Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Práve som to pochopil :slight_smile:

Tak ako ty tu píšeš, že BA a ZA pozerá len na seba a kašlú na zvyšok Slovenska, tak ty pozeráš len na Košice a kašleš na zvyšok východu.
Čo preboha pomôže R2+R2 Prešovčanovi na jeho ceste do Trenčína, alebo do Prahy ? A čo to pomôže Popradčanovi na ceste do Košíc ?

Poprosím ťa, aby si tu už nikdy nepísal o nejakých hejslovákoch, lebo ty si presne tak isto zaklapkovaný hejvýchodniar, ktorý potom robí nášmu kraju iba hanbu omieľaním prázdnej demagógie a chytania sa týchto maličkostí.

Presne táto povaha ľudí má vie nazlostiť. Keď už nemá žiaden rozumný argument, začne hovoriť ako je sever blbosť lebo tam sneží.
Veď si pozri intenzity premávky - fakt nevidíš koľko áut jazdí severom a koľko juhom ? Na juhu stačí porobiť obchvaty a je na 15 rokov vystarané.

Hlásenie zo severu, úsek ZA-PP zjazdný bez problémov, úseky miestami mokré. Po včerajšom večernom snežení sa sneh hneď roztopil, a cesty sú naďalej suché a zjazdné. :laughing: :laughing:

Chlapi a zeny, nebudme na seba taki, nech si kazdy napise svoj nazor, aj ja osobne som napriklad rad, ze sa stavaju useky D1 na vychod lebo tadial jazdim, je mi napriklad jedno, ci sa stavia D3, ked vsak ale bude hotova, budem na to ako slovak vyuzivajuci nase cesty hrdy a pojdem sa tadial previezt, je mi jedno, ci sa stavia tunel visnove lebo jazdim cez certovicu a aj ked bude hotovy, tak budem jazdit cez certovicu, ale pojdem sa previezt aj cez tunel, ked budem mat chut a budem sa tesit, ze mame taky paradny tunel a budem mysliet na tych, ktori sa roky trapili pri prejazde pod Strecnom, ako som sa ja niekedy trapil nariklad prejazdom cez Branisko, ked nebol tunel alebo ako som jazdil cez Novu banu v lete za kombajnami…ked bude hotova R2 budem jazdit aj po nej, ked nebudem mat chut vidiet Nizke a Vysoke Tatry :slight_smile:
Len nech uz su hotove :slight_smile:
Dnes som bol zasa BA - BP a s5 a len som sa o5 utvrdil v tom, ze hladajme si slovensku alternativu, resp. postavme slovensku cestu BA - vychod, aby sme mali radost z jazdy :slight_smile:

No tak potom je vtipne, ze ZA-RK som presiel presne v tomto case uplne bez problemov. Po dalsom nocnom snezeni takisto :slight_smile: .

devil, na rakuskej A4/madarskej M1 je v noci (nie cez den) skutocne prevaha kamionov, casto ide o takmer suvisly “vlak” v pravom pruhu. Ake su celkove intenzity, netusim, avsak cela trasa je velmi preplnena, obzvlast useky A4 Swechat-A6 a M1 Gyor-Budapest.

snad si myslel R1+R2 (?). tak R1 pomaha presovcanovi atd. aby sa dostal do BA, TT, NR o.i. R1 pomaha celemu vychodu a R2 pomaha min. celemu juhovychodu.

ako pomaha R1-2 na ceste do PR ? nijako. ale to moze povedat kosican ze ako mu pomaha D1 na jeho ceste vo WI. zase nijako. faktom je ze toto su zanedbatelne prejazdy aut. ale do PR mozes ist aj priamo EC vlakmi a do WI nie.

a nehnevaj sa, ale ty tu rad vytahujes veci aku my mame skvelu polohu. tento tvoja nazor vsak popiera o.i. aj fakt ze cesi nestavaju ziadnu dialnicu na trase E50 ku nam lebo sa zmenili priority a ich D1 vedie na ostravu a nie ku nam co je pochopitelne. hm…DrX to niekedy prehana ale v zasade ma pravdu. nasa cast E50 je koridor ktory nemal byt zaradeny do TEN. jednoducho po rozpade CS isiel jeho vyznam rapidne dole.

Devil,
Co je PR? PO?
Vela kosicanov jazdi do BA, resp. W po trase D1, cize pomaha im.
Odkial ide priamo ten EC vlak do PR? z BA? Ake vlaky nejazdia priamo do W? BA-W?

to je blizsie naokolo, rovnako mozem tvrdit ze sa da ist do ciech aj KE-ZV-PD-TN-. je to sice o nicom ale da sa.

z vychodu Sk ziadne pokial viem.

Žiadne priame vlakove spojenie nie je ani PO - Praha /PO, SB, VT, BJ, atd…/. ze?

..ze je niekde sneh nemusi znamenat problemy oproti ceste, kde nie je sneh. Skoda to dalej rozvijat, ale aspon sme z teba konecne vytiahli, ze prejazd ZA-RK moze byt aj bez problemov :smiley:

“Bez problemov” je cisto subjektivny vyraz, stale sa slo v kolone bez moznosti predbiehania, avsak prakticky bez zdrzania. Na druhej strane v sobotu vecer a v nedelu rano je najnizsia premavka, takze ziadne zavery by som z toho nerobil :slight_smile: . A uz vôbec nepovazujem za normalny stav maximalne moznu priemernu rychlost 65 km/h na 70 km koridoru s intenzitami 15-35 000.

ano to je nas typicky “problem”, ze jazda v kolone bez moznosti predbiehania je povazovana za velky problem, bez ohladu na rychlost tej kolony

Staci lepsie citat, napisal som, ze to nepovazujem za normalny stav :wink:

Ak by sme mali stavat dialnice len tam, kde su zapchy, tak vlastne nemusime budovat vôbec ziadny usek R :wink:

tych priemernych 65kmh je kvoli mnozstvu prejazdov cez intravilany a semaforom

A to je podla teba normalny stav pre 15-35000 voz. denne na europskom koridore ?

Nie je a preto mali byt uz pred rokmi na severe stanovene jasne priority na useky, ktore riesia obchvaty obci a mensich miest: DS-Turany, Hubova-Ivachnova, Mengusovce-Janovce, Levoca-Jablonov.

Len useky DS-Turany a Hubova Ivachnova zdvihnu priemerku Ivachnova-Strazov nad 80kmh a v pripade ze bude usek Hubova-Ivachnova dokonceny o niekolko mesiacov skor ako ZV-Krivan, severna trasa BA-KE opat na kratky cas dobehne juznu.

keby boli spravene obchvaty tak by nebolo ziadnych 35.000 voz. denne. presne ako pri PP. stacilo urobit obchvat (a stacila by RC) kde prejde tak 60% aut a je vybavene. si predstav ze 60-70 km/h sa jazdi aj na usekoch kde su slabe intenzity.

to je pravda, ZA-RK este nie je vysoko polozeny usek a dalej na poloprazdnej dialnici nie je sneh az taky problem. je vsak nutne znizit rychlost.

Keby boli spravene obchvaty, tak je hotovy cely usek ZA-RK, kedze kazdy usek obide obec/mesto, s vynimkou Turany-Kralovany :slight_smile:

ale tie useky sa neprojektovali ako obchvaty ale suvisle kusy. na ZA-RK mas fakticky iba 3 poriadne prietahy (vrutky, sucany a RK) zvysok ide cesta okrajom a nesposobuju zdzanie. ale ako pisal i15 aj ds-tur a hub-iva stacia aby bola priem. rychlost aspon 80 km/h. cize na dosiahnutie normalneho stavu staci postavit 1 narocny a 1 nenarocny usek.

ZA-RK: Hned prvy dlhsi prietah je ZA (50-ka je uz na viac ako polovici prietahu), Vrutky/Martin, Sucany, Rojkov (to je jediny kratky prietah), Lubochna/Hubova, RK. Kym bude hotova DS-Turany a Hub.Iv., intenzity opät stupnu a priem.rychlost bude rovnaka ako dnes. Preto je dobre, ze Visnove sa ide stavat tak, aby sa otvorilo 2-3 roky po otvoreni uvedenych usekov.

Na kazdom tranzitnom tahu by sa mali budovat obchvaty uz len tam, kde su intenzity okolo 10000.

ZA nie je klasicky prietah ani lubochna/hubova lebo cesta ide uplne na okraji dedin.

intenzity sa zvysovali aj doteraz ale mimo vrutok/sucian a RK sa jazdi porovnatelne ako predtym.