Kedze alternativou je aj cesta cez H, cize D2,M15,M1,MO,M3 atd…, pridam par postrehov aspon z casti trasy, ktoru som absolvoval piatok 09.12.2011 tam, resp. nedela 11.12.2011 s5, t.j, BA - BP letisko Ferihegy, cize D2,M15,M1,M0/kusok M5/.
usek ma od krizovatky D1,D2 v BA po krizovatku MO,M4 pri letisku Ferihegy dlzku 220 km, aj cesta tam, aj s5 mi trvala 2 hod, co je priem. 110 km/h, musim sa ale priznat, ze som nedodrziaval MPR.
Cestu tam som absolvoval piatok rano od 3:00 do 5:00
-nasa D2+madarska M15 bola aj tam aj s5 prazdna, stretol som 2-3 auta
-podiel nakladnych aut, resp. kamionov, vacsinou s madarskymi ECV na M1 az M0 bol asi 60%, niekedy aj 6-10 za sebou
-asi 20krat som musel skocit na brzdy, ked sa kamionista rozhodol obiehat 200-100m pred mojim nosom, z toho jeden sa mi ospravedlnil
-madari, o rumunoch ani nehovoriac, maju velmi zlu kulturu jazdenia, zabudaju sa v lavom jazdnom pruhu pri rychlostiach pod 130 a niektori nereaguju ani na blikanie zozadu
-tempomat som teda vypinal priemerne kazdych 5-10 min., kedze doprava bola pomerne husta na tu rannu hodinu
-MO od krizovatky s M1 az po krizovatku s M4 /letisko/ ma dlzku 50 km, na celom useku je MPR 80km/h, tesne pred letiskom je 100ka, ale tento kusok vychodnej MO - betonovy povrch je tak zle spraveny /zrejme im usla technologia/, ze sa citite ako na rozburenom mori 
-cestou tam som stretol jedneho slovaciska s ECV KE
Cesta s5 nedela 17:00 - 19:00
-kamionov pomenej, kedze bola nedela, ale doprava az po gyor tak husta, ze na tempomat som ani nepomyslel
- za gyorom trocha volnejsie a M15 a D2 opat prazdna
-cestou zasa asi 5krat skok na brzdy kvoli obiehajucemu kamionu
-zasa jazdili domaci v lavom pruhu pod 130, dokaz o ich kulture znazornuju aj navesne tabule, ktore zakazuju slalom, cize to len potvrdzuju…na tabuliach je obrazok a napis…madarsky, to nerozumiem..ale je aj anglicky DO NOT SLALOM /neslalomuj, ked ti to domaci aj ukaze, ze ho mas obist vpravo lebo toto je jeho pruh..to sa mi stalo minuly rok
-cestou s5 som stretol 3x ECV DS, 1xPD, 1xNZ, 1xMI a 1xBL, cize potencialnych, ktori tahaju do BA madarskom, bolo 2kusy 
Asi to stale nie je az taka atraktivna cesta pre spojenie BA-vychod
Osobne by som tiez nemenil za nasu I/50.
Na MO /rozsirenie/ som nevidel ziadne vyrazne posuny, asi ich zdrziava most cez Dunaj