Tak snáď záleží na tom, kedy potrbuješ byť v cieli, nie?
Ak na doobedné rokovanie, tak oba smery načasovať tak, aby si cez Zvolen alebo Žilinu prechádzal pred 07.00 hod. Do cieľa následne dorazíš po ranných kolónach (na vjazde do BA je to aj po 9.00 stále 50/50 či bude ráno nehoda alebo nie).
Ak ti to je jedno, kedy sa kam potrebuješ dostať, tak potom štartuj medzi 9.30 - 10.30 alebo po 19.00.
No tak to je jasne, myslel som vtedy ked si mozes vybrat cas… teraz v zime v noci ist bude asi menej zaujimave, v pripade potencialneho zdrzania ci uz kvoli zapche, nehode, poruchy cakat niekde v noci nie je idealne, raz znamy cakal 8 hodin na odstranenie nehody v noci v zime, nakoniec aj tak museli ist do hotela po 6 hodinach to nestihli sprejazdnit.. takze aktualne budem asi preferovat ranny vyjazd ak to bude mozne casovo
Mne sa najlepsie jazdi tak, ze prechadzam cez PO este pred rannou spickou a v KE dorazim zhruba ked ide USS. To je okolo 3 rano Zilina, cize okolo polnoci z BA (ak ides severnou trasou)
Aktualne s obchvatom PO uz orientacia na cas prejazdu v PO nebude taka dolezita, takze tento faktor po ceste odpadne. O polnoci som nesiel ani raz BA-KE, len raz Skalica-KE o 1 rano z SI smer NMnV, a celkovo v noci je ovela menej aut cize na pohodu. Ja najcastejsie vychadzam z KE rano/doobedu pripadne aj neskor od tej 17-18 som uz viackrat vychadzsl a z BA bud tiez rano/doobedu alebo potom okolo 17-18 z BA a do 22-23 v KE, kazdopadne ak sa da vyhnut spicke pri RK v inom case alebo cez Certovicu a nejakym spickam v BA tak je to v pohode
Nez som zacal pisat toto pozrel som do kalendara ci je naozaj piatok pred dusickami. Pred polhodinou este kolona pred tt, odbocovaci pruh na nr evidentne nestiha, mensia kolona cez zv, pred bb ako aj klasicky kolona rk a km… Zato strecno svieti na zeleno. Ako je to mozne, nemalo to tam uz kolabovat takto po 16tej?
Ja som siel po R1, Donovaly 2 hod zdrzanie kvoli havarii tak som siel cez Certovicu a potom
paradne az do KE po dialnici, novy usek PO pomoze skratit cas aj psychologicky ze netreba ratat s PO
Aj tu v DK, už vo štvrtok som mal podľa premávky pocit, že je piatok a mám predčasný víkend, pretože I/70 aj II/583 bola plná poliakov tiahnucich domov, pritom oni asi ani nemali v piatok sviatok.
Po bližšie naokolo cez pacholandy išli v porovnávacej jazde JOJ-kári. Hádaj kto vyhral? Nemusíš sa trápiť hľadaním odpovede, rýchlejšie to bolo cez pacholand.
K tej markizáckej jazde len toľko, že keď niekto cestou do KE cez maďarsko si dá jednu pauzu a žerie rohlíky na pumpe a potom cestou naspäť slovenskou južnou trasou stojí na foto session pod Krásnou Hôrkou a potom 3/4 hodiny pri Zvolene žerie halušky, tak je na viac ako 100% isté, že bude pomalší. S takou reportážou by som ho ako šéf spravodajstva vyhodil von oknom.
tu je jojkarska jazda. ale aj tomuto sa da nieco vytknut. navigacia ich akoze zaviedla do centra BP co je par minut navyse a potom ze to bolo pomalsie o 10 minut. inac vraj problematicke strecno, ktore sa zase dalo prejst bez problemov.
Pred chvíľou som prišiel KE-PO-RK-BB-BA, 432 km za 04:05 (106 km/h), pre mňa osobný rekord a asi najmenej neurotická jazda za posledný rok. Keby nebolo cestárov okolo LM a extra pomalého kamiónu na Donovaloch, už mi ani viac netreba.
Podla googla je to vacsinou stale najrychlejsie (a jednoznacne najkratsie) po R1+R2. Niekedy sa tomu vyrovna R1+D1 (cez Certovicu, alebo cez Donovaly, pricom zvlast ta Certovica nie je ani o tak vela dlhsia), cista D1 ako sli na JOJke nikdy. Cize vysledok je, ze ti ktori chcu bezpecnu jazdu, maju najlepsie Madarsko. Ti ktori chcu kratku a rychlu maju R1+R2. No a ti pravoverni to maju po D1 najdlhsie, ale ked im nevadi stverat sa cez Nizke Tatry, tak je to akceptovatelne. google.com/maps/dir/DoubleT … 485965!3e0
hrubá demagia, stáči ten bod v košiciach posunúť, kdesy do Ťahanoviec, alebo na zelený dvor a už sa časy vyrovnávajú, resp sú za ZA. Na druhej strane 10´nehrá žiadnú rolu, je to v podstate “dlhšia kávička”, alebo pomalší kamión, takže na to by som sa nespoliehal. Tiež si treba uvedomiť, že BA-ZA , je dialnica o čomsi inom ako na BB. Hádam najväčší “kopec” je pri Trenčíne a fakt si nepamätám na tom úseku neakú ostrejšiu zákrutu. V ba zapnem tempomat na 135 a dojdem až do LL, a tam určite tých 10-15´nadbehnem, keby jediným kritériom jazdy bol čas.
“hrubá demagia” je posuvat zaciatok cesty do Tahanoviec. Ja som ti to dal pekne k Hiltonu, co je presne na HLAVNOM CENTRALNOM Namesti osloboditelov na juznom konci Hlavnej ulice, odkial sa da ist rovno na vychod aj na zapad (ked, tak sa mozu trocha stazovat zastancovia madarskej cesty, lebo na juh treba ist trocha naokolo).
A dal som ti odhad googla, na ktorom nemozes ani nastavit tempomat ani prekracovat rychlost - ani robit potrebu za jazdy do plechovky, aby si nemusel zastavovat .
No a tie hluposti, ze “dialnica o niecom inom”: ak by na tom fakt realne niekomu zalezalo, tak mozu aj do Bystrice chodit po D1 a cez Martin . No ale pravda je, ze D1 je postavena a naprojektovana megalomansky. Sak aj kvoli tomu este 20 rokov nebude dokoncena.