Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

A uz tu mame dalsi bonbonik pre naokolo blizsie …

vies co ? Postavime KE -MI alebo KE- RV bez Sorosky,
ale nie my postavime 13km Turany- Hubova za 1,7mld…

ešte k tomu zatvárajú aj branisko :grinning_face:

To iste tvrdim aj ja. Namiesto Turany - Hubova mozme mat D1 KE - Sobrance a celu R4.

Ale to predsa nezrychli trasu z BA k Hiltonu v KE.

4 lajkov

už keď sa raz dohodlo, že sa bude diaľnica D1 trasovať severným variatnom, tak snáď nenecháme posledný 13 kilometrový úsek nepostavený, či? Nehovoriac o tom, aký by to malo vplyv na obyvateľov dedín, kde by tá diaľnica nebola.. Tiež ma z tej sumy ide trafiť, ale malo sa to stavať už dávno, najdrahšia diaľnica je tá, ktorá nestojí. To by aj ale nejaká vláda musela mať gule a nestaviať len tie lacné a jednoduché úseky, aby o 4 roky mohli vodičom a voličom ukázať číslo, koľko km diaľnic sa im podarilo postaviť. A ani nehovorím o tom, koľko peňazí a času sme zabili úvahami o povrchovom/tunelovom variante.

5 lajky

preco posledny ? kompletna D by sa mala pocitat aspon po MI.

aky je vplyv na obyvatelov dedin aj miest kde nemaju ani obchvaty, to ta uz netrapi. v mestach sa hybe nasobne viac ludi ako v nejakej dedinke pri vahu.

vacsina SK je rovina/pahorkatina. obcas sa pritrafi tazky usek ale to nema az taky zasadny vplyv. pricinou skrachovanej koncepcie je D3 za dokopy 2 mld., hp-ll-ds za 1 mld. a teraz uz aj hub-iva za 600? mil.

najdrahsia dialnica je ta co sa zaplati a neprinasa primerane benefity.

1 lajk

iste mam 2 deti, jednemu kupim novy byt, vsetko zariadim a uz mu chyba len nove drahe auto, druhe nema nic, lebo vsetko tlacim len tomu mojmu oblubenemu… a navyse mu poviem Hadam necakas ze Ti kupim to co Jankovi, tu pekne cakaj a suchaj nozkami.. a MOZNO raz ked vyjde tak Ti kupim TV za 200e… a budes nadseny a vdacny

Toto je asi take zmyslanie hodne idiota

tak pardon, opravujem sa, posledný úsek medzi Bratislavou a hotelom Hilton v Košiciach.

Väčšina Slovenska je rovina? to snaď žartujeme nie. Také niečo môžeme tvrdiť o Holandsku a nie o SK kde 62% územia pokrývajú hory.

Keby sa Turany - Hubová tak dlho neodkladala, tak dnes tu nemusíme smútiť nad výškou jej výstavby. Riešenie je teda ozaj to nechať tak? A tie posledné kilometre budeme chodiť po dedinách a cez sviatky čakať na zjazd z diaľnice v hodinovej päťkilometrovej kolóne? Ja by som sa tiež chcel previesť ku rodičom po kompletnej R4, ísť domov na Oravu po R3, pozrieť kamošov na Zemplín po D1. Prečo stále len vyplakavajú južania?

4 lajkov

Odkladala ?? to ze to blokovali vselijake , aktivisticke zdruzenia, nie je problem statu… Ale vysledok uzasnej demokracie..
Na strednom SVK alebo Zempline neziju ludia ?? tym co povies Sereme Vam opat na hlavu vy kludne zite tak ako doteraz ? Uprimne kolko ze ty nastojis v tych kolonach no daj pre srandu kralikov.., tak sed doma na sviatky a problem porieseny,

iste aj aktivistov platia z juhu lol lol Nic sa zamerne neodkladalo, ani visnove ani D3. jednoducho to bolo tak drahe ze ani eurofondy nestacili a nedalo sa to postavit v rozumnom case.

lenze cesty bezne nevedu cez hory. podunajska,zahorska a vychodoslovenska nizina, povazie, pohronie su siroke udolia, novohrad,gemer juhoslovenska kotlina, udolie slanej, bodvianska pahorkatina okolo KE. turcianska kotlina pri MT, pliesovska kotlina pri ZV, nahorna plosina na spisi, podtatranska kotlina.

pre dopravu na Sk vobec nie je podstatne ze co sa deje cez sviatky. podstatne je ze zo zapadu na vychod co zdaleka nie je len ba-ke sa ani v 2026 neda dostat v bezny den pod 4 hod. a celkovo nefunkcna a polorozpadnuta cestna siet. a podla teba najdolezitejsie vyriesit nejaky jeden usek tak je jasne ze preco SK upada. a kym sa nezmeni myslenie a priority lepsie nebude.

1 lajk

To by chcelo ešte mestský tunel od Ťahanoviec do garáže Hiltonu :upside_down_face:

4 lajkov

Nie, najviac potrebuje cele Slovensko druhu ruru tunela na D3 v Cadci, vsakze… Bez tunela do garaze Belousovej a podobnych hejslo slovenska ekonomika padne.

2 lajkov

ja by som sa veľmi neposmieval druhej rúre v tunely Horelica. Uvidíme aké budú intenzity, po dobudovaní. Myslím si, že intenzity 6-10t aut, na r4 na H, aj po dobudovaní r4 po d1, nie je žiadne víťaztvo. Možno po otvorení Volva, sa to zasa trošíčku navýši, ale určite to nebude po 15-tích rokov bohvie aké terno.

1 lajk

lenze KE a okolie vyprodukuju “trosku” vysie hdp ako kysuce.

1 lajk

Pripomenme si zakladne fakty:

• R4 KE-HU stala 5mil EUR/km. Cize efektivita investicie na jedno auto, ktore ho vyuziva je aj pri 5tis autach nasobne vacsia ako pri tuneli, ktory za 100mil EUR/km vyuzije 15tis aut
  • k tej R4 este stale este nie je ani napojenie z US Steel, cize vsetky tie kamiony od nich dalej smradia po jednotke
2 lajkov

Smejeme sa, raz to budu musiet tak ci tak spravit, ale nie v THC ale z Vysnneho Opatskeho smer Hrasovik

bezne poobede, tur-hub plynuly prejazd. oproti tomu v zopar okresnych mestach su niekolkominutove zdrzania, prevazne tam kde pri podobnych intenzitach maju semafory na krizovatkach. jedine z tychto miest co sa riesi je SA.

Keď košická firma exportuje na Ostravsko, HDP sa ráta do KE ale využiva infraštruktúru z pacholandu a kysúc. Argument trochu kríva.

6 lajky

Najkratšia a najrychlejšia trasa medzi Václavákom a Nam. Osloboditelov v KE raz bude v linii:

• D1 - D49 - CZ/SK - R6 - D1
  • po dostavani vsetkych usekov to bude cca 630km
  • Češi už stavaju D49
    • Prvý úsek je hotový, t.r. bude asi hotovy aj 2. usek po Fryštak
    • do roku 2036 by mali byť pri Vizoviciach
    • zbytok cca 24km k hraniciam SK je vo hviezdach
  • Potom nasleduje naša R6 cca 25km
    • ale to je tipujem tak 20+ rokov, čiže mnohí znás to už asi nezažijú
  • A na D1 (ak t.r. dajú RK) ostaváva
    • Tur-Hub
    • Branisko
  • Ak tuálne mi v línii tej trasy ukazuje cca 7h
  • s pribúdajúcimi km sa to bude zlepšovať a čas 6:30 vidím ako max čas
    • naviac ak dokončia D35 tak sa to na českej D1 zrejme rozriedi a vymiznú aj spomalenia, ktoré mi ukazuje teraz okolo 15:30
    • večer to bude určite ukazovať lepší čas
    • záoveň bude alternatíva v ČR k D1 a to D11+D35+D55 (plus cca 5 - 6km viac ako po D1 čiže prašť jak uhoď malo by to vísť na rovnako ± 2-3 minúty)
  • čiže momentálne chýba cca 90km (D49 + R6) tzn. cca 40min a 2 úseky na našej D1 + Branisko cca 25 min
    • takže ak bude všetko hotové a nijaká nehoda a zápcha tak aj tesne pod 6h Praha - KE
1 lajk