tych 5 minut stoji na vode a nie je signifikantny rozdiel. idealna premavka neexistuje, bezpecnost v prospech severu, dlzka a teda ekonomika v prospech juhu. google.com/maps/dir/48.1926 … m2!4m1!3e0
434 km, 4:18, minus 24 minut to bude 3:54 google.com/maps/dir/48.1926 … m2!4m1!3e0
383 km, 3:55, minus 7 minut to bude 3:48
Plnoprofilova dialnica ma blizsie k idealnej premavke nez cesta I.triedy alebo aj polprofil. Teda na severnej trase moze sa stat uz v roku 2023, ze taketo obmedzenia budu obvykle len na 20 km mimo miest BA,KE a spolocnej D1 TT-BA.
A este k tym casom co uvadzas, sa mi nechce verit, ze rozdiel 23 minut, ked som si teraz otvoril tie Tvoje google maps linky, tak aktualna premavka je juzna trasa 4h9m a severna 4h18m, takze pochybujem, ze Ti ukazal google 3h55m, ked aj pri idealnej premavke to je 4h9m.
Som posledný, kto by sa ho zastával, ale tie dva príklady dal dobre. Začiatok na výjazde z mesta a koniec na vjazde do mesta. Južná trasa končí na južnom vstupe do Košíc (zhodou okolností tam je vedľa Lunick 9 a severná na severnom vstupe (križovatka Dargovských hrdinov).
Tých 3:55 však nesedí ani mne. Teraz o 2 ráno mi ukazuje 4:14 a premávka asi na trase nebude hustá, že by sa nemohla priblížiť ideálnej.
hm…a na to nemyslis ze po rokoch az desatrociach po otvarani dialnice budu uz vacsie opravy. vacsinou som to zazil na CS dialniciach ale postupne do tejto fazy nabehnu meciarove a potom dzurindove. to nebude tak ze automaticky 120+. no a tunely…uvidime ktory bude kolko zatvoreny.
dargovskych hrdonov pre sever a cerveny rak (tusim tak sa vola) pre juh, neseriozne by bolo keby som to dal pred semafor v saci (sucast KE)…
nabuduce mozem dat screen. kazdopadne napisat ze kvoli 5 minutam na 400 km je kriterium casu v prospech tej alebo hentej trasy dost silna kava…
jajcobudepodstrecnom moze niekoho motivovat aby isiel po R1 ale intenzity na donovaloch a certovici nenaznacuju zeby to malo podstatny vplyv na intenzity. takze opat len fabulacie ako pri nakladnej doprave a x dalsich pripadov. toto je uz uroven frostbite…
mozno to tu uz za tie roky bolo ale nezaskodi si zopakovat nejake cisla ohladom presunutia dopravy po dokonceni R1:
usek 90690 donovaly
2010 5168 OA 2021 NA
2015 6251 OA 1477 NA
usek 91038 certovica
2010 1427 OA 578 NA
2015 2764 OA 485 NA
ako vieme najma ND mala odlisnu metodiku scitania, zaujimave je skokove zvysenie OA na certovici, na donovaloch mensie - z toho nieco je aj prirodzeny narast. takze bavime sa mozno do tych 2.000 aut denne v priemere. narasty na R1 su teda najma narasty regionu okolo R1.
Asi objektívnejšie by bolo porovnať čísla pred , a za ružomberkom, a čísla z donovál v ružemberku. Predpokladám, že v tomto období , medzi ZA a RK k poklesu nedošlo, ale naopak, tie tvoje čísla fakticky nemajú žiadnú výpovednu hodnoti, pre túto temu, čiže “akou trasou sa momentálne oplatí ísť…”
no, to uz je ina klasa hej-ols-cav-kych “ezermesteroch,” podla ktorych uzavretie tunelov nema vplyv na to “Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?”