praveze nie, severom je to stale najhorsie. ked chcem prejazdit najmenej km pojdem juhom, ked chcem viac po dialnici a nevadi mi blizsie naokolo tak pojdem radsej cez BP. viac a lepsie vybavene D. ale chapem ze sa najdu fantici co si chcu dokazat ze aj severom sa da.

Pre mna bola trasa juhom blizsienaokolo, lebo som siel do CR s nutnostou zastavit sa v BA, no a este navyse tam bolo aj zdrzanie kvoli nehode. Za normalnych podmienok by ale mohlo byt zaujimave porovnat cestu KE-CR cez BA a ZA, lebo juh mi podla map vychadzal len o niekolko minut pomalsi.

podla toho aky je ciel v ramci CR. zaujimave je ze v tomto pripade je obsluha uzemia na strane juznej trasy najma kvoli BA.

Pri starte z centra KE je to porovnatelne pre vsetky ciele okolo D1 Praha-Brno. Google ukazuje juhom o pol hodinu viac, ale este chyba R1 NR-ZM a na RC kalkuluje nizsiu rychlost ako sa da realne jazdit, takze sa to presne vyrovna.

Je to trochu mimo nazvu temy, ale myslim ze vsetky skusenosti z jazd zapad-vychod mozeme zhromazdovat tu. Na tychto trasach jazdi najviac ludi a stavia sa najviac D a RC.

Výstraha SHMU pre všetkých pachov, ktorí jazdia KE-BA po D1: “Pri ceste nezastavujte na malú, môže vám odmrznúť fifík…” :laughing:

Obr este raz:

imageshack.us/photo/my-images/51 … ymapa.png/

v piatok sa teplota na D1 RK-PO pohybovala od -8 do -13, ale dalo sa ist predpisovo

Ale co ti chudaci, co jazdia vlakmi…ten druhy stupen zrejme dal dole aj trolej. vedenie medzi ZA a BY…

V sobotu v noci som siel ZA-PP, kde bolo -17°C. Absolutne ziaden problem po celej ceste, 99% sucha vozovka. Navyse fakt, ze 90% na severnej D1 netvori cisty tranzit BA-KE provokaterov asi nezaujima :slight_smile:

nazov temy je akou trasou sa oplati ist na vychod a nie kolko % aut tvori tranzit na D1.

DrX, ty sa niekedy aj zamyslis predtym ako nieco napises (ocividne nie tento pripad) alebo proste bez rozmyslu vyblafnes prvu asociaciu, ktora ta k danemu obrazku napadne. Napr. v tomto pripade “aha, nejaka vystraha pre sever, rychlo sa nalogujem na dialnice.info a urobim zo seba este vacsieho debila”. Iny priklad: “ups, vystraha pre juh, silna poladovica - zaleziem do kuta, snad na to na dialnice.info nikto neupozorni”…

A to si RSDrX. neuvedomuje, že aj horšie počasie na severe hovorí v prospech výstavby D1. Práve tam je v prípade zasneženia potrebná kvalitná cesta s menšími stúpaniami a väčšími polomermi zákrut :wink:

P.S. Treba aj D1 aj R2