Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Timelapse video z diaľnice Košice Bratislava s výsledkom testu na konci :slight_smile:

Verzia 28 minút:
youtu.be/jnX12–tGkw
Verzia 8 minút
youtu.be/XhyICmMaNWc

Dávať Zelený dvor ako cieľ v Košiciach je dosť trúfalé, ale možno máš k tým obyvateľom čo tam žijú veľmi blízko :wink: Žiaľ BA-ZV je na tom podstatne horšie ako BA-ZA nakoľko tam sa šetrilo hlavne na smerom vedení, no a v PPP aj na dĺžke mostov. Aktuálne je to stále najvýhodnejšie po R1+R2+16.

mne tam youtube na konci prekryje ten vysledok odkazmi na tvoj kanal a predchadzajuce videa, cize som sa vela nedozvedel :smiley:

A neukazuje tu reklamu na moj kanal len poslednu sekundu? Lebo tak som to nastavoval aby to az len poslednu sekundu sa zobrazilo

Ondrej, veľká vďaka Ti za Tvoje videá! Len chcem upresniť, že napríklad tu v čase 6:43 nie je SZÉKESFEHERVÁR, ale len vzdialený smer naň [album]47491[/album], dtto v čase 4:49 je len diaľkový smer PÉCS. [size=77]1682[/size]

Ano ja viem. Je tam toho isto viac. Ono su to len vyjazdy samozrejme ale nechcel som to tam vsetko rozpisovat ze co je vyjazd a co mesto blizko dialnice. Dalo by sa aj tak ale to by zabralo dost casu uz naviac co uz som nechcel obetovat

ondrej100, super video. Tie statistiky na konci su sice prekryte, ale aspon druha (porovnanie so Zvolenom sa da vidiet v preview na liste pre posun videa). Ale tvoje tvrdenie tam je vyslovene zle: tvrdis, ze proti Zvolenu usetris 25 minut. To ti ale v ziadnom pripade nevyjde, ani ked predpokladam, ze to budeme brat od stredu KE do stredu BA (ak by sme to brali od konca po zaciatok, cize od Sace po vstup do BA, tak uz vobec nie). Ako si k tomu cislu dospel?

len pre zaujímavosť, priemerka vychádza pkolo125km-1, zrejme si nešiel predpisovo, cca koľko si mal nastaveny tempomat?.

Pri merani podla gps 133-134 a celkove akakolvek bola predpisova tak som mal 3-4 viac podla gps

Jojo kuknem este okolo piatej na koniec videa aodstrnaim to…teraz vez mobil sa to asi neda…

No akurat som dal do google maps od Kosic - od optimy po bratislavu Vajnory, co je porovnatelne so Sebastovcami po Jarovce co su tiez vlastne na zaciatku od Ba od Budapesti a vyslo ze 4:11 a teda presne 25 minut. Inak ked chodim z RV tak to davam cca za 3:20 a do Ke to je z roznavy 50 minut a teda by to aj sedelo

tak. ked davam trasu cez ZV tak zlate piesky - optima (myslim ze aj cerveny rak sa ta krizovatka vola) ked cez ZA tak zlate piesky - d. hrdinov a ked cez hu tak pecna - vss. zeleny dvor urcite nie, to potom by niekto dal pre juh sacu :wink:

tato trasa je asi momentalne na “vrchole slavy”. komplet D1 ivachnova-KE + R1.

neviem naco spekulovat. normalne od stredu mesta do stredu mesta, nie? stred je centrum a preto je priblizne priemer vsetkych mestskych casti. A aktualne:
cez ZV 4:28
cez Certovicu 4:28
cez Donovaly: 4:32
cez slovenske naokolo-blizsie: 4:34
cez madarske naokolo-blizsie 4:43

Z centra do centra cez madarsko to isto nie je pri idealnej premavke 4:43. To musi zle ratat google. Ved ked ja som mal 3:46 tak pochybujem ze do centra ke je to viac ako 15 minut a do centra ba to nie je 45 minut. Smaozrejme hovorime o idealnom pripade napriklad aky som mal aj ja ze takmer ziadne zdrzanie. Par krat som brzdil ale dokopy som stratil mozno tri minuty. Smaozrejme cas je len jedna zlozka na rozhodovanie. Potom je aj pohodlie dalsia zlozka, financie dalsia…

Tvoja trasa je priblizne tu, tak? To je 464km, na co google rata 4h21m, cize priemerku 107kmh. Pri priemerke 125kmh (co je asi priemer povoleneho maxima, kedze su tam 110ky) ti to vyjde za 3h42min, tak ako si to dal ty. V zasade ale to, ze google pocita s mensou rychlostou nez maximum, plati aj pri tych ostatnych trasach. Cize nie je dovod ocakavat, ze by pri nich zrychlenie bolo mensie nez to co ocakava google. Co sa tyka bezpecnosti atd ale jednoznacny suhlas.

100% suhlasim s cim pises…Plus v pripade, ze by si siel pomalsie cez madarsko tak je mozne, ze by si sa dostal aj v spotreba na slusne cisla. Napriklad ja mavam Roznava - Bratislava okolo 6,0 ked nesetrim palivo, teraz som mal 7,1 cez to madarsko a este je to kilometrovo viac. Ale pri 110km/h, co by asi bolo niekde casovo potom za rovnaky cas ako cez Zvolen, by som sa dostal mozno na spotrebu pod 6l… TO je dalsia podstatna vec a to ta ekonomicka, ze vlastne mna ta cesta vysla na dajme tomu o 10 eur drahsie ako cez Zvolen, kedze som siel maximalkou a usetril 25minut. Ak by som siel za rovnaky cas, tak by ma to financne vyslo na rovnako. Avsak treba este priratat dialnicnu znamku samozrejme. Cize by som povedal ze ak niekto chce ist ekonomicky raz za rok do BA z KE, tak sa viac oplati cez Zvolen. Ak tam chodi na tyzdnovky, tak by som na 99% bral rocnu dialnicnu (mozno zupnu, co by asi vyslo lacnejsie ako celostatna)

• Len keď nám obmedzia alebo uzavrú prechod cez (štátne) hranice pre osobnú dopravu či pod 3,5 t, tak je nepoužiteľná najjužnejšia trasa KE-BA/BA-KE.
• Pri použití župných diaľničných známok je tam kratší úsek M1 cez územie Stoličnobelehradskej župy, kde (asi) netreba platiť Stoličnobelehradskú župnú, keďže Komárňansko-ostrihomská a Peštianska známka “pokryje” tento úsek - ich platnosť končí alebo začína na tej istej MÚK Bicske. Zatiaľ. Asi postavením M100 pribudne ďalšia MÚK na území Bielej župy, ktorá je východnejšie od terajšej a skráti platnosť peštianskej… [size=77]1686[/size]

Ondrej pekne video, Milhost nevidel si kontrolu hranic na vstupe do SK? Jarovce nekontroloval taktiez nikto podla videa… ak by sa vyskytla kontrola hranic tak trasa cez HU by sa mohla predlzit

topspeed.sk/reportaze/dvakr … cilo/20099

myslím si, že tento článok len potvrdil teóriu, že spojenie KE -BA cez h, je len politické prihrievanie si polievočky, bez akéhokoľvek reálneho významu , a celkovo neguje tie dlhoročné bláboly “naokoloblôižšie”.