R1 pri Beladiciach uzavreta pre hromadnu nehodu
cas.sk/clanok/213491/vodici- … ehodu.html
Zaklad bezpecnosti je medzi sedadlom a volantom a nie v meteorologickych statistikach a pocte pruhov.
R1 pri Beladiciach uzavreta pre hromadnu nehodu
cas.sk/clanok/213491/vodici- … ehodu.html
Zaklad bezpecnosti je medzi sedadlom a volantom a nie v meteorologickych statistikach a pocte pruhov.
R1 je zavretá pre poľadovicu, a teraz by básnik (DRx) povedal, jediná dobrá cesta je cez Žilinu
![]()
podla mapy nikde nie je poladovica.
To že na mape nie je poľadovica, tým čo nedokážu na poľadovici prispôsobiť rýchlosť moc nepomôže. žeby na R1 nemohla byť poľadovica, lebo je na juhu.
Vcera vecer najhorsi usek na trase BA - vychod… R1 - sneh s dazdom…vsetci jazdili tak okolo 100 km/h /chvalabohu nehoda bola v smere ZM-NR, dufam ale ze so stastnym koncom/, ja som bol medzi TT a BB medzi 18:00 a 19:30 aj s prestavkou na Budci, dalo sa to prejst tak 110-140 km/h /par odvaznych si to svihalo aj viac/…v BB ako keby utal…sucha cesta I/66, aj Certovica bola paradne prejazdna s jemnym popraskom snehu, hlavne, ze nesnezilo, islo sa velmi rychlo…a severna trasa D1, to uz bola paradicka …miestami mokra, ale zasa ziaden sneh, ani dazd…za PO to uz bolo velmi rychle, ale to radsej nebudem prezradzat, aby sa niekto nepohorsoval
v PO som bol ale do 4 hod aj s 15 min. prestavkou na Budci ![]()
Poladovicu hlasili len na zapade pri TT a PK a na Zahori
A este na ten prejazd Presovom I/18 myslim…ja neviem chlapi a zeny…ale tak ja som tadial siel nespocetnekrat a nezda sa mi to nejake zle prejazdne, skor by som povedal, ze je to dost plynule a rychle…je to uplne rychly prejazd, postojis si na 2-3 semaforoch po minutke a ides dalej…vcera vecer som stal na jednom…
co sa tyka useku HE - KE, uz roky nas5, ked sa rapidne zvysili intenzity, som sa vykaslal na cestu cez MI, ako pise i15, je to prejazd obcami a s nebezpecnymi usekmi mimo obci…jazdim cez S. Polianku, Visnov, Backov, Dargov, je to kratsie, aj ked cesta nie je vzdy ideal, ale na par usekoch su nove povrchy…je to podla mna pohodlnejsie /netreba riesit, ci uz obiehat, ci este nie a pod…/…hlavne pre VT,HE,SV..atd
Kanky, potvrdil si len moje skúsenosti z východnej trasy. Ak by bola D1 hotová aj od MI, určite by si využil túto trasu. Ja tiež využívam osobákom skratky a to HN, Strážske, VT, Seč. Polianka, Bačkovík, Dargov a vraciam sa cez Rozhanovce na PO alebo pokračujem na KE a tak ďalej. Túto trasu využívajú aj moji kamaráti. Záleží na tom, s kým som sa dohodol cestovať.
Stále záleží v akom čase ideš. Pri veľkých mestách nesmieš ísť v špičke a musíš si to naplánovať. Ja osobne sa vyhýbam úseku KE-Šaca-Turňa v čase od 05.00 do 05.45 hod ráno, keďže idú ľudia s US Steelu do práce a nedá sa vôbec predbiehať. To si radšej pristanem. Úsek LC cez DT po ZV pretrpím (kamióny v smere Fiľakovo-LC-ZV) a potom je to paráda. Na trase HN - VT - PO je veľa obcí, miestami dosť úzke cesty a ak máš aj kamióny ale aj ine nákladiaky, tak je to veľmi zle. Podnikatelia šetria na všetkom (km, nafta atď), keďže oni za volantom kamiónu nesedia, ale chápem ich, ak by museli za navyše najazdené km platiť tiež viac za mýto.
takze mame za sebou novorocne “stahovanie narodov”, podla reportaze TV markiza :
ked sa postavi obchvat RK a bude aj dubna skala - turany, tak tam bude radovo menej problemov, lebo usek pod strecnom aj kraloviansky meander su v principe pohodova jazda na sirokej ceste, a keby ludia nejazdili ako blazni, a nevadilo im ist chvilku 60-70kmh ale plynule teda idu, tak tazka pohoda ..
myslim, ze scitanie 2015 bude dost zaujimave ![]()
Ako som uz pisal inde, I/18 z Ivachnovej do RK po krizovatku I/18 a I/59 by mohli docasne prekreslit na trojpruh, do znacnej miery by sa skratili kolony.
Inac, nechcem to prechvalit, ale skutocne medzi ZA a RK je o nejake % menej aut, aspon natolko, ze sa menej stoji, aj na useku DS-Turany. Naopak na Donovaloch je podstatne viac ponahlajucich sa “blaznov”. Odhadom tak 3-4 000 voz. denne mohla stiahnut R1 a Donovaly.
Vcera vecer medzi 17 - 18, ked hlasili kolony pred RK, som na Certovici stretol dokopy tak 15 - 20 vozidiel ![]()
R1 urcite nieco stiahla, je vidiet, ze su plnejsie aj starsie useky…
…v zavislosti od toho, co sa stihne otvorit do zaciatku scitania na jar. Na severnej trase bude mierne zrychlenie vdaka I. useku Janovce-Jablonov, Fricovce-Svinia a NK v PO. Klucovy bude usek DS-Turany, ktory prinesie velke zrychlenie. Na juznej trase nova krizovatka v ZV akurat tak vykompenzuje narast premavky po spusteni suvislej R1 na BA a na Donovaloch mozno ocakavat spomalenie, lebo sa tam nic nove neplanuje.
Do monitoringu tlače som zámerne vybral správu z novín, ktorá zdanlivo síce nesúvisí z diaľnicami ale keďže ste tu rozoberali klímu na južnom a severnom Slovensku a jej vplyv na počasie, tak dávam do pozornosti tento článok, kde sa doslovne viackrát cituje:
Takže v tomto prípade bude mať asi predsa len pravdu DrX keď napísal:
mne to teras vychadza, ze by sa mali stavat dialnice len tam, kde je dobre pocasie cely rok ![]()
Tak to je teda úžasný nápad, hodný nobelovej ceny, stavať cesty, tam kde je dobré počasie. Len nechápem, ako to, že na to ešte neprišli v rakúsku a podobne. Ináč určite je lepšie mať cestu na severe, kde sa proste ráta s nepriazňou počasia a cesty sú na to pripravené, ako naopak. Stačí posledný príklad hromadnej havárie na R1, z pred niekoľkých rokov hromadná havária na D1 pred BA. Na severe keď nasneží, tak maximálne sa zastaví doprava, ale bo vybúran neky somar z juhu.
… a skonci to tak, ze pri dazdi a nula stupnoch bude na tom kvoli poladovici horsie prave juzny tah. Ach jo, niektori zakomplexovani jedinci su schopni svoje bludne teorie zalozit aj na tom, ze v januari snezi a este k tomu aj mrzne…
Ale viete, ze preco vznikli take nedorozumenia? Lebo tato tema nie je ani tak o stavani ciest, ale o tom, ako sa kam dostat po uz dostupnych cestach.
presne tak ako píše Kanky… na diskusiu o aktuálnom počasí si otvorte vlákno kde nebudete OT.
Pacho, mozno si zabudol alebo nevsimol ale ja som zastanca budovania severnej trasi najprv. Mozno som to napisal strucne a nejasne ale pre mna trochu zabavne, lebo zastancovia juznej trasi pisu najprv ze trasa od Presova na zapad je uz neaktualna lebo nase hlavne mesto uz neni Praha, potom ze je to drahe, alebo ze intenzity aj tak nie su dostatocne na taku dialnicu a pod. Najnovsie sa tu spomina nevyhoda severnej trasi pre pocasie. Ten posledny argument ma pobavil, tak preto som to napisal takto. Myslel som to v uvodzovkach. ![]()
JaNY, tie uvodzovky som veľmi dobre pochopil, trocha si mi prihral na “smeč”, za čo vďaka. Ja osobne som zástancom ,toho, že cesty sa majú stavať tam kde ich treba, a nie tam, kde je dobre počasie. Niektorým jedincom sa nepáči, že v súčasnosti je to severná trasa a hlavne okolie Žiliny, ale na tom sa jednoducho nič nezmení. Veľké plus je dostavanie R1, hoci tade veľmi málo chodím, ale som rád, že je, aspoň sa trošička odľahčila trasa RK-ZA po ktorej chodím. Veľmi som fandil teórii, cesty BA-KE cez Budapešt, zasa len kôly oľlahčeniu severu, no bohu žiaľ nezačalo sa húfne chodiť týmto smerom, aj napriek tomu, že tam stále svieti slnko.