Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Pacho, ta logika, ze vsetci sa tebe maju skladat 20 eurami za kazdy tvoj prejazd tunelom (lebo ten tunel sa ma platit z rozpoctu), a zaroven by mali ludia jazdit vychod-zapad cez Budapest, to fakt neviem ako nazvat: zlodejstvo, vychcanost? Alebo mi poradis prihodnejsiu hejslovacku charakterisitku?

Dovody preco sa malo a ma dodrziavat rozdelenie penazi 60:40 medzi severnu a juznu trasu:

1. na juhu zije aspon tolko ludi ako na severe (NR+BB+KE kraj vs TN+ZA+PO kraj)
  2. spojenie vychod-zapad juhom je kratsie, a potencialne zaujimave aj pre zahranicny tranzit (kedze by bolo kratsie ako cez BP), co D1 nikdy nebude
  3. spojenie juhom sa da postavit radovo lacnejsie nez severom (cize, ak by sa tu dalo 40% toho, co sa od r.1993 dalo na sever, uz by davno spojenie vychod-zapad bolo). napr. treba tu postavit len jediny tunel, a aj ten nie je az tak nutny…
  4. na juhu su najproblemovejsie okresy slovenska (RS, RV, RA, LC, VK), ktore vsetky doterajsie (hlavne hejslovacke) vlady ignorovali a to co sa tyka dialnic aj zeleznic
  5. juh je na tom klimaticky lepsie nez sever, takze pre zabezpecenie obsluznosti uzemia je to logickejsie spojenie (zvlast ak na severe sa buduje aj draha a na udrzbu nakladna zeleznica)

DrX, ver mi nebudem jediný, ktrorý tým tunelom bude chodiť, takže o nejakej zlodejine asi ťažko vravieť. Nechcem zachádzať do detailov, ale kto sú to všetci, čo to budú platiť? tuším som to aj ja. Pre "sever, netreba písať 5 kvazy dôvodov, prečo stavať, na severe proste čísla nepustia a hotovo.

jediné, čo na severe nepustí, sú hejslovácky politici a paranoja z maďarov, ktorou sa ospravedlňuje, že sa všetká infraštruktúra a EU peniaze na slovensku pchá do žiliny (čo mečiarovcom veľa krát vytkla aj EU). no a keďže toto je na pokakanom slovensku alfa a omega, žiadnych 5 bodov už skutočne vymenovávať nemusíš.

“tí všetci” to je 5 milión ľudí (vrátane teba), ktorí sa poskladajú napr. po 5 centoch na to, aby s ty a ostatných 14999 parazitov čo ten tunel denne použijú, nemusel za to použitie platiť tých 20 EUR, čo ten tvoj jeden prejazd bude reálne stáť. a povedať: mne sa poskladaj na tunel, aby som sa mohol pohodlne vyvážať, a ty, ak sa chceš niekam dostať, si choď cez budapešť, to je teda čistá pachovina…

Normálne som si to musel 2x prečítať, to je teda sila, tak maďari za to môžu, že pri Žiline je kopec … no ja už nenachádzam slov a všetci chodia cez žilinu, len aby nahnevali maďarov. tak toto fakt s témou nemá nič spoločné.

A co znamena spojenie vychod-zapad? KE-BA, ci PO-BA? lebo po dokonceni D1 aspon po PO bude BA-PO po D1 cca 400km a to je to iste, co BA-KE juhom…
pravda je, ze po dialniciach sa u nas jazdi lepsie ako po R-kach kvoli parametrom…/kto jazdi kombinaciu D a R, tak to pozna/
Na spojenie cez Budapest zasa len tolko…je to strasne neatraktivne spojenie BA - vychod..aspon kym nebude SO Budapesti, dalej rychlostne spojenie Miskolc - KE, ci druhy profil M15 Rajka - Moson /co nebude okrem slovenskej casti R4+R2 tak najblizsich 10 rokov, tipujem/

SO BP nie je nutny, da sa krasne prejst cez mesto. Vacsi problem je, ze zrusili 4 dnove dialnicne znamky, minimum je 10 dnova, co sa velmi kvoli “otocke” neoplati.

mas pravdu, hlavne mesto je praha, dialnica vobec nie je draha, a postavene casti su uplne prepchane…, spokojny :question: :laughing: inac ani ja nie som zastancom aby sa tu teraz do jari preberalo pocasie.

Co znamena krasne prejst cez mesto /Budapest/? Akou priem. rychlostou /na akej vzdialenosti/? V akom case? Cez den? V spicke? V noci?

Kanky: prakticky kedykolvek :slight_smile: mimo spicky je to uplne v pohode, pocas spicky aj ked mas hustejsiu premavku, je to casovo rovnake, ako po M0 (co je plus 25 km). Ako som uz pisal skor, na M0 nemas prakticky moznost vyhnut sa pripadnej zapche (alebo uzavretej ceste po nehode), zatial co v meste len odbocis skor a nejak uz sa trafis na vyjazd

Vytiahnes jeden riadok z clanku a hned to vyzneje inac :slight_smile: Ale ja som len kratko zhrnul co sa tu uz napisalo kade tade.

ved to, ze cez mesto je to casovo to iste, co po M0, akurat ze po zlom povrchu…cize, prejazdom mestom sme nic nevyriesili, akurat sme trosku “premasirovali” auto zospodu a postali sme si na niekolkych krizovatkach…SO /teda dokoncenie M0 na severe/ by toho poriesil omnoho viac…zvysila by sa PR, skratil by sa teda cas cestovania, bolo by viac moznosti prejazdu v pripade nehody, a teda cesta BA - vychod cez BP by bola ovela atraktivnejsia :slight_smile: to som tym chcel naznacit :slight_smile: a o spickach sa ani nemusime bavit, to stravime aj na JO aj v meste viac ako hodinu…

…keby bola severna cast M0, ale severna cast M0 tak skoro nebude a nepripravuje sa en.wikipedia.org/wiki/M0_motorway_%28Hungary%29

Trasa medzi Secovskou v KE a Pristavnym mostom v BA by sa skratila na asi 465km, co uz je velmi pouzitelne, ale stale by to bolo viac, ako cca 445km po D1

vcera boli podla ocakavania problemy na severe a vseobecne na horskych prechodoch, takze statisticky bol na tom sever zle, ale tym trom co zomreli po nehode na poladovici medzi RV a KE bola ta statistika nanic :confused:

Nechápem vašu potrebu reagovať na tú “kreatívnu teóriu preferencie diaľnice založenej na optimálnych klimatických podmienkach”. Teda chápem, ale nechápem. To je ako keby mi na baráku praskol nosný múr a ja by som riešil prístrešok v záhrade lebo štatisticky mám v lete vyššiu priemernú teplotu v záhrade ako v baráku. :slight_smile:

pri bertotovciach sa statistika potvrdila.

situácia aká je už asi týždeň:

A co ma robit Perinbaba, ked chce obsluzit vacsinu obyvatelstva? Jasne, ze zasype D1 :slight_smile:

Tak nech da trosku aj na D1 do BA, nech si aj tu uzijeme zimu :slight_smile: Zatial bol v BA tuto zimu sneh len jeden den… 21.12. a vcera rano jemny poprasok, ani nemozem vyuzit moju novu teleskopicku metlicku na sneh…:frowning:

prídi na Kysuce my tu mame pol metra :smiley:

Mam metlicku, nie lopatu :slight_smile:
Takze hovoris, ze cez Kysuce sa momentalne nepolati ist z BA na vychod…aby sme velmi neodbocovali od temy :slight_smile:
Ale pozrel som si dnes aj ten kamionik pod Strecnom, co s nim tam vcera strajkovali pocas najvacsej spicky…