presne tak, nejdu BA-KE. cize pre nasu debatu su tie masy aut uplne nepodstatne.
celkom vtipná odpoveď
presne tak, nejdu BA-KE. cize pre nasu debatu su tie masy aut uplne nepodstatne.
celkom vtipná odpoveď
Takže z mojich dlhodobých skúseností:
Najpreferovanejšou trasou je za mňa južná cez ZV. Hoci tam nie je toľko diaľníc, ale je o viac ako 30 km kratšia ako severná a premávka je tam plynulejšia. V zime žiadne kritické úseky, ak neberiem do úvahy Sorošku, ktorá je oproti Strečnu alebo nedajbože Branisku (tunel celkom často uzavretý) nič. Z MI do Bratislavy bez prestávky bez problémov za menej ako 5 hodín podľa predpisov.
Severná trasa tiež nie je v súčasnosti zlá, no zachraňujú ju len diaľnice. Premávka je veľmi hustá a nie tak dávno väčšina trasy vyzerala rovnako ako Strečno dnes. Nuž, aj keď diaľničné úseky sú pohodlné a rýchle, prejsť zo Žiliny do Ružomberka počas dňa môže trvať kľudne 2-3 hodiny, čo je hotová katastrofa. V priemere MI-BA trvá 6,5-7 hodín čistého času počas dňa.
Nuž, a najväčšia katastrofa je maďarská trasa, síce takmer celá po diaľnici. Skúsil som ju raz a mám dosť. Po Budapešť to šlo relatívne bez problémov, no potom bum nehoda a obchvat uzavretý. Tak nezostávalo nič iné ako ísť cez mesto, čo znamenalo nekonečné blúdenie trvajúce niečo vyše hodinu. Za Budapešťou sa skončila všetka sranda, samé zápchy a stavby po celej M1. Cesta z východu do Bratislavy mi trvala niečo cez 8 hodín autom touto trasou, čo bol môj rekord.
Takže zhrnutie: Viac diaľnic neznamená rýchlejšie. Južná slovenská trasa je mojou najobľúbenejšou a asi to aj tak zostane.
K_B, to dava zmysel. Len na ujasnenie, okolo Kosic teraz jazdis po obchvate ci cez mesto? Predpokladam, ze smerom do MI je to urcite po obchvate. Smerom na BA su tam tie 2 preoblemove odbocenia vlavo…
od Popradu po cca sp. Štvrtok sú umiestnené premenlivé DZ, v oboch smeroch. V piatok keĎ som išiel na letisko košice, celkom slušne pršalo, ale zasa žiadna prietrž mračien, tak ľavý pruh bol úplne uzavretý a pravý mal obmedzenia na 80km. Vodiči to v celku rešpektovali. Zrejme sa pripravili na zimné záveje, aby mohli poprípade dokloniť dopravu . Je to neakých cca 15km, takže celkom slušné obmedzenie.
Väčšinou obchvat ale časovo to je na rovnako. Lepšie to bude, keď dorobia aj prvý úsek.
Ono sever sa mi vyplatí ešte v nedeľu ráno alebo v noci, kedy nie je toľko zveri ako južne, ale v tých časoch jazdím tú trasu málokedy.
Dalsia ilustracia, preco jedna D1 naokolo blizsie pre cele Slovensko je tupost:
Ak by sa miesto rozsirovania D1 uz postavila R1(+R2) po BA, resp R7+R2, neskolabovala by takto cela republika…
ministerka Saková už InoBatu sľúbila urýchlenie výstavby R7 tak som zvedavý či to bude a ak áno tak na úkor čoho
Tipujem že R4ky a dobudovania D1 na Zemplín
Treba ist vlakom
UŽ LEN 3 DNI A JAZDÍME ![]()
![]()
![]()
![]()
… - Národná diaľničná spoločnosť | Facebook
a juzna trasa bude (minimalne nacas) jednoznacne najrychlejsia.
Vyzera to, ze koniec dialnice v Turanoch je stale v prdeli. Ruzomerok je uplne v cudu. Waze aj mapy.cz ma posielaju cez Terchovu (z Cadce) a to je len 12h
je zeleny stvrtok, hromadny presun. vo zvolene je tiez kolona. aby sme nezabudli tam sa to da obist cez mesto a lieskovsku cestu.
to bolo ale jasne kazdemu, kto aspon trochu premysla. Cela ta saskaren so zmenou prednosti a prekreslovanim VDZ bola uplne zbytocna. V exponovane dni sa budu vytvarat taketo kolony na konci dialnice vzdy (az do otvorenie useku Turany - Hubová).
Pretoze 2 pruhy z dialnice + 1 pruh z I/18 sa bez vytvarania kolon proste neda napchat do 1 pruhu.
Zjavne sa kolóna predlžuje a už je aj na 18-tke, asi niektorí odbočili z dialnice na starú cestu, ale už to bude len horšie zdá sa
pri RK to tiež vyzerá zle, namiesto 1 máme 2 kolóny po sebe (tá v RK už nemusela byť keby dodržali aspoň 1 termín)
Vcera podvecer ma navigacia poslala po I/18 a spravila spravne, na I/18 nebola ziadna kolona. D1 stala po Krpeliansky kanal.
Dnes je uz situacia ina ale navigacia sa prispisobila a dokonca posiela cez Nolcovo a Krpelany. Podla map je dokonca na odboceni z III/2131 na I/18 v Ratkove kratsia kolona.
Tiez som vecer o 20:00 dopadol podobne. Zdrzanie cca 45 minut.
Co bolo ale pozitivne, bola ukazkova zachranarska ulicka, ukazkove zipsovanie na konci. Policajti pustali auta z I/18 v intervaloch ako v najazdoch na americke dialnice a boli na kazdej krizovatke az po odbocku na oravu. Za mna klobuk dole.
A ruzomberok druha sranda…. Este aj na obchadzkovych trasach pribudli znacky zakaz vjazdu pre transit.
Inak waze ma zo Ziliny tahal po starej ceste na strecno a cez Vrutky aby som obisiel kolonu cez Krpelany a Ratkovo
A ja asi ako jediny som sa vybral juznou trasou. ![]()
Nikdy viac.
Si isiel z Brna cez BA? Šaľeňak