Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Prosim nerobte z M30 nieco galakticke, jedine co z toho bude narast kamionov pre smer KE na PL a ulahcenie cestovania ,vychodu na dovolenku resp na letisko Budapest, ale nie na spojenie s BA… Proste to bude ekonomicky nerentabilne pre vychodniarov a firmy..

• nemyslim ze sa pre vychod nieco zmeni po dobudovani Visnoveho stale bude 90p ,skracovat cestu na Certovicu resp Donovaly, mozno 1x-2x si to tak das ze ZA… suhlasim s nazorom ze v danej oblasti je skor narast lokalky ako neake extra cisla aut z vychodu.. Plus po zaktraktivneni R2 dostavanim tych 20km Krivan-Lc resp vyhladovo 16km Batka-Bakta ,napor na D1 klesne..

Ďalší čo myslí pod východom len Košice…

to je to iste ako ked priaznivci severnej trasy argumentuju ze treba obsluhu uzemia aj za cenu obchadzky…tak potom porovnajme mesta a pocty obyvatelov na trase cez hu…najkratsia trasa juhom, najobsluznejsia cez hu.

isteze PO kraj a severom. akurat ekonomicke centrum vychodu su odjakziva KE a okolie.

Jasné, lebo terigať sa preplnenou M0 okolo Búdy a potom večne zahmlenou a od turkov a srbov s ich jazdeckými kvalitami preplnenou M1 bude vždy to pravé orechové. Nech sa páči. Kto chce kam, nech si ide 90 km navyše tam.
Ostatní budú jazdiť do KE vlakom tak, ako to robí väčšina normálnych ľudí, ktorí inde ako z BA do KE nepotrebujú ísť.

Jazda na M1tke ani náhodou nepripomína jazdu na diaľnici - skôr klasické preplnené diaľnice západnej Európy. Na M1 je úspech ak idete viac ako 5 minút plynule 130. To sa so zachádzkou “bližšie naokolo” nedá ani porovnať, u nás to je pohodová jazda, a aj trojpruh BA-TT mi príde bezpečnejší než kombinácia balkánsko-ázijského spôsobu šoférovania a samých kamionóv a 2+2. Jediný benefit cesty cez HU oproti BA - ZV - KE juhom je, že nehrozí zrážka s protismerom a lesnou zverou.

no ale velebena obsluha uzemia nepusti. priemysel, logistika. ono vlastne firmy si logistiku vybavia niekde pri pesti a do BA ani nemusia chodit, mozno sem tam kvoli posureniu nejakych papierovaciek.

Dnesna aktualizacia: KE-BA jedine cez Tatry spis.korzar.sme.sk/c/22323188/m … enska.html

ak si myslel mňa, tak sry
ale nikto nepochybuje, že do Svidníka (a plno severných miest) z Ba pôjdem “juhom” :slight_smile:
Treba to pochopiť z koncepcie BA-KE

na druhú stranu, ak sa dostavia sever a juh zakrpatie, budem aj do KE jazdiť po D1 :wink:

drx, zasa spustil svoje obľúbené dopravné spravodajstvo, ďakujeme, ani by sme nevedeli že v zime v pacholande sneží a fúka. Keby si náhodou nevedel, tak v pacholande vlci napadaju jelenčatá tv.pravda.sk/relacie/spravodajs … o-silnejsi

na juhu by sa toto nestalo. :wink:

No neviem, čo som ráno cestou počúval zelenú vlnu, tak samá poľadovica v Bratislave a na juhu Slovenska (a tiež na východe). U nás na Kysuciach nič.

Devil, samozrejme, ne juhu je všetko ideálne, slnko svieti, vietor fúka len tak aby trocha osviežilo cestujúcich, no proste radosť žiť. Toto de.il, nemysliš vážne. Minule sa na soroške šmýkalo, bola poľadovica, a už ste tu vypisovali ako je dôležite stavať sorošku, na juhu ešte v živote neodfúklo z cesty žiaden kamion, že. V nedeľu letel mladý do GB lietadlo meškalo 8 hodín, letel z PP, a podľa Teba na vine určite bolo to, že letel z PP. V tom čase cez ostrovy sa prehnal orkan ciara, ktorý potom prešiel do europy. Bolo zrušených tisícky letov, nechodili vlaky, v celej európe padali stromy… v maďarsku boli tiež obmedzenia v doprave, ale na juhu stále svieti slniečko, Poprosím Ťa trocha objektivity, keď niečo napíšeš, ale to je, aj o tom, že človek musí mať aj nadhľad, a nie len svoje klapy na očiach. Ešte raz opakujem som rád, že konečne začnú stavať Kriváň, tiež by bolo na čase, dokončiť obchvat KE, aspoň by sa pre mňa zlepšil prístup na letisko v KE, nemuselo by sa cez KE -:slight_smile:

Stavať na juhu trebalo nielen pre zlé poveternostné podmienky, ale aj kvôli bezpečnosti, lebo na obyčajných cestách hrozí stret so zverou.
Až tak trebalo, že sa od nudy medvede prechádzajú tam, kde sa vďaka diaľnici dostať nemali [url]Vodič na R2 pri Zvolene zrazil medveďa] :laughing:

Pacho, ty fakt nevidis ked piseme (aj s DrX alebo dalsimi) ironicky. :wink:

ok zrejme som moc zaťaženy na " pacholand" PEACE.

A čo asi tak čakali keď tam doteraz bola lúka a zrazu tam vyrástol 4m násyp bez mostov aby zver mohla prechádzať na opačnú stranu. To isté pohrondká R1… ale hlavne, že to stálo skoro 20M/km

Prave dnes som sa vratil z konfery v Permone, hlavny tah cez Tatry pripomina Colin McRae Rally Svedsko a je to fakt zabava. Na rovnych usekoch sa da ist normalne rychlo, lebo je tam vrstva dobre ujazdeneho snehu, ktory je posypany. Jedine, co v utorok nebolo uplne OK, bola Certovica, ked sme obchadzali kamiony, co to nedali dalej ako pod kopec. Dnes uz ale bola v pohode. Mimochodom, keby cestari nastupili hned a nie az ked v radiu hlasili problemy, mohlo sa zabranit aj utorkovej situacii. Donovaly pre istotu v utorok zavreli uplne.
Ten akoze posmesny argument, ze BA-KE treba ist cez Tatry, je aj tak dobra blbost, kedze ciel cesty moze byt aj na severe. V takom pripade mame ist cez Filakovo, ci ako? Alebo vsetci potrebuju ist len BA-KE?

Do KE/MI cez ZV
Do PO/BJ mimo zimy Certovica, cez zimu Zilina.

Zaujimave to bude postupnym uvadzanim usekov D1/R2 do prevadzky.
Urcite raz skusim aj cez HU, ked dorobia ten Miskovec-hranica, aby som si spravil vlastny usudok.

^^
Ale no, nahodou som siel teraz do Permonu na konferu, zrovinka takto tyzden dozadu, ked boli tie kalamity. Donovaly zavrete, na Certovici v nasom smere sice zostali stat kamiony, ale pekne sme ich obisli a presli sme. Dokonca som to cele z BA dal za Googlom odhadovany cas. Keby chceli R1 potiahnut radsej po Podbrezovu, ako po Lupcu, bolo by to dokonale. Donovaly su sice fajn, lebo tam porozsirovali niektore kratke useky, ale je to cele na dve veci, ked sa vykaslu na udrzbu.

Toto tu už bolo? svet.sme.sk/c/22330344/na-kanad … mreli.html Nechápem prečo tú diaľnicu neviedli juhom :wink: